Pompoensoep – Food Friday

Pompoensoep

Koudere dagen betekend dat ik heel graag soep eet als maaltijd. Een van mijn lievelingssoepen is zeker in de herfst een pompoensoep. Ik maakte zelf een pompoensoep, en het was erg lekker. Daarom hier het recept die ik heel graag met jullie wil delen. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor deze soep, en daarom ook nog eens heel erg goedkoop! Kijk je mee naar dit lekker recept van pompoensoep?

Pompoensoep maken?

Voor deze soep heb je maar 4 ingrediënten nodig. Daarom is het een goedkoop en simpel gerecht die je ook redelijk snel op tafel kunt zetten. Wat je allemaal nodig hebt voor deze soep, dat vertel ik je graag hieronder. Dit recept heb ik gemaakt op gevoel, maar pakte erg goed uit. Daarbij maak ik altijd soep in grote hoeveelheden zodat ik een deel kan invriezen later kan gebruiken.

Wat je nodig hebt voor deze pompoensoep?
  • Grote pan met water (ongeveer 5 liter)
  • 3 bouillon blokjes in de smaak groente.
  • Flespompoen
  • Soepgroente (ik gebruikte 2 pakken van 400 gram)

Eigenlijk is dit het makkelijkste gedeelte wat nu gaat komen. Snijd de flespompoen in blokjes die allemaal redelijk gelijk zijn. Vul dan de pan met water, en doe daarin de bouillon blokjes, de soepgroente en de in blokjes gesneden pompoen. Laat het geheel aan de kook komen en laat dit een uurtje koken. Afhankelijk van de pompoen, is dan de soep klaar. De pompoen moet wel zacht zijn voordat de soep goed is. Als de soep dan klaar is, is het tijd om de soep te gaan pureren. Als het gepureerd is, kun je het opdienen in een schaaltje.
pompoen soep

Optioneel maar wel heel erg lekker is een lepeltje crème fresh. Ik ben dol op crème fresh bij dit soort soepen, het geeft de soep net even wat meer smaak. Mocht je er niet van houden, kun je het ook gerust wel laten!

Vraag: Heb jij wel eens pompoensoep gegeten, en wat denk je van dit recept?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Pompoensoep – Food Friday

  1. Ik ben dol op pompoensoep! Mijn moeder maakt ook vaak soep, waarna we het invriezen en zo later op kunnen eten. Mijn moeder koopt hem altijd met een ‘normale’ pompoen en verse groenten, is ook echt een aanrader! Xoxo

Comments are closed.