Plog; Krakau #1

Fotoreportage Krakau

Nu ik alweer een paar dagen terug ben uit Krakau, is het tijd om terug te blikken op deze mooie tijd. Ik legde door middel van meerdere fotos vast wat ik allemaal deed. Kijk je gezellig mee naar mijn eerste stedentrip? Omdat het een behoorlijk groot artikel werd heb ik besloten om mijn stedentrip te delen in 2 artikelen. Vandaag deel 1. Heel veel kijk&leesplezier.

Dinsdag 13 september

Het is 6:30uur als ik wakker wordt, die ochtend. Mijn wekker stond om 7:45uur, maar dat extra uurtje kan ik goed gebruiken. Eerst ga ik koffie drinken en een beschuitje eten, daarna neem ik een warme douche. Tijd om mij klaar te maken. Wat trek ik aan, want met 31 graden in de auto zitten is niet heel comfortabel.

Na een auto rit van 1,5uur kwamen aan bij het vliegveld van Dortmund. Ik was enorm zenuwachtig, want ik ging ook nog eens voor het eerst vliegen. Eenmaal door de controle moesten we nog een half uur bij de gate wachten.

Konden we gaan instappen. Het opstijgen was echt een ramp. Dat vond ik echt niet leuk, het was net een schietstoel waarin je door elkaar geschud werd. Eenmaal op hoogte keek ik mijn ogen uit. We zagen zelfs wolken! Het landen was totaal gevoelloos. Ik heb niet gemerkt dat we geland waren tot het moment van afremmen op de grond. Klasse!

Daarna begon het grote avontuur in Krakau! Toen we het vliegveld uit kwamen konden we voor 10 zloty per persoon met een express bus naar het centrum. Met 20 minuten stonden we op het station bij het centrum van Krakau. Vanaf daar gingen we eerst geld wisselen, en daarna liepen we door naar het hotel. We kregen te drinken en de sleutels met informatie. En een collega van de jongen die ons incheckte bracht ons met de auto naar ons appartement in het centrum. We kregen een extra groot appartement omdat het appartement wat we geboekt hadden niet beschikbaar bleek te zijn. Erg aardig! En dat het appartement groot was vond ik meteen bij binnenkomst. Een ruime badkamer met toilet, ruime hal, grote keuken met bergingskast, hele grote woonkamer, en een grote slaapkamer met een 2persoonbed en een 1 persoonsbed. Echt heel erg netjes, want we kregen ook nog gratis internet tijdens ons verblijf. Nadat we onze spullen hadden uitgepakt, gingen we naar de supermarkt Biedronka. Daar kochten we avondeten omdat we geen zin meer hadden om uit eten te gaan. We namen ook nog brood mee voor de ochtenden. Uiteindelijk waren we rond 21uur weer terug bij het appartement en konden we het eten opwarmen gaan eten. Daarna gingen we op tijd slapen want we waren beiden erg moe.

Woensdag 14 september;

Die ochtend waren we extreem vroeg wakker (6:15uur). Na een aantal koppen koffie en ontbijt, besloten we er op uit te gaan. Om 9:15uur stonden we buiten en zijn we het hele centrum rond gaan lopen.

De bekende lakenhal, verschillende kerken, wavel kasteel, wisla en meer hebben we bezochten. Tussen de middag aten we Golobki. Dat zijn koolrolletjes met vlees en rijst.

Daaroverheen hadden we gekozen voor paddenstoelsaus, jummie! In de middag zijn we uiteindelijk naar Galeria Krakowska gelopen. Daar hoopte ik flink los te gaan met shoppen, maar helaas kocht ik maar 1 nagellakje uiteindelijk. Blijkbaar ben ik het shoppen flink verleerd. Tijd om maar eens wat te gaan eten. We kozen voor kipschnitzel met aardappels met dille en een volle bord met salade. We betaalde maar 9 euro omgerekend, voor 2 personen.

Over verschillende bezienswaardigheden zal ik nog een apart artikel schrijven. Evenals het eten in Polen, en waar je dat heel goedkoop kunt doen. Wat ik nog meer deed tijdens deze stedentrip kunnen jullie zien in het 2e deel.

Vraag: Vinden jullie het leuk om een foto reportage te zien van mijn vakantie? Waarin ik alleen fotos deel?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Plog; Krakau #1

    1. Dit zijn alleen nog maar een paar foto’s die ik met de mobiel heb gemaakt. Met mijn spiegelreflex heb ik er ruim 400 gemaakt 🙂 Maar ik zal een apart foto artikel maken van de vakantie, hihi.

  1. Wat spannend een eerste steden trip en vliegen. Ik heb het nog nooit gedaan. Zo te zien waren je eerste dagen erg mooi. en het eten ziet er ook erg lekker uit. ik hoop dat je het leuk hebt gehad op vakantie

    1. Dat was inderdaad spannend. Maar het vliegen is me 100% meegevallen. Zelfs zo erg dat ik graag weer terug zou willen, haha. Het eten was heerlijk, dat mis ik nu alweer nu ik weer in Nederland ben, haha.

Comments are closed.