Plan with me | November 2022

agenda studentendrukwerk

Het is alweer bijna een nieuwe maand! November staat in het teken van het verzenden van de adventskalenders maar zo hoop ik op nog een aantal dingen. De iedere keer als ik de nieuwe Plan with me maak verbaast het mij dat de tijd zo onwijs snel gaat. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat en wat ik van plan ben?

Oktober was voor mij een maand waarin ik weer een bizarre groei doormaakte! We adventskalenders gingen nu echt goed lopen, ik besefte mij dat het in oktober ook 1 jaar geleden was dat ik uit de KOR (kleine ondernemersregeling) kwam.

November 2022 – plannen in de Structuurjunkie planner!

Sinds 1 januari 2021 ben ik fulltime ondernemer. Dat betekent ook dat ik een goede planning moet maken om mijn tijd tussen de blog en de webshop goed te verdelen. Toen ik in mei (2021) een zware buikoperatie heb ondergaan heb ik het plannen echt even voor mij uitgeschoven. Het lukte gewoon niet om van te voren te plannen omdat het op het moment zelf niet lukte of toch anders liep. Inmiddels heb ik het plannen weer opgepakt omdat het ook wat beter met mij gaat. Dat plannen doe ik sinds december 2020 in de Structuurjunkie planner. Daarin kan ik per uur een planning maken en probeer ik mijn blog en mijn webshop te verdelen over de dag. De ochtenden gebruik ik voor het schrijven voor de blog, de middag gebruik ik voor de webshop. Bijvoorbeeld om pakketjes in te pakken, nieuwe voorraad te bestellen, etc. Als ik op inkoop ga dan plan ik daar de ochtend voor en heb ik de hele dag voor de webshop gepland.
studentendrukwerk

Kleine terugblik op de maand Oktober 2022

– Elke dag vast houden aan de afgebakende uren voor taken
– Elke vrijdag een nieuwe youtube filmpje uploaden
– SEO van de webshop verbeteren door elke dag 1 uur hierover in te plannen
– Adventskalenders inpakken en klaarleggen
– Controle bij de MDL arts

Oktober was bizar! En dan wel in de goede zin, want ik maakte een bizarre groei met de omzet en besefte mij dat het een jaar geleden was dat ik uit de KOR kwam. Hoe was oktober en welke doelen heb ik kunnen afronden?
Elke dag een vaste afgebakende uren voor taken is niet helemaal gelukt. Het kwam nog te vaak voor dat ik rond 21uur nog bezig was voor mijn bedrijf. Iets wat ik deze maand eigenlijk niet meer wilde.
Wat wel gelukt is, is het uploaden van nieuwe filmpjes op youtube. Niet elke vrijdag, maar wel het merendeel van de vrijdagen! En wat super leuk is om te zien, is dat de volgers en kijkuren flink omhoog zijn gegaan! Wie weet gaan we die 1000 volgers en 4000 kijkuren nog halen ook! Mocht je dus nog geen abonnee zijn (is gratis!), zou je mij onwijs helpen om dat te doen!
De SEO aanpakken van de webshop heb ik zeker gedaan. Bijna alle items die vast in het assortiment zijn hebben nu een goede SEO. Ik wil volgende maand dit dan ook 1 keer per week blijven doen zodat ik nog meer bezoekers kan bereiken. Want ik merkte al ontzettend veel verschil afgelopen maand!
De adventskalenders zijn bijna allemaal ingepakt, nou ja de eerste lading is al klaar, ik ben al bezig met de volgende 80! De kalenders die door consumenten zijn besteld zijn ingepakt en liggen helemaal klaar voor verzending. Komende maand worden zijn allemaal verzonden!
De controle bij de MDL arts heb ik ook gehad en heb ik afgelopen week kunnen lezen op mijn blog.

Welke dingen staan er gepland voor November 2022?


– Alle adventskalenders verzenden
– Elke week 1 uur besteden aan SEO van de webshop
– Minimaal 1 week vooruit werken met de blog
– Nieuwe plannen uitwerken voor de zakelijke klanten
– De profit first methode aanpassen naar huidige situatie (de potjes herverdelen)
– Een lijst maken met welke items ik moet gaan aanvullen voor de webshop
– Kijken hoe ik nog meer ruimte kan besparen en meer voorraad kwijt kan in de huidige ruimte

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.