Plan with me | Mei 2022

pink planner

Nog een weekje en dan is het alweer Mei 2022. De iedere keer als ik de nieuwe Plan with me maak verbaast het mij dat de tijd zo onwijs snel gaat. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat en wat ik van plan ben?

Mijn leven staat helemaal in het teken van het opbouwen van mijn bedrijf. En af en toe probeer ik ook een vrije dag in te plannen om zo toch nog iets anders te doen dan alleen maar werken. Hoe verliep April en wat zijn de plannen voor mei?

Mei 2022 – plannen in de Structuurjunkie planner!

Sinds 1 januari 2021 ben ik fulltime ondernemer. Dat betekent ook dat ik een goede planning moet maken om mijn tijd tussen de blog en de webshop goed te verdelen. Toen ik in mei (2021) een zware buikoperatie heb ondergaan heb ik het plannen echt even voor mij uitgeschoven. Het lukte gewoon niet om van te voren te plannen omdat het op het moment zelf niet lukte of toch anders liep. Inmiddels heb ik het plannen weer opgepakt omdat het ook wat beter met mij gaat. Dat plannen doe ik sinds december 2020 in de Structuurjunkie planner. Daarin kan ik per uur een planning maken en probeer ik mijn blog en mijn webshop te verdelen over de dag. De ochtenden gebruik ik voor het schrijven voor de blog, de middag gebruik ik voor de webshop. Bijvoorbeeld om pakketjes in te pakken, nieuwe voorraad te bestellen, etc. Als ik op inkoop ga dan plan ik daar de ochtend en/of middag voor en heb ik de hele dag voor de webshop gepland.

Kleine terugblik op de maand April 2022

 • Vakantie plannen / boeken
 • Grote inkoop dag plannen voor eind van april/begin mei
 • Vooruit werken zodat ik vakantie kan nemen
 • Zakelijke klanten mailen voor het nieuwe platform
 • Dagje weg plannen
 • De eerste pagina’s maken over de herkomst van edelstenen/mineralen
 • Documentjes van concept artikelen uitdunnen en dus meer uitwerken en inplannen!

April was een bizarre maand, al zei ik dat ook over Maart geloof ik. We startte de maand met het boeken van de vakantie. En dat deden we, we gaan volgende maand een weekje naar Limburg. Nu duimen op mooie weer. De grote inkoop heb ik iets eerder gedaan, namelijk halverwege april al. Deels omdat het onwijs leeg begon te worden maar ook omdat ik een aantal nieuwe plannen maakte voor de webshop. Het vooruit werken is deels gelukt. Ik wilde eigenlijk nog meer vooruit werken maar dat lukte niet helemaal omdat het drukker was met de webshop dan eerder gedacht. Vorig jaar april had ik namelijk een flinke dip dus had gedacht dat het nu ook wat rustiger zou zijn, maar niets is minder waar! Alle zakelijke klanten heb ik gemaild dus ook dat doel is bereikt. En geloof het of niet, zelfs een dagje weg plannen is gelukt! Ik ging namelijk met mama een dagje shoppen in Enschede, was onwijs gezellig ondanks dat ik niet veel had gekocht is mijn moeder wel heel goed geslaagd! De eerste paginas maken over de herkomst van de edelstenen/mineralen is helaas niet gelukt. Ben bang dat ik daarvoor echr wat meer tijd nodig heb. De documentjes zijn al flink uitgedund maar met de meer dan 500 paginas dat het was zal ik voorlopig nog lang genoeg bezig zijn. Niet erg, maar er zit in iedergeval schot in de zaak!

April was echt weer een fijne drukke maand. Mijn bedrijf groeit onwijs goed en ben zelfs al aan het plannen voor volgend jaar!

Welke dingen staan er gepland voor Mei 2022?

 1. Vakantie nemen en echt even genieten van een paar dagen vrij

 2. De nieuwe sieraden collecties online zetten (zowel zakelijk als consument)

 3. Naar een museum

 4. De blog serie over de moestuin updaten

 5. Een logischere indeling maken in de kasten van de voorraad

Dat vind ik wel genoeg voor komende maand. Het is genoeg wat ik kan gaan uitwerken en ik zal daar al druk zat mee zijn. Daarnaast wil ik ook echt even gaan genieten van mijn vakantie!

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.