Plan with me | Mei 2020

purpuz planner

De tijd gaat door, of we dat nu willen of niet. Mei staat voor de deur en daarom is het tijd om een nieuwe planning te maken. Maar is dat eigenlijk wel mogelijk, wat valt er nog te plannen? Hoe ga ik Mei 2020 plannen, zeker met de vakantie die eigenlijk zou plaats vinden!

Al een tijdje maak ik gebruik van de Purpuz planner waarbij ik mijn maand plan en werk aan mijn doelen. Maar nu we in een zeer onzekere en moeilijke tijd zitten, merk ik dat plannen ineens een heel stuk moeilijker is geworden. Want al die onzekerheden, het eventueel thuis moeten werken, allemaal obstakels. Maar toch wil ik een soort vastigheid creëren, iets waarop ik kan terugvallen.

Mijn Purpuz planner voor Mei

In April heb ik voor het eerste drastische maatregelen getroffen in mijn planning. Dit werkte goed en wat was ik blij dat ik met potlood ging werken. Al snel ging er van alles niet door, vielen dingen weg en werd het door het gebruik van potlood gelukkig geen kliederboel. Daarom ga ik ook in mei weer werken met potlood. De vaste werkzaamheden zoals ze eigenlijk zouden plaats vinden heb ik allemaal in de planning gezet, gaat iets niet door dan weet ik dat de avond of ochtend ervoor. Mijn planning is dus onder voorbehoud, nu nog meer dan ooit.

Wie had gedacht dat toen we 1 januari massaal doelen aan het maken waren voor 2020, dit op ons pad zou komen. Geplande vakanties die misschien niet door kunnen gaan, onzekerheid wat betreft werk, maar wat ik zelf heel erg heb; wordt ik ook ziek?

Wat ik doe in mijn maand overzicht?
Ik schrijf mijn maand doelen op, zowel privé als werk gerelateerd. Daarnaast maak ik gebruik van vaste tekens die ik kan invullen waardoor het overzicht gelijk een stuk duidelijker wordt. Bijvoorbeeld een x voor de dagen die ik moet werken of een o op de dag dat ik salaris krijg.
veelzijdige outfit

Normaal gesproken werk ik 5 dagen in de week, maar nu heb ik mijn werkzaamheden net even wat meer aangepast. Deels omdat bepaald werk weg is gevallen omdat het bedrijf dicht is, andere dingen heb ik gecombineerd om er niet 4x in de week heen te gaan maar 2x wat langer. Op die momenten kan ik namelijk personeel vermijden omdat het ver na werktijd is, hierdoor heb ik geen contact met anderen. Ook val ik tijdelijk in bij een ander bedrijf en weet ik niet hoelang dit duurt. De ene week werk ik dan 2 dagen, de andere week 3 dagen.
Omdat dingen nu vooral erg onzeker zijn, heb ik besloten om deze maand mijn planning met potlood te maken. Mochten bepaalde werkzaamheden niet door gaan wordt het geen kliederboel maar kan ik het gewoon uitgummen. Dit werkte in april heel goed en zal ook deze maand een hele fijne uitkomst bieden.

De doelen die ik heb deze maand: (deze zijn eigenlijk precies hetzelfde als vorige maand!)
– Werken aan mijn moestuin!
– Vooruit werken met de blog
– Me-time moment inplannen om te ontspannen!

Dezelfde doelen maar een ander goal!


hoe ziet de moestuin er uit?
In de plan with me van april heb ik al uitgelegd waarom ik heb gekozen voor deze doelen. Ook deze maand wil ik door blijven gaan met deze doelen. Wat wel anders is aan mei dan aan april bijvoorbeeld is dat mijn 2 weken vakantie gepland staat. Nu kan de vakantie naar Normandië niet doorgaan, dat hebben we al te horen gekregen van de camping maar ik heb wel vrij. Die tijd wil ik extra goed gaan gebruiken om mijn doelen voor deze maand dit keer beter te gaan uitvoeren. Mijn goal voor het behalen van deze doelen is dan ook om mijn vrije dagen (en dat zijn er een heel stuk meer dan normaal!) nuttig te gaan gebruiken en om mezelf ook echt de tijd te geven voor bijvoorbeeld me-time. Ik ben elke dag wel bezig met mijn moestuin en daar kan ik echt van genieten, maar mezelf een maskertje gunnen doe ik veel te weinig! Het vooruit werken met de blog lukt aardig al heb ik wel veel momenten waarbij ik de motivatie verlies juist omdat ik dus wat meer vooruit heb gewerkt en de gedachte ‘dat kan morgen ook wel’ steeds vaker voorbij komt. Andere mindset deze maand, for sure.

Helaas kan ik geen foto’s delen van mijn ingevulde week overzichten, hier staat informatie die ik liever niet deel, of niet kan delen vanwege privacy (waar ik werk bijvoorbeeld).

Hoe maak jij je planning voor de volgende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Plan with me | Mei 2020

 1. Heel goed van jou dat jij de dingen invuld met een potlood
  Zo word het niet rommelig door iets door te moeten krassen….
  Balen hoor dat jullie holiday niet doorgaat.
  Fijn dat jij aan me time denkt door steeds vaker een masker te nemen etc…..
  Goed van jou om na werktijd door te werken.
  Prachtige moestuin….

  Een fijne dag ‍♀️

  1. Mijn jongste broertje is eind mei jarig, het is aanpassen, maar je kunt toch gezellig maken ondanks dat je geen mega groot feest kan vieren. Als we maar ‘gezond’ blijven, toch?

 2. Ik maak niet echt een planning meer (behalve voor mijn blogs) want je weet toch niet hoelang dit allemaal gaat duren etc. Al weet ik wel dat ik drie verjaardagen heb in mei (inclusief mijn eigen).Dus ik ga ervoor zorgen dat mijn verjaardag net zo leuk wordt als anders. Mezelf een beetje extra verwennen.

Comments are closed.