Plan with me | Maart 2023

agenda studentendrukwerk

Het is alweer bijna een nieuwe maand! Maart gaat de maand zijn waarin ik een aantal angsten ga overwinnen, mijn grenzen verleggen voor een goed doel. De iedere keer als ik de nieuwe Plan with me maak verbaast het mij dat de tijd zo onwijs snel gaat. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat en wat ik van plan ben?
Februari was een beetje een tegenvaller als ik hem vergelijk met januari! Veel dagen voelde ik me negatief en zat niet lekker in mijn vel. Dat deed mij doen besluiten om mijn blog terug te brengen naar 3 nieuwe blogs per week, waar ik echt heel erg van baalde.

Maart 2023 – plannen in de Structuurjunkie planner!

Sinds 1 januari 2021 ben ik fulltime ondernemer. Dat betekent ook dat ik een goede planning moet maken om mijn tijd tussen de blog en de webshop goed te verdelen. Toen ik in mei (2021) een zware buikoperatie heb ondergaan heb ik het plannen echt even voor mij uitgeschoven. Het lukte gewoon niet om van te voren te plannen omdat het op het moment zelf niet lukte of toch anders liep. Inmiddels heb ik het plannen weer opgepakt omdat het ook wat beter met mij gaat. Dat plannen doe ik sinds december 2020 in de Structuurjunkie planner. Daarin kan ik per uur een planning maken en probeer ik mijn blog en mijn webshop te verdelen over de dag. De ochtenden gebruik ik voor het schrijven voor de blog, de middag gebruik ik voor de webshop. Bijvoorbeeld om pakketjes in te pakken, nieuwe voorraad te bestellen, etc. Als ik op inkoop ga dan plan ik daar de ochtend voor en heb ik de hele dag voor de webshop gepland.
studentendrukwerk

Kleine terugblik op de maand Februari 2023

– 2 dagen per week uittrekken voor het schrijven van blogs
– Nieuwe sets voor de webshop samenstellen
– Weer minimaal 675 zakjes maken voor het nieuwe project
– Cursus van Mrs Ecommerce afmaken en toepassen
– Nieuwe hangers maken voor de webshop (meer nieuwe soorten en meer aanvullen)
– Plan maken voor mijn vakantie (wil ik dit jaar op vakantie of toch dagjes weg?)
– 1 boek lezen over ondernemen

Nadat ik een blog schreef over dat ik terug zou gaan naar 3 dagen bloggen, pakte ik mijn agenda erbij en wilde ik kostte wat het kost 2 dagen (2 dagdelen) uittrekken om aan mijn blog te werken. Daarnaast had ik ook een aantal leuke samenwerkingen staan waar ik mee bezig moest. Dat ging heel goed en ik schreef zelfs wat vooruit. Nu vasthouden!
De nieuwe sets samenstellen zijn nog even vooruit geschoven. Ze staan al wel uitgewerkt op papier, en zelf wat andere ideetjes die ik dit jaar wil gaan uitwerken!
De 675 zakjes die ik deze maand wilde maken zijn er iets meer geworden. Ik zit inmiddels al op 3/4e van wat ik nodig ga hebben dus dat gaat heel erg lekker! Ik hoop het zelfs begin van maart af te hebben.
De cursus van Mrs Ecommerce heb ik nog niet afgemaakt, maar ben ik wel aan het toepassen. Ik probeer nu na een les gelijk het toe te passen op mijn webshop, dat vraagt iets meer tijd maar zo kan ik wel al mijn aandacht daar aan geven. Zo ben ik heel druk bezig met een kennisbank waar straks alle informatie over de soorten mineralen staat beschreven! Veel werk, maar het loonde al wel want daardoor werd ik de afgelopen weken al heel veel gezien op google.
Nieuwe hangers maken is zeker gelukt. Er zijn weer 1000 stuks gemaakt en veel soorten zijn aangevuld. Maar ik maakte ook een heleboel nieuwe soorten die ik hopelijk de komende maanden nog verder kan gaan uitbreiden. Op naar die 100 soorten (zit nu op 77 soorten).
Zie je hoe goed deze doelen gingen? Want ook mijn vakantie is gepland, daarover schreef ik zelfs al een blog. In mei ga ik lekker een weekje genieten in Frankrijk, van het strand, de natuur en de rust. Ik wist eerst niet zo goed of ik wel op vakantie wilde, maar merk dat ik het echt nodig heb want anders ben ik echt 24/7 aan het werk wat mij denk ik een beetje gaat opbreken.
Het lezen van een boek over ondernemen is niet perse gelukt, maar ik heb wel een boek gelezen voor mijn webshop. Dus ik vind zelf dat die ook mee telt!

Welke dingen staan er gepland voor Maart 2023?


– Mijn angst overwinnen (deze angst laat ik even privé)
– Minimaal 25 nieuwe artikelen maken voor de kennisbank
– Nieuwe afspraak bij de MDL (die hopelijk dit keer wel door gaat!)
– De zakjes afronden! (dan kan ik mij daarna weer focussen op andere dingen!)
– Mijn zakelijke webshop verder aanvullen

En zo laat ik mijn doelen even voor nu. Ik weet niet zo goed hoe Maart gaat verlopen en hoe ik ook fulltime kan blijven werken deze maand. Mag denk ik al blij zijn als het lukt om deze paar doelen te kunnen afvinken.

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.