Plan with me | Maart 2020

purpuz planner

Het is alweer bijna Maart wat betekend dat we een nieuwe Plan with me gaan maken. Dit keer gebruik ik niet mijn bullet journal (zoals je wel van mij gewend was) maar gebruik ik iets nieuws in mijn planning (zoals je ook in Februari al hebt kunnen zien). Wat ga ik allemaal plannen en hoe ik dat ga doen, zie je natuurlijk in dit artikel!

Vanaf vorige maand doe ik het net even allemaal wat anders. De bullet journal pagina’s van Januari had ik begin december al af en wilde ik graag nog met je delen. Maar deze heb ik eigenlijk amper gebruikt, omdat ik gebruik maak van de Purpuz planner. Die gaan we dan ook klaar maken voor een maand vol met uitdagingen en doelen!

Mijn Purpuz planner voor Maart

Ergens midden december ben ik begonnen met de Purpuz planner. Deze planner moet mij helpen bij het behalen van mijn doelen en het in balans zijn met mezelf. De maand begint met een maand overzicht. Hierin begin ik dan ook gelijk met mijn planning. Dit zijn vaste onderdelen die je elke maand weer opnieuw kunt aanpassen naar je behoefte en doelen.
purpuz weekplanning

Wat ik doe in mijn maand overzicht?
Ik schrijf mijn maand doelen op, zowel privé als werk gerelateerd. Daarnaast heb ik vorige maand al gebruik gemaakt van tekens die ik kan invullen in het overzicht waardoor het één en ander duidelijk wordt.
Zo gebruik ik een x voor alle dagen die ik moet werken. Ik gebruik een o als ik op die dag salaris krijg. Omdat ik tegenwoordig 5 dagen in de week werk, kan ik in principe alleen in de weekenden een dagje weg plannen.

De doelen die ik heb deze maand:
– Een uitje of korte vakantie plannen voor juli
– Vooruit werken met de blog
– Voorbereiden op de voorjaarsvakantie van mei

De maand doelen uitgelegd!


Laat ik eerst even terug komen op de doelen voor deze maand. Dit jaar heb ik verspreid over het hele jaar totaal 5 weken vakantie. Zo heb ik 2x 2 weken vakantie (mei en september) en heb ik 1x 1 week vakantie in juli. Vorig jaar heb ik in de zomer niet 1 dag mijn eigen kleding gedragen, niet 1 dag buiten gezeten in de zon en ben ik in de zomer ook niet weg geweest omdat ik 6 dagen werkte. Dat wilde ik dit jaar anders gaan doen en besloot om ook een weekje in juli vrij te nemen. Maar voor die week wil ik dus iets leuks plannen. Een korte stedentrip of een leuk uitje bijvoorbeeld.
Verder blijft het doel vooruit werken met de blog. Ik merk dat ik soms momenten heb dat het prima gaat en soms kan ik amper een paar zinnen typen. Door vooruit te werken creëer ik rust voor mezelf en deel ik toch elke dag iets nieuws op deze blog! Dan als laatste het voorbereiden op de vakantie van mei. Klinkt misschien nog heel ver weg maar het is toch al sneller dan we allemaal denken. Omdat ik dit jaar in mei weer naar Normandië ga wilde ik alvast een aantal bezienswaardigheden opzoeken die we dit jaar kunnen bezoeken. Vorig jaar hebben we veel gedaan maar er is daar nog zoveel meer te zien, een kleine planning vooraf helpt om alles uit onze vakantie te halen. Plus, ik vind die voorbereidingen zo leuk!

Het invullen van mijn week overzichten

Na het maand overzicht volgen de week overzichten. Hierin vul ik eerst al mijn standaard werkzaamheden in (de vaste panden die ik heb voor het werk), vervolgens het inval werk en eventuele andere vaste momenten. Als de basis staat, ga ik mijn blog momenten inplannen, dit probeer ik in eerste instantie zo veel mogelijk door de weeks te doen.

De purpuz planner heeft onder elke dag een kopje met ‘overwinning’ en ‘groei’. Hierin vul ik elke dag in hoeveel ik heb gewerkt (overwinning) en hoeveel stappen ik heb gelopen (groei). In de creatieve ruimte heb ik elke week weer iets anders wat ik op schrijf. Zo houdt ik soms brain storm sessies waarbij ik al mijn ideeën opschrijf. De andere keer schrijf ik hierop wat ik die week heb geschreven qua artikelen voor de blog.

Helaas kan ik geen foto’s delen van mijn ingevulde week overzichten, hier staat informatie die ik liever niet deel (waar ik werk bijvoorbeeld).

Hoe maak jij je planning voor de volgende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Plan with me | Maart 2020

 1. Zo leuk en goed van jou dat jij dit alles doet
  Ik begrijp dat dit erg veel tijd en energie kost.
  Hoop dat jij al jouw doelen behaald….
  Zo fijn om te weten wat je allemaal wil gaan doen dit jaar.
  Ik heb respect voor jou en goed van je dat jij ook véél privé houdt.

  Een fijne dag ‍♀️

Comments are closed.