Plan with me | Juni 2020

purpuz planner

Juni staat alweer voor de deur en daarom is het tijd om een planning te maken. Ondanks deze gekke tijd waarin plannen een stuk moeilijker geworden is, gaan we het toch doen. Het maken van een planning geeft je de handvaten, de rust en een overzicht van hoe jou dag of week eruit ziet. Benieuwd naar hoe ik Juni 2020 in de purpuz planner heb gepland?

Langzaamaan komen vaste werkzaamheden terug, worden de dagen gevulder en wordt een planning echt handig. Het plannen doe ik al een aantal maanden in de Purpuz planner waar ik zeker nu, nog veel meer plezier uit haal. Omdat ik onder tussen ook aan mijn doelen werk, de purpuz planner mij daar weer aan herinnert, heb ik toch een beter gevoel bij de dag en week. Niet nutteloos voor je uit staren, maar bezig gaan met dingen die wel kunnen!

Juni 2020 – plannen in de purpuz planner!

Net als andere maanden schrijf ik als eerste mijn ‘vaste’ bezigheden op. Dit komt neer op voornamelijk werk. Al mijn werkzaamheden kan ik in de planning verwerken (dit doe ik deze maand nog wel met potlood, normaal werk ik met kleur stiften).

Juni begint op een maandag en eindigt op een dinsdag waardoor de laatste week ook met juli is vastgeplakt. Niet erg want zo blijft het overzichtelijk. Ik begin dus eerst al mijn werkzaamheden op te schrijven, dit zijn inmiddels 4 van de 5 dagen (misschien dat ook snel weer de 5e dag erbij op komt!). Omdat nu heel duidelijk staat hoe mijn werkzaamheden plaatsvinden, kan ik mijn blogdagen of momenten gaan inplannen. Welke dagen of momenten wil ik aan mijn blog besteden, mails beantwoorden, foto’s maken en bedenk de rest er zelf maar bij. Ik doe ik meestal op de dagen die het ‘leegste’ zijn, dit zijn de dinsdag, woensdag en donderdag. Door zoveel mogelijk door de weeks te plannen, houd ik in het weekend tijd over voor andere dingen.

Kleine terugblik op de maand mei

Afgelopen maand heb ik natuurlijk ook een aantal doelen gemaakt, waarvan ik hoopte ze te kunnen afstrepen aan het einde van de maand. Of dit gelukt is? Wat waren de doelen ook al?

– Werken aan mijn moestuin!
– Vooruit werken met de blog
– Me-time moment inplannen om te ontspannen!
beste accessoires in de moestuin

Het vooruit werken aan de blog, lukt aardig! Er staan al redelijk veel artikelen ingepland en omdat ik door blijf schrijven houd ik straks tijd over om achter de schermen aan de slag te gaan. Werken aan de moestuin doe ik elke dag zo’n 5 minuten, even de planten water geven bijvoorbeeld. Eén in de week doe ik een soort inspectieronde om te kijken of er geen ongedierte tussen de planten zitten, of er bijvoorbeeld onkruid weggehaald moet worden. De moestuin groeit onwijs goed en het wordt steeds leuker om er even doorheen te lopen. Wie weet wat we allemaal kunnen gaan oogsten dit jaar!
Ook met de me-time momenten is het goed gegaan. Ik probeerde zo’n 2 keer in de week even een momentje voor mezelf te pakken. De ene keer was het een masker, de andere keer lakte ik mijn nagels uitgebreid. Weer een andere keer probeerde ik een aantal crèmes uit. Heerlijk!

Welke dingen staan er gepland voor juni?


Er staan nog niet gek veel dingen gepland voor de maand juni. Los van mijn werk en het werken aan de blog, heb ik geen uitjes of dagjes weg gepland. Puur omdat de tijd veel te onzeker is, ik geen plekken wil opzoeken die heel druk kunnen zijn en er nog genoeg plekken zijn die ik wel kan bezoeken zonder veel mensen tegen te komen.

Zo heb ik de volgende doelen voor Juni gemaakt:
– Een fietstocht maken
– Recepten bedenken met tomaten
– De auto APK laten keuren + offerte vragen voor trekhaak
– Me verdiepen in grote makkelijk opzetbare tenten + hoe neem je dit mee naar de camping zonder trekhaak

Ik plan bewust niet veel doelen in, omdat ik niet weet hoe het allemaal gaat lopen. Wel wil ik mij echt gaan verdiepen op vakantie mogelijkheden zonder trekhaak (en dan wel met je eigen spullen op vakantie gaan!). De vakanties die we de afgelopen 2 jaar hebben zijn erg fijn, maar ik wil graag weer kamperen met mijn eigen spullen! Dus daar moet ik mij eens in gaan verdiepen.

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Plan with me | Juni 2020

  1. De tijd blijft onzeker, dus voor de komende maanden maken we ook geen plannen. We zien wel. Uiteraard is er wel een agenda waarop onze dagelijkse plichtplegingen staan vermeld. Die raakt stilaan weer voller omdat de dokterscontrole, het bezoek aan de ostheopaat, het bezoek aan de garage, enz… weer mag. Ik probeer hem echter zo leeg mogelijk te laten. Dat is mijn grote doel.

Comments are closed.