Plan with me | Juli 2020

purpuz planner

De nieuwe maand staat voor de deur, Juli 2020 is dé zomermaand en het is daarom ook tijd om mijn planning te gaan maken. Nu ik weer volledig aan het werk ben, gaat het plannen een stuk makkelijker en weet ik in 1 oogopslag wat mij die week te wachten staat. Maar Juli brengt nog meer leuks!
Benieuwd naar hoe ik Juli 2020 in de purpuz planner heb gepland?

Nu ik langzamerhand al mijn vaste werkzaamheden weer terug heb en weer op mijn ‘oude’ vaste uren zit, is het maken van een planning veel makkelijker. Deze maand heb ik namelijk ook iets leuks op de planning staan, namelijk nog een weekje vrij! In die week wil ik met de tent gaan kamperen en even opladen om er daarna weer volop tegenaan te kunnen gaan.

Juli 2020 – plannen in de purpuz planner!

Net als andere maanden schrijf ik als eerste mijn ‘vaste’ bezigheden op. Dit komt neer op voornamelijk werk. Al mijn werkzaamheden kan ik in de planning verwerken (dit doe ik deze maand nog wel met potlood, normaal werk ik met kleur stiften). Maar ook heb ik deze maand een week leeg gelaten omdat ik die week vrij heb van het werk. In die week plan ik mijn vakantie en kan ik andere leuke dingen plannen.

Juli begint op een woensdag en eindigt op een vrijdag waardoor de laatste week ook met augustus is vastgeplakt. Niet erg want zo blijft het overzichtelijk. Ik begin dus eerst al mijn werkzaamheden op te schrijven, dit zijn de ene week 4 dagen, de andere week 5 dagen. Omdat nu heel duidelijk staat hoe mijn werkzaamheden plaatsvinden, kan ik mijn blogdagen of momenten gaan inplannen. Welke dagen of momenten wil ik aan mijn blog besteden, mails beantwoorden, foto’s maken en bedenk de rest er zelf maar bij. Ik doe ik meestal op de dagen die het ‘leegste’ zijn, dit zijn de dinsdag, woensdag en donderdag. Door zoveel mogelijk door de weeks te plannen, houd ik in het weekend tijd over voor andere dingen.
geruite croptop

Kleine terugblik op de maand juni

Afgelopen maand heb ik natuurlijk ook een aantal doelen gemaakt, waarvan ik hoopte ze te kunnen afstrepen aan het einde van de maand. Of dit gelukt is? Wat waren de doelen ook al?

– Een fietstocht maken
– Recepten bedenken met tomaten
– De auto APK laten keuren + offerte vragen voor trekhaak
– Me verdiepen in grote makkelijk opzetbare tenten + hoe neem je dit mee naar de camping zonder trekhaak.

Afgelopen maand ging het echt heel goed met het afwerken van mijn doelen. Zo maakte ik namelijk al gelijk aan het begin van de maand maandag 1 juni een fietstocht met mijn moeder. Heerlijk een middag fietsen en afgelopen met een ijsje eten bij één van de ijstenten in de stad. Daarna was het ook wel even gedaan met het mooi weer en zat het maken van een fietstocht er qua werk ook even niet in. Maar hij is toch afgevinkt! Daarnaast hebben we ook voor 10 juni een afspraak laten maken voor de APK die inmiddels alweer achter de rug is. Een trekhaak heb ik maar uit mijn hoofd gezet want het kost minimaal 350 euro om dit te laten doen. Vind ik niet echt een optie, want die 350 euro kan ik beter sparen of ergens anders aan uitgeven wat echt nodig is. Ook heb ik een makkelijk opzetbare tent gekocht en hebben we gekeken hoe we alles in de auto mee zouden kunnen nemen. Geen enkel probleem, want we hebben ook een daktas waar bijvoorbeeld al het beddengoed in kan. We houden zelfs nog ruimte over in de auto (deels ook omdat ik opvouwbare stoelen kocht).
Dan was als enige puntje nog recepten met tomaten bedenken. En of ik die heb, want ik wil straks tomatensoep maken, pastasaus, tomatensap en ga zo nog maar even door. Nu hopen dat de tomaten snel groeien en ik straks ook genoeg heb om alles te kunnen maken!
moestuin 2020

Welke dingen staan er gepland voor juli?


Er staan nog niet gek veel dingen gepland voor de maand juli. Los van mijn werk en het werken aan de blog, heb ik alleen nog maar mijn vakantie gepland. Zo kan ik ook eens spontaan iets beslissen en kijken waar ik die dag wel of geen zin in heb. Wel maakte ik een aantal doelen want ik wil wel ‘iets’ doen!

Zo heb ik de volgende doelen voor Juni gemaakt:
– Genieten van een midweek rust
– Veel werken (ook op zoek naar extra werk en mijn blog werk!)
– Spaar plan maken / aanpassen
– Nog meer minimaliseren in bepaalde dingen (verder gaan met mijn minimalistic challenge)

Eigenlijk zijn er van deze doelen maar 2 die ik verder zou willen toelichten. Namelijk het maken van een spaar plan. Omdat mijn 1e spaardoel bijna behaald is, wil ik een nieuw spaarplan gaan maken. Graag wil ik mijn zorgverzekering in december in 1 keer betalen en ik wil even gaan uitzoeken hoeveel ik daar precies voor zou moeten sparen. Eventueel nog een extra doel erbij en dan bedenken waarvoor dat gaat zijn. Daarnaast heb ik sinds januari al bezig met de minimalistic challenge waarbij ik elke dag 10 dingen of totaal 300/310 spullen per maand weg doe. Dit lijkt veel, maar ga maar eens kijken hoeveel afval je produceert en welke dingen je hebt en eigenlijk niet gebruikt. Ik ben al super goed bezig hiervoor en elke maand ook nog steeds makkelijk gehaald. Toch wil ik hier een concreter doel voor maken en kijken welke spullen echt weg kunnen of eventueel verkocht kunnen worden. Merk door deze challenge dat ik al behoorlijk wat spullen heb weggedaan en die niet eens mis (weet bijvoorbeeld de helft al niet meer wat ik weg deed), ook heb ik bijvoorbeeld al mijn nagellak uitgezocht waardoor ik 2 planken over had en heb weggehaald. Gok dat ik nu van de ruim 300 lakjes er bijna 100 over heb. Heerlijk gevoel dat weg gooien!

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Plan with me | Juli 2020

  1. Zo leuk en fijn wat je allemaal gepland hebt.

    Een mooie dag 😉

Comments are closed.