Plan with me | Januari 2022

structuurjunkie planner

En toen was daar de allereerste maand van 2022! Januari staat voor de deur en het is tijd om deze nieuwe maand te gaan plannen. Er staan een aantal dingen gepland en voor als nog ziet het eruit als een hele drukke maand! Benieuwd wat er allemaal op de planning staat en wat ik van plan ben?

December was natuurlijk de laatste maand van 2021 en het is dan wel echt alle puntjes op de i zetten. Afronden, afronden en nog eens afronden. Daarnaast had ik ook een spannende afspraak met de MDL arts. Hoe de doelen van December verliepen en wat er gepland staat voor Januari dat lees je hieronder.

December 2021 – plannen in de Structuurjunkie planner!

Sinds 1 januari 2021 ben ik fulltime ondernemer. Dat betekent ook dat ik een goede planning moet maken om mijn tijd tussen de blog en de webshop goed te verdelen. Toen ik in mei (2021) een zware buikoperatie heb ondergaan heb ik het plannen echt even voor mij uitgeschoven. Het lukte gewoon niet om van te voren te plannen omdat het op het moment zelf niet lukte of toch anders liep. Inmiddels heb ik het plannen weer opgepakt omdat het ook wat beter met mij gaat. Dat plannen doe ik sinds december 2020 in de Structuurjunkie planner. Daarin kan ik per uur een planning maken en probeer ik mijn blog en mijn webshop te verdelen over de dag. De ochtenden gebruik ik voor het schrijven voor de blog, de middag gebruik ik voor de webshop. Bijvoorbeeld om pakketjes in te pakken, nieuwe voorraad te bestellen, etc. Als ik op inkoop ga dan plan ik daar de ochtend voor en heb ik de hele dag voor de webshop gepland.

Kleine terugblik op de maand December 2021

– Kortingsactie bedenken voor de laatste weken
– Mogelijkheden bekijken voor samenwerkingen met de webshops
– Btw aangifte doen / contact opnemen met de belastingdienst
– Inkoop dag inplannen voor januari
– Kijken naar advertentie Mogelijkheden
– Nieuwe profit first lijst maken voor 2022 (de % aanpassen)
– Proberen om tussen kerst en oud&nieuw vrij te plannen door vooruit te werken

De kortingsacties zijn bedacht en ingepland. Zo is er op dit moment een lopende actie. Naar mogelijkheden wat betreft samenwerkingen heb ik gekeken maar wil ik wat mee tijd voor uit trekken. Ik wil wel dat de samenwerkingen iets opleveren en niet dat het alleen geld kost. De btw aangifte heb ik eindelijk meer info over gekregen en die mag ik voor het laatste kwartaal doen dus dat betekend dat ik vanaf 1 januari btw aangifte mag doen. De inkoop dagen zijn ingepland, die staan voor 1 en 2 januari maar ik wil nog een 3e dag inplannen afhankelijk wat ik kan inkopen bij die 2 inkoopdagen. Het profit first lijstje is ook gemaakt voor 2022, dus daar kan ik weer lekker mee aan de slag. Als laatste stond er nog om vooruit te werken tussen kerst en oud&nieuw. Daar ben ik al eerder mee begonnen zodat ik tussen de feestdagen misschien even een paar dagen vrij kan plannen.

Welke dingen staan er gepland voor Januari?


– Wie is de mol blogs weer gaan schrijven
– Nieuwe voorraad inkopen
– Lijst maken voor de moestuin
– Concept artikelen verder uitwerken en minimaal 10 concepten afmaken en inplannen
– Naar de Sound of Music
– Kledingkast zeer grondig uitzoeken
– Afbeeldingen op de websites uitzoeken en verwijderen die niet meer up to date zijn
– Brainstormen voor acties van de webshop
– Brainstormen voor nieuwe artikelen voor de blog / eventueel nieuwe series

Het is een beste lijst maar ik denk dat dit wel te doen is. Goed verdelen en inplannen in de structuurjunkie planner. Dan moet het vast goed komen!

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.