Plan with me | December 2022

agenda studentendrukwerk

Het is alweer bijna een nieuwe maand! December staat in het teken van mijn nieuwe producten lanceren en afronden! De iedere keer als ik de nieuwe Plan with me maak verbaast het mij dat de tijd zo onwijs snel gaat, maar het is gewoon bijna December! Benieuwd wat er allemaal op de planning staat en wat ik van plan ben?

November was voor mij een maand waarin ik weer een bizarre groei doormaakte! Ik dacht dat Oktober een nieuw record was, maar November deed gewoon gezellig mee! Dat gaf mij gelijk enorme inspiratie voor 2023!

December 2022 – plannen in de Structuurjunkie planner!

Sinds 1 januari 2021 ben ik fulltime ondernemer. Dat betekent ook dat ik een goede planning moet maken om mijn tijd tussen de blog en de webshop goed te verdelen. Toen ik in mei (2021) een zware buikoperatie heb ondergaan heb ik het plannen echt even voor mij uitgeschoven. Het lukte gewoon niet om van te voren te plannen omdat het op het moment zelf niet lukte of toch anders liep. Inmiddels heb ik het plannen weer opgepakt omdat het ook wat beter met mij gaat. Dat plannen doe ik sinds december 2020 in de Structuurjunkie planner. Daarin kan ik per uur een planning maken en probeer ik mijn blog en mijn webshop te verdelen over de dag. De ochtenden gebruik ik voor het schrijven voor de blog, de middag gebruik ik voor de webshop. Bijvoorbeeld om pakketjes in te pakken, nieuwe voorraad te bestellen, etc. Als ik op inkoop ga dan plan ik daar de ochtend voor en heb ik de hele dag voor de webshop gepland.
studentendrukwerk

Kleine terugblik op de maand November 2022

– Alle adventskalenders verzenden
– Elke week 1 uur besteden aan SEO van de webshop
– Minimaal 1 week vooruit werken met de blog
– Nieuwe plannen uitwerken voor de zakelijke klanten
– De profit first methode aanpassen naar huidige situatie (de potjes herverdelen)
– Een lijst maken met welke items ik moet gaan aanvullen voor de webshop
– Kijken hoe ik nog meer ruimte kan besparen en meer voorraad kwijt kan in de huidige ruimte

De adventskalenders zijn allemaal verzonden en de eerste toffe reviews zijn zelfs al binnen! En ik verzend nog steeds de adventskalenders tot ze op zijn. Ook tijd besteden aan de SEO van de webshop is gelukt. In het begin heb ik zelfs meerdere keren in die week tijd besteed waardoor ik nu al met een aantal producten heel goed gevonden wordt. Of beter gezegd, ik krijg via google best veel verkeerd op een aantal producten! Iets wat dan niet gelukt is, is het minimaal 1 week vooruit werken. Het is erg druk met de webshop en mijn blog blijft dan echt even liggen. Toch nog een nieuwe poging wagen aankomende maand?
Nieuwe plannen uitwerken is zeker gelukt. Nog beter gezegd, op 1 december ga ik mijn eigen producten lanceren. Ja dat lees je goed, mijn eigen producten!!
Profit first is ook aangepast voor de laatste maanden van dit jaar. En waarschijnlijk ga ik ze vanaf 1 januari weer aanpassen omdat het nu echt heel goed gaat en ik mezelf wil uitdagen door iets te draaien aan de percentages van de profit first.
Een lijst heb ik gemaakt en dit heb ik ook allemaal aangevuld. Echter merk ik wel dat ik deze lijst continu moet aanpassen en hier moet ik nog even iets op verzinnen. Ook omdat ik de consumenten webshop en de zakelijke webshop wil scheiden qua voorraad (of dit nog beter combineren).
En je geloofd het of niet, maar ik heb mijn ruimte opnieuw ingedeeld en kan zelfs nog 2 extra stellingkasten kwijt nu. Dat gaat waarschijnlijk in januari of februari gebeuren als de nieuwe producten echt gaan lopen.

Welke dingen staan er gepland voor December 2022?


– Mijn eigen producten lanceren
– Zo snel mogelijk mijn eigen producten uitbreiden als de eerste lopen
– Minimaal 1 week vooruit werken met de blog (we doen gewoon nog een poging!)
– De voorraad tellen die niet op de webshop staat (hallo 31 december taken 🙁 )
– Alle hangers bij gaan maken (webshop items)
– Doelen afmaken voor 2023 (zowel zakelijk als persoonlijk)
– Gaan werken met to-do lijstjes zodat ik hopelijk meer rust ga creeren!

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.