Plan with me | December 2020

purpuz planner

De nieuwe maand staat voor de deur, december 2020 de laatste maand alweer van dit jaar. Waar ik normaal een complete planning maak voor de komende maand, ga ik het nu toch even iets anders aanpakken. Benieuwd naar hoe ik december 2020 in de purpuz planner heb gepland?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik durf bijna geen plannen meer te maken. Vorige maanden schreef ik al dat ik naar mijn lichaam moest gaan luisteren en meer rust pakken. Dat is misschien toch wel een stuk moeilijker dan ik dacht maar gelukkig lukt het steeds beter. Maar hoe moet ik iets gaan plannen (of willen) als mijn lichaam elk moment anders besluit?

December 2020 – plannen in de purpuz planner!

December begint op een dinsdag en eindigt op een donderdag waardoor de laatste week ook met januari is vastgeplakt. Niet erg want zo blijft het overzichtelijk. Ik begin dus eerst al mijn werkzaamheden op te schrijven, dit zijn de ene week 4 dagen, de andere week 3 dagen (hier hoop ik overigens nog wat meer werkzaamheden bij te krijgen!). Omdat nu heel duidelijk staat hoe mijn werkzaamheden plaatsvinden, kan ik mijn blogdagen of momenten gaan inplannen. Welke dagen of momenten wil ik aan mijn blog besteden, mails beantwoorden, foto’s maken en bedenk de rest er zelf maar bij. Ik doe ik meestal op de dagen die het ‘leegste’ zijn, dit zijn de maandag, woensdag en vrijdag. Door zoveel mogelijk door de weeks te plannen, houd ik in het weekend tijd over voor andere dingen.
webshop natural blooming

Voor deze maand schrijf ik mijn werkzaamheden niet op, puur omdat ik op dit moment in de ziektewet zit en ik niet weet of kan inschatten wanneer ik weer zou kunnen werken.

De vrijdag is eigenlijk mijn standaard vrije dag en die dag heb ik volledig gereserveerd voor mijn blog en de webshop. Op die dag heb ik alle tijd om te schrijven, nieuwe acties bedenken, naar groothandels om inkopen te doen of op zoek naar nieuwe groothandels om zaken mee te doen. De vrijdag staat dus eigenlijk volledig in het teken van mijn webshop, maar mocht ik die dag weinig tot geen bestellingen krijgen dan kan ik bezig voor mijn blog.

Kleine terugblik op de maand november

Eigenlijk staat er niets gepland voor deze maand, maar wat ik wel met mezelf wil afspreken is om in ieder geval de volgende dingen te doen:
– Elke dag aankleden, als is het een huispak!
– Minimaal 3 keer per week een rondje wandelen, frisse neus halen en ontspannen (regen of niet!)
– Ben ik moe, dan ga ik na de lunch even een uurtje op bed liggen (slapen hoeft niet perse)

De laatste paar dagen gaat het eigenlijk weer echt de goede kant op. Ik volgde de Happy Quarantine cursus van Rosanne en dit heeft mij echt geholpen om net dat ene stapje te zetten die ik nodig had. Bloggen gaat gelukkig al een stuk beter, want vorige week is er bijvoorbeeld elke geplande dag iets online gekomen (behalve de donderdag en vrijdag die ik voorlopig leeg laat!). Ook lukt het mij om een beetje vooruit te werken. Nog niet de hoeveelheden die ik eerder altijd had, maar elke geplande dag is er één! Daarnaast heb ik mezelf elke dag aangekleed (oke, op een aantal zondagen na want die dag doe ik toch vaak niet veel). Qua energie merk ik dat het langzaam stapjes omhoog gaat. Eigenlijk heb ik niet 1 dag even op bed gelegen overdag en probeerde ik elke dag iets meer te gaan doen. Het wandelen is zeker 3 keer per week gelukt, dit wil ik eigenlijk naar elke dag gaan opbouwen. Een frisse neus halen is altijd een goed idee!
broek van lidl

Welke dingen staan er gepland voor december?


Ik wil niet teveel plannen voor de december maand maar de volgende doelen wil ik wel met mezelf afspreken:
– Proberen om minimaal 2 dagen vooruit te werken met de blog
– Minimaal 3 keer per week een rondje wandelen, frisse neus halen en ontspannen (regen of niet!)
– Winactie houden op de blog of instagram (of beide!)
– Proberen om weer aan het werk te gaan

Daarnaast wil ik ook echt gezond gaan eten. En dan bedoel ik vooral dat ik wil gaan kijken welke voedingsstoffen kunnen bijdragen aan een rustige darm en eventueel het verminderen van ontstekingsreacties in het lichaam. Zo weet ik bijvoorbeeld dat je al veel kunt bereiken met heerlijke gezonde maaltijdsoepen en laat ik nu echt dol zijn op soep. Soep in welke vorm dan ook is voor het lichaam veel makkelijker te verteren en dus ook veel minder belastend dan een maaltijd met aardappels, vlees en groenten bijvoorbeeld. Door iets liever voor mijn lichaam te zijn, is mijn lichaam misschien ook wel iets liever voor mij? In ieder geval heeft de MDL arts al eens voorgesteld om te kijken naar een soort ontstekingsremmend dieet wat in Amerika veel wordt gebruikt bij opvlammingen en het ook rustig houden van darmziektes. Waarom dan niet gewoon eens proberen?

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Plan with me | December 2020

Comments are closed.