Plan with me | Augustus 2020

purpuz planner

De nieuwe maand staat voor de deur, Augustus 2020 is dé zomermaand en het is daarom ook tijd om mijn planning te gaan maken. De afgelopen weken werd er flink op de rem getrapt en gingen dingen even niet zo als ik ze had gepland. Benieuwd naar hoe ik Augustus 2020 in de purpuz planner heb gepland?

Voor wie mij al langer volgt en mijn blog en social media kanalen in de gaten heeft gehouden de afgelopen weken, weet dat ik 9 dagen in het ziekenhuis heb gelegen. Iets wat natuurlijk niet helemaal gepland stond en vooral heel onverwachts kwam. Ineens ging ik van rennen dan volledig stilstaan en nog steeds moet ik het rustig aan doen. Juist daarom met alle ziekenhuis rompslomp eromheen is het plannen extra belangrijk geworden.

Augustus 2020 – plannen in de purpuz planner!

Net als andere maanden schrijf ik als eerste mijn ‘vaste’ bezigheden op. Dit komt neer op voornamelijk werk. Omdat werken er op dit moment nog niet helemaal in zit, maar ik dit wel weer wil gaan opbouwen heb ik mijn vaste werkpanden met potlood in mijn agenda geschreven. Meer voor wanneer ik weer zou gaan beginnen en om ziekenhuisafspraken niet op diezelfde tijden te hebben. Nu denk ik dat het nog wel een paar weken duurt voor ik weer echt aan de slag kan, toch denk ik er al over om langzaam weer te beginnen. Mijn vaste werkzaamheden zullen maar ongeveer 6uur per week zijn maar voor nu is dat ook meer dan genoeg. Mijn lichaam laten bepalen hoe het gaat en wat wel of niet kan.

Ik begin dus eerst al mijn werkzaamheden op te schrijven, dit zijn de ene week 4 dagen, de andere week 3 dagen. Omdat nu heel duidelijk staat hoe mijn werkzaamheden plaatsvinden, kan ik mijn blogdagen of momenten gaan inplannen. Welke dagen of momenten wil ik aan mijn blog besteden, mails beantwoorden, foto’s maken en bedenk de rest er zelf maar bij. Ik doe ik meestal op de dagen die het ‘leegste’ zijn, dit zijn de dinsdag, woensdag en donderdag. Door zoveel mogelijk door de weeks te plannen, houd ik in het weekend tijd over voor andere dingen.
strandjurkje protest

Kleine terugblik op de maand juli

Afgelopen maand heb ik natuurlijk ook een aantal doelen gemaakt, waarvan ik hoopte ze te kunnen afstrepen aan het einde van de maand. Of dit gelukt is? Wat waren de doelen ook al?

  • Genieten van een midweek rust
  • Veel werken (ook op zoek naar extra werk en mijn blog werk!)
  • Spaar plan maken / aanpassen
  • Nog meer minimaliseren in bepaalde dingen (verder gaan met mijn minimalistic challenge)

Genieten van een midweek rust kwam bijna in gevaar toen ik in het ziekenhuis lag. Gelukkig ging het na de operatie een stuk beter en ook in het ziekenhuis zeiden ze dat het goed was om er even tussen uit te gaan. En dat was ook echt heel fijn, maar je komt jezelf wel tegen want je doet al snel teveel. Veel werken is helemaal komen te vervallen. Ik heb in Juli maar een paar dagen gewerkt en na het ziekenhuis zit dit er voorlopig ook nog niet in. Wel heb ik mijn spaarplannen kunnen aanpassen en heb ik er een aantal doelen bij gezet. Dit zal nu veel langer gaan duren, maar daarbij komt wel dat als ik dit allemaal eenmaal op poten heb, ik heel duidelijk en overzichtelijk heb waar ik voor heb gespaard. Als laatste het minimaliseren. Dat gaat super goed. Het lag natuurlijk even stil in het ziekenhuis maar ik loop nog altijd voor op mijn huidige tijdlijn en ik ben ook echt heel kritisch met spullen geworden!

Welke dingen staan er gepland voor Augustus?

Er staan ziekenhuisbezoekjes gepland want ik moet voor mijn infuus naar een ander ziekenhuis dan waar ik normaal gesproken heen ga (verder weg). Daarnaast zullen er ook zeker nog controles plaats gaan vinden en zal ik zeker nog een aantal keren bloed moeten prikken. Dus ik denk dat de eerste weken vooral nog in het teken staan van herstellen, kijken wat mijn lichaam aan kan en wanneer ik misschien weer langzaam aan kan beginnen met werken.

Verder staat Augustus ook in het teken van mijn eigen bedrijf verder uitwerken en daar mee gaan knallen! Zoveel zin om eindelijk te beginnen met mijn droom. Hier vertel ik jullie binnenkort zeker meer over.

Zo heb ik de volgende doelen voor Augustus gemaakt:
– De webshop in orde hebben
– Producten in de webshop zetten + bestellingen plaatsen bij groothandels
– Naar mijn lichaam luisteren
– Op tijd rusten en ontspan momenten inplannen

Niet zo heel veel doelen, maar wat wel het belangrijkste is, is dat ik ga luisteren naar mijn lichaam. Op tijd stoppen en niet nog even door blijven gaan, op tijd ontspanmomenten inplannen en dit ook echt gaan doen. Daarnaast wil ik graag in augustus mijn webshop helemaal op orde maken en zorgen dat ik alvast een mooie bescheiden collectie online heb staan met producten.

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.