Plan with me | April 2022

structuurjunkie planner

Nog een weekje en dan is het alweer April 2022. De iedere keer als ik de nieuwe Plan with me maak verbaast het mij dat de tijd zo onwijs snel gaat. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat en wat ik van plan ben?


Maart was echt een bizar goede maand en daar kreeg ik zo’n mega motivatie boost van. Ik heb in het begin momenten gedacht dat ik dacht ‘zal ik gewoon weer werk erbij zoeken?’. Maar toen had ik een aantal dagen zo extreem veel bestellingen dat ik ook veel voor loop op de planning en dus echt geen twijfels meer heb. Misschien hoort dat ook gewoon bij het ondernemerschap, die twijfels af en toe.

April 2022 – plannen in de Structuurjunkie planner!

Sinds 1 januari 2021 ben ik fulltime ondernemer. Dat betekent ook dat ik een goede planning moet maken om mijn tijd tussen de blog en de webshop goed te verdelen. Toen ik in mei (2021) een zware buikoperatie heb ondergaan heb ik het plannen echt even voor mij uitgeschoven. Het lukte gewoon niet om van te voren te plannen omdat het op het moment zelf niet lukte of toch anders liep. Inmiddels heb ik het plannen weer opgepakt omdat het ook wat beter met mij gaat. Dat plannen doe ik sinds december 2020 in de Structuurjunkie planner. Daarin kan ik per uur een planning maken en probeer ik mijn blog en mijn webshop te verdelen over de dag. De ochtenden gebruik ik voor het schrijven voor de blog, de middag gebruik ik voor de webshop. Bijvoorbeeld om pakketjes in te pakken, nieuwe voorraad te bestellen, etc. Als ik op inkoop ga dan plan ik daar de ochtend voor en heb ik de hele dag voor de webshop gepland.

Kleine terugblik op de maand Maart 2022

 • Plan maken om webshop te scheiden van consument en zakelijk
 • Een actie bedenken voor de opening van de zakelijke webshop
 • Lijst maken voor een vast assortiment
 • Pagina over de herkomst van edelstenen/mineralen maken
 • Planning maken voor de blog om iets nieuws uit te proberen

Het was niet een extreme lijst voor Maart, maar wel eentje waar ik op zich veel voor zou moeten doen. Het plan maken om de webshop te scheiden van de consument en zakelijk heb ik na het schrijven van de plan with me, gelijk toegepast. De koe bij de hoorns pakken zeg maar. Ik ben gelijk begonnen met de producten uit te zoeken die ik alleen aan consumenten wil verkopen en deze hebben een aparte kast gekregen. Een actie bedenken voor de opening van de zakelijk webshop heb ik niet gedaan, ook omdat ik druk ben met iets anders voor de zakelijke webshop. Het assortiment gaat ook iets te snel om verschillende platformen bij te houden en daarom staat de zakelijke webshop op een lager pitje. De zakelijke bestellingen komen via andere platformen binnen en dat gaat super goed. Zodra het iets rustiger is, of ik een grotere voorraad heb, dan wordt de zakelijk webshop verder geüpdatet. Het is al wel klaar en ook de zakelijke klanten zijn al aangemeld.
Een lijst maken voor een vast assortiment heb ik wel, maar omdat het iets te snel gaat blijft het toepassen van deze lijst nog even liggen. Momenteel ben ik bezig met het aanvullen van de items die uitverkocht zijn of raken (wat soms al in 1 dag weg is, bijna onmogelijk om daar tegen in te kopen).
De pagina over de herkomst van edelstenen/mineralen maken is nog niet gebeurd. Ik heb al wel dingen op papier geschreven maar het nog niet uitgewerkt. In zo’n pagina (of eigenlijk pagina’s) gaat onwijs veel tijd zitten en is daarom echt iets waar ik de komende tijd mee bezig zal zijn. En als laatste de planning voor de blog om iets nieuws uit te proberen. Ja dat heb ik ook gelijk toegepast. Op dit moment plaats ik nog maar 4 keer per week iets op de blog in plaats van 7 dagen in de week. Dit bevalt mij eigenlijk wel goed tot nu toe, ook omdat ik hierdoor meer tijd over houd voor andere dingen. Plus dit is wel één van de redenen want meer dan 60 uur per week werken dat is gewoon niet goed!

Welke dingen staan er gepland voor April 2022?


 • Vakantie plannen / boeken
 • Grote inkoop dag plannen voor eind van april/begin mei
 • Vooruit werken zodat ik vakantie kan nemen
 • Zakelijke klanten mailen voor het nieuwe platform
 • Dagje weg plannen
 • De eerste pagina’s maken over de herkomst van edelstenen/mineralen
 • Documentjes van concept artikelen uitdunnen en dus meer uitwerken en inplannen!

Dat vind ik wel genoeg voor komende maand. Het is genoeg wat ik kan gaan uitwerken en ik zal daar al druk zat mee zijn.

Wat zijn jou plannen de komende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.