Plan with me | April 2020

purpuz planner

Het is alweer bijna April wat betekend dat we een nieuwe Plan with me gaan maken. In deze aparte tijd met het corona virus lijkt het maken van een planning misschien wel moeilijker . Want gaat mijn werk nog wel door, gaat Nederland misschien nog verder op slot? Hoe ga ik April 2020 plannen?

Al een tijdje maak ik gebruik van de Purpuz planner waarbij ik mijn maand plan en werk aan mijn doelen. Maar nu wel te maken hebben met het corona virus merk ik dat plannen ineens een heel stuk moeilijker is geworden. Want al die onzekerheden, het eventueel thuis moeten werken, allemaal obstakels. Maar toch wil ik een soort vastigheid creëren, iets waarop ik kan terugvallen.

Mijn Purpuz planner voor April

Wie had gedacht dat toen we 1 januari massaal doelen aan het maken waren voor 2020, dit op ons pad zou komen. Geplande vakanties die misschien niet door kunnen gaan, onzekerheid wat betreft werk, maar wat ik zelf heel erg heb; wordt ik ook ziek?

Ergens midden december ben ik begonnen met de Purpuz planner. Deze planner moet mij helpen bij het behalen van mijn doelen en het in balans zijn met mezelf (iets waar ik op dit moment meer naar verlang dat begin december!). De maand begint met een maand overzicht. Hierin begin ik dan ook gelijk met mijn planning. Dit zijn vaste onderdelen die je elke maand weer opnieuw kunt aanpassen naar je behoefte en doelen.
purpuz weekplanning

Wat ik doe in mijn maand overzicht?
Ik schrijf mijn maand doelen op, zowel privé als werk gerelateerd. Daarnaast heb ik vorige maand al gebruik gemaakt van tekens die ik kan invullen in het overzicht waardoor het één en ander duidelijk wordt. Zo gebruik ik een x voor alle dagen die ik moet werken. Ik gebruik een o als ik op die dag salaris krijg. Normaal gesproken werk ik 5 dagen in de week, maar nu heb ik mijn werkzaamheden net even wat meer aangepast. Deels omdat bepaald werk weg is gevallen omdat het bedrijf dicht is, andere dingen heb ik gecombineerd om er niet 4x in de week heen te gaan maar 2x wat langer. Op die momenten kan ik namelijk personeel vermijden omdat het ver na werktijd is, hierdoor heb ik geen contact met anderen. Ook val ik tijdelijk in bij een ander bedrijf en weet ik niet hoelang dit duurt. De ene week werk ik dan 3 dagen, de andere week 4 dagen.
Omdat dingen nu vooral erg onzeker zijn wat betreft het coronavirus, heb ik besloten om deze maand mijn planning met potlood te maken. Mochten bepaalde werkzaamheden niet door gaan wordt het geen kliederboel maar kan ik het gewoon uitgummen.

De doelen die ik heb deze maand:
– Werken aan mijn moestuin!
– Vooruit werken met de blog
– Me-time moment inplannen om te ontspannen!

De maand doelen uitgelegd!

Omdat ik in de risicogroep val wil ik zo min mogelijk contact met anderen. Hierdoor heb ik bijna al mijn werkzaamheden qua werk verdeeld op momenten dat ik in principe geen contact met anderen hoef te hebben. Hierdoor kan ik voor nu dus nog blijven werken zolang de bedrijven open zijn. Maar omdat ik toch in plaats van 5 dagen minder dagen werk in de week kan ik vooruit werken met de blog. Dit geeft mij een bepaald soort rust maar ook ontspannen. Maar om mij nog meer te ontspannen en minder stress te hebben ga ik ook op die dagen me-time momenten inplannen om te ontspannen. Ik heb nog heel veel maskers liggen, lekker body scrubs en souffles. Genoeg in huis voor een verwen momentje!
broek van lidl

Maar omdat het nu ook officieel lente is kan ik verder met de moestuin. Zo heb ik al best wel wat dingen gezaaid in de tuin, zoals sla, radijs, bieten, uien, aardappels en verschillende kruiden. Binnen achter het glas staan de tomaten, paprika, courgette, basilicum, pronkboon en daar hoop ik eigenlijk nog wat meer dingen aan toe te voegen. In de tuin heb ik niet echt mega veel ruimte meer, maar ik wilde eigenlijk wel graag eens bloemkool proberen. Eerder maakte ik al 2 grote plantenbakken van pallethout en ik heb nog wat planken over waar ik ook nog wat mee kan maken. Als we dan misschien toch niet op vakantie kunnen omdat alles dicht is (wat in mei zouden we naar Normandië gaan!). Dan kan ik nog in ieder geval in mijn moestuin aan de slag.

Helaas kan ik geen foto’s delen van mijn ingevulde week overzichten, hier staat informatie die ik liever niet deel (waar ik werk bijvoorbeeld).

Hoe maak jij je planning voor de volgende maand?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Plan with me | April 2020

 1. Inderdaad moet jij niet alles sharen….
  Er is ook een privé leven.
  Zo een handige planner.
  Goed overzicht.
  Héél handig ingedeeld met de tekens.

  Een mooie dag ‍♀️

Comments are closed.