Pizzarette – Food Friday

pizzarette

Het is nu zo’n 2 weken geleden dat ik bij de Action een pizzarette kocht. Zo dol op pizza’s als ik ben wilde ik hem die dag gelijk uitproberen. Hoogtijd om jullie kennis te laten maken met dit handige en vooral leuke apparaat! En uiteraard deel ik tips voor heerlijke mini pizza’s. Lees je gezellig mee?

Bij de action hadden ze al een tijdje de pizzarette staan. Ik kon het niet meer weerstaan en besloot om er een aan te schraffen. Het is een 4 persoons terracotta pizza huis, zoals het op de doos beschreven staat. Deze pizza oven kost €39,95 en ik vind hem daardoor redelijk betaalbaar. In de doos zitten alle materialen om deze pizza oven in elkaar te zetten. Daarbij zit ook een handleiding waar een aantal nuttige tips in stonden. Bijvoorbeeld dat je de terracotta koepel niet af mag doen als hij nog warm is. Het beste is om het apparaat zo’n half uur te laten staan tot het koud is geworden. Maar ook handig is om te weten dat het bij het aanzetten van dit apparaat zo’n 15 minuten duurt voordat het op warmte is. Tussendoor regelt de thermosstaat in het apparaat de warmte onder de koepel, en gaat daardoor af en toe uit, en weer aan. Het duurt zo’n 7 minuten voordat de pizza’s gaar en klaar zijn, waarna een volgende pizza gebakken kan worden.

Pizzarette

Ik kocht bij de Jumbo verschillende producten voor op de pizza’s. Zelf koos ik voor simpele pizzadeeg, champignons,ananas stukjes, ham, paprika, geraspte kaas en mozzarella. Mijn pizza’s maak ik altijd graag in combinatie met champignons en mozzarella. Ook probeer ik graag nieuwe dingen uit op mijn pizza’s, zo nam ik laatst bijvoorbeeld mais mee, en deed dat erop. Ook dat was erg lekker, en zeker het uitproberen waard. Eerder schreef ik al een aantal artikelen over pizza’s, waaronder een snack pizza, die ook heel makkelijk in dit apparaat gemaakt kan worden. Maar ook het artikel over de ‘gewone’ pizza, kun je terug lezen voor extra inspiratie wat betreft deze pizzarette!

Vraag: Hoe eet jij graag je pizza? En probeer jij ook wel eens nieuwe ingrediënten uit?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Pizzarette – Food Friday

  1. Wauw wat super leuk om thuis te doen!!! Lijkt me echt leuk en lekker!!! Lijkt me ook super leuk om nieuwe dingen uit te proberen!

  2. Hoe beviel hij uiteindelijk? Ik vind dit nog steeds ontzettend tof, maar ben bang dat ik het niet genoeg zou gebruiken… Dilemma’s 😉 Xoxo

Comments are closed.