Pizza plukbrood – super makkelijk en lekker!

pizza plukbrood

Je kent het vast wel, borrelbrood! Ik maakte een recept voor Pizza plukbrood op een hele simpele, makkelijke manier die echt heerlijk is. Leuk voor feestjes, lunch of als klein gerechtje naast je diner. Binnen 15 minuten heb jij dit heerlijke pizza plukbrood op tafel en kan het snoepen beginnen.

Zoals ik zei, super makkelijk en lekker maar ook heel erg simpel. Ik gebruikte de maar 3 ingrediënten voor dit gerecht en daarmee valt het ook helemaal in de 3 euro meal challenge want ik was maar 2,30 euro kwijt! Je kunt er eventueel ook nog andere ingrediënten bij gebruiken, denk aan mozzarella, salami, ham, Italiaanse kruiden en alles wat jij ook op een pizza zou willen leggen.

Pizza plukbrood

Ingrediënten voor 1 plukbrood
– 1 rond brood ( ik gebruikte een Batard meergranen)
– 100 ml pasta saus (hierbij heb ik zelf nog Italiaanse kruiden toegevoegd)
– 4 plakken kaas (of meer naar smaak)
pizza plukbrood

Bereidingswijze
Zoals ik al schreef is dit echt een heel erg makkelijk recept!

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakpapier klaar om het brood op te leggen zodat de oven niet al te ‘vies’ wordt van de gesmolten kaas.
Snijd nu met een broodmes inkepingen in het brood, dit doe je zowel horizontaal als verticaal waardoor er een soort ruitpatroon ontstaat. Snijd niet helemaal tot de bodem zodat het nog wel een brood blijft. Nu doe je eerst de pasta saus in de inkepingen, dit doe je naar smaak. Daarna volg je met de kaas en de eventuele extra ingrediënten die je hebt gekozen. Bak daarna het brood in zo’n 10 tot 15 minuten af op 200 graden. Het pizza plukbrood is goed als alle kaas gesmolten is.

Bij ons thuis was dit een groot succes! Voor ons is dit echt zondag eten omdat we dan maar weinig doen en eigenlijk ook geen zin hebben om te eten. Zo’n pizza plukbrood tover je zo op tafel, en is genoeg voor 4 personen (in ons geval in ieder geval!) Geen zin in deze pizza variant? Vervang de tomatensaus door kruidenboter en de gewone kaas door mozzarella. Dat wordt smullen, eetsmakelijk.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.