Pizza – Food Friday

pizza

Ik denk dat iedereen wel pizza lust, ieder natuurlijk met andere smaken. Maar met pizza kun je heel veel mensen blij maken. Mij ook, ik ben er echt dol op, en zeker als we ze zelf maken. Vandaag laat ik je een heel makkelijk recept zien voor een pizza bodem, en laat ik zien hoe mijn all-time favorite pizza eruit ziet. Mmm, krijg nu alweer trek, jij ook?

Pizza

pizza

De ingrediënten:
Voor de bodem; (hieruit kun je 2 pizza bodems maken)
– 1 dl handwarm water
– Half zakje gedroogde gist
– 1 theelepel suiker
– 250 gr. Bloem
– 2 eetlepels olijfolie
– Halve theelepel zout

Voor mijn favoriete belegde pizza:
– Tomatensap
– Oregano kruiden
– Tijm kruiden
– Champignons
– Ham
– Salami
– Ananas
– Paprika
– Gewone gerapte kaas (en ik gebruik hier voor het eerst cheddar kaas, als uitprobeersel)

De bereidingswijze:
Doe de gist, met het suiker oplossen in het handwarme water, en laat dit 10 minuten staan. Doe de bloem in een grote kom, met het gistmengsel, 3 eetlepels handwarm water, olie, en zout erbij en kneed dit tot een egaal en soepel deeg. Laat het deeg 45 minuten staan om te rijzen. Rol het deeg daarna uit en verdeel het in 2. Daarna kun je het uitrollen tot een pizza vorm. Prik gaatjes in het deeg zodat het deeg luchtig en soepel blijft als je het gaat bakken.
pizza

En daarna natuurlijk het allerleukste. Tijd om je pizza te beleggen. Ik maakte mijn pastasaus zelf, door de tomatensap te mengen met de oregano kruiden en de tijm kruiden samen met een beetje vers gemalen peper (dit allemaal op smaak). Als je net als ik niet houd van hard randjes, of je kunt het zoals mij niet bijten, smeer dan de pastasaus ook over de randjes. Ze blijven hierdoor namelijk lekker zacht. Daarna doe ik er paprika, champignons (die ik eerst in de olie heb gelegd zodat ze niet verschrompelen), ham, salami, ananas en als laatste natuurlijk de kaas erbovenop.
pizza

Dan in de oven op 200 graden voor zo’n 15 minuten (even kijken hoe lang jou oven er over doet, dit kan verschillend zijn. Kijk even wanneer hij gaar is, en de kaas helemaal gesmolten is. En dan eetsmakelijk, geniet van die heerlijk zelfgemaakte maaltijd. Trouwens de cheddar kaas die ik voor het eerst uitprobeerde was erg lekker.

Wat zit er op jou favoriete belegde pizza? Laat het weten in de reacties.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.