Pilav

pilav

Als ik terug denk aan het koken met mijn oma, dan is Pilav één van de eerste recepten die bij mij op komt. Ik kookte graag met mijn helaas al overleden oma, en dit recept doet me echt denken aan haar. Een makkelijk recept, die erg lekker smaakt als je geen van de ingrediënten vergeet. Want zonder één van de ingrediënten smaakt het echt nergens naar. Klaar voor een heel special recept?

Zoals ik hierboven al schreef is het echt een recept waarbij je niets mag vergeten. Zonder één van de ingrediënten smaakt het ineens niet meer zo lekker. Ik weet dan al snel wat ik vergeten ben. Laten we maar snel kijken hoe ik dit maak.

Pilav

 photo _DSC8195_zpsn4nnxkhv.jpg

Wat heb je nodig?
– 500 gram kipfilet
– Een blik perziken op sap
– 2 pakjes tomatensap
– Groenten pakket
– Knoflooksaus
– Rijst
– 2 Bouillonblokjes

Kook de rijst zoals aangegeven op het pak. Snijd de kipfilet in blokjes, en bak deze bruin in de pan. Voeg vervolgens de groenten erbij en laat dit even bakken. Ondertussen snijd je de perziken in kleine stukjes, en voeg je die toe aan de groenten en de kip. Laat dit in zijn geheel heel even meebakken.
 photo _DSC8200_zpsf0jfykzg.jpg

Tijd om de tomatensap toe te voegen en de sap van de perziken. Laat dit aan de kook komen, en laat het in zijn geheel even doorkoken. Voeg een ruime eetlepel knoflooksaus toe, en de 2 bouillonblokjes. Laat dit nog even meekoken in de saus. Tijd om het bord op te maken. Doe 2 ruime opschep lepels rijst in het midden van het bord, en leg daarboven op ook 2 ruime opschep lepels saus.
 photo _DSC8206_zps62tkec3z.jpg

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Pilav

  1. Thuis malen wij pilaf zonder tomatensap, groetepaket en knoflooksaus, maar met sambal, ketjap en ui. Maar deze variant ga ik ook eens proberen!

    1. Okey, dat heb ik nog nooit geprobeerd. Ik maakte het altijd op deze manier met mijn oma. Was een genot om te maken, maar ook om op te eten.

Comments are closed.