Pierogi met pruimen – Food Friday

pierogi met pruimen

Een tijdje geleden deelde ik al een hartige variant van Pierogi, en nu deel ik graag een zoete variant met jullie. Pierogi met pruimen is extra lekker, en een goede variant van de hartige. Omdat je eindeloos kunt variëren met de vulling, laat ik graag zien hoe je deze met pruimen maakt. Onderaan het artikel zal ik nog meer lekkere varianten met jullie delen. Benieuwd hoe je dit maakt?

Pierogi met pruimen

Wat heb je nodig om dit te maken?
– 500 gram bloem
– Snufje zout
– 4 eieren
– Water (ongeveer 8 eetlepels)
– Pruimen

Voor het recept van het pierogi deel verwijs ik je graag naar het andere artikel. Daar staat uitgebreid beschreven hoe je dit deeg maakt. In dit artikel laat ik dan ook alleen zien hoe je de pierogi met pruimen maakt. Snijd de pruimen in vieren, zodat je gelijke stukken pruim hebt.
 photo _DSC8175_zps3rpfuogs.jpg

Leg een stukje pruim in het midden van het deeg en vouw het dicht. Maak met een vork de randjes extra goed dicht. Je pierogi zal er dan uit zien zoals op de foto hieronder.

 photo _DSC8174_zpsl5wpsgb8.jpg
Kook de pierogi tot het boven komt drijven in de pan. Laat het dan nog even uitlekken in een vergiet, voordat je het gaat serveren. Serveer de pierogi met pruimen met een beetje suiker. En smullen maar!
 photo _DSC8184_zpseuz60fug.jpg

Nog meer lekkere varianten zijn;
– Bosbessen
– Aardbeien
– Paddenstoelen
– Kaas
 photo _DSC8188_zpscljgkxpi.jpg

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.