Personal | Oeps, toen stond het zwart op wit!

tv programma's

Oeps! Toen stond het zwart op wit. Nu ik het echt heb uitgesproken en niet alleen mijn ouders het weten voel ik toch een bepaalde druk. Maar ik ga het doen, echt!

Het was geloof ik in April 2021 dat ik tegen mijn ouders zei dat ik er helemaal klaar mee was en dat ik niet langer een huurhuis wilde. En ik maakte ook mijn moeder enthousiast wat betreft het kopen van een huis.

De belachelijke huurprijzen gaven de doorslag!

Omdat ik natuurlijk vrijgezel ben moet je ook zelf opdraaien voor alle kosten. Als je dan gaat optellen wat je nodig hebt qua inkomen dan zakt de moed je al in de schoenen. De belachijke huurprijzen gaven de doorslag! Toen ik mijn wekelijkse ronde bij de woningbouw deed voor het nieuwe huuraanbod wist ik het zeker. Die 700 tot 1100 euro huur paar maand ga ik echt niet betalen. Daarbij heb ik het bij mijn ouders ook dikke prima en ik zou het alles behalve prettig vinden om in mijn eentje in een huis te zitten.

Toen bedacht ik me; als ik nu gewoon eens echt serieus ga sparen voor een koophuis. Gewoon kijken hoever ik kom en in ieder geval proberen om voor mijn 35e een huis te kopen. Gezien de voordelige regeling die tot je 35e geldt.

Maar je hebt geen werk..


Dat ik niet voor een werkgever werk wil nog niet zeggen dat ik niet werk. Mijn eigen bedrijf gaat best lekker en daar kan ik mezelf ook elke maand een salaris uitkeren. Omdat ik bij mm ouders woon kan ik ook bijna alles wegleggen op de spaarrekening.
En aangezien het mij niet luky lichamelijk om 40uur per week bij een baas te werken is het hebben en uitbreiden van mijn eigen bedrijf alleen maat extra fijn. Ondanks dat ik per week wel 60 tot 70uur werk voor mijn bedrijf werk voelt het absoluut niet zo. Als je iets doet wat je leuk vind en waar je energie van krijgt dan voelt dat niet als werken. Van elke nieuwe werkdag krijg ik energie en extra motivatie!

Nu ik heb uitgesproken dat ik echt voor een huis ga sparen, geeft mijn bedrijf me alleen maar meer motivatie! Dus wie weet of ik straks een leuk artikel kan schrijven over een mooi huis dat ik heb gekocht. Misschien dat ik binnenkort ook een artikel schrijf over wat mijn ‘eisen’ zijn wat betreft het huis waar ik voor wil sparen.

Wat denk jij? Gaat het lukken?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.