Personal

Personal life #2

_DSC2689
Vandaag mijn 2e deel van de nieuwe serie ‘Personal life’. Ik had jullie in mijn eerste artikel al verteld dat ik vandaag iets zou gaan schrijven over waar we mee verrast werden. Ik vertel jullie iets over de organisatie/stichting en over de dag zelf natuurlijk! Lees je gezellig mee?

Allereerst zal ik jullie iets vertellen over de stichting, wat het precies inhoudt en hoe je er voor in aanmerking komt.

Het idee
Het idee achter de stichting Vang je Droom is ontstaan, toen de oprichters een manier zochten om kinderen die het, om welke reden dan ook, moeilijk hebben even een beetje extra kleur in hun leven te bieden. De stichting wil een lichtpunt brengen en wil daarbij graag als een dromenvanger fungeren.

​”We willen helpen een droom te vangen en deze te realiseren. Hierdoor ontstaat een herinnering, waar nog lang met een positief gevoel aan teruggedacht wordt. We willen kinderen laten voelen dat het leven zorgeloos en goed kan zijn, ook al is het maar voor even.”

Voor wie?
Bij het vangen van dromen concentreren we ons op kinderen tot 18 jaar, in Twente en Salland. We vangen reële dromen, die voor deze kinderen op dit moment niet te realiseren zijn door hun naaste omgeving. We vangen dromen van kinderen, die denken dat hun droom nooit werkelijkheid kan worden en waarvoor de wereld er even niet zo kleurrijk uitziet. We hopen dat het kind voelt dat hij of zij het waard is om in zichzelf en in zijn dromen te geloven.

Welke dromen?

De dromen kunnen heel divers zijn. Het zijn in elk geval dromen die de kinderen hebben! Het kan gaan om eindelijk weer eens een dagje uit. Of misschien wel een heel weekend! Of om een abonnement op de Donald Duck of een ‘make-over’-dag. Misschien krijgen we te maken met een zeer getalenteerd kind dat een muziekinstrument nodig heeft of een kind dat eindelijk een eigen plek krijgt in de vorm van een ‘droomslaapkamer’.  Soms vervullen we ook dromen die we in een groep kunnen uitvoeren. Zoals een bezoek aan het FC-Twente stadion of de Efteling.

We doen het samen!
Om dromen te kunnen realiseren is het nodig, dat we de naaste familie of opvoeders nauw betrekken bij de uitvoering. Als zij meehelpen om een droom te realiseren houdt iedereen er een trots gevoel aan over. De stichting Vang je Droom werkt dus niet alleen, maar in samenwerking met alle betrokkenen!

​Bij de aanvraag van een droom speelt de hulpverlening, in de breedste zin van het woord, een signalerende rol. Daarom brengen we de stichting bij hen onder de aandacht, want zij werken of hebben contact met deze kinderen en hun achterban. Bovendien hebben hulpverleners vaak het vertrouwen van de kinderen. Dat maakt dat zij dromen van kinderen signaleren of horen en deze vervolgens bij de stichting kunnen aanvragen.
bron; Vang je droom

_DSC3019
Hoe wij de verzorgde dag hebben ervaren;

Op dinsdag 7 juli 2015 mochten via stichting ‘Vang je droom’, een geheel verzorgde dag weg! De keuze was tussen Dolfinarium of Walibi. En wij kozen ervoor om naar Walibi te gaan. We moesten verzamelen bij het gebouw van de voedselbank in Rijssen (want er gingen nog veel meer gezinnen mee!). Daar kregen we een tasje met een kleinigheid en ‘zakgeld’ voor op het park! Super mooi en lief! We gingen met een grote bus naar Walibi! Ook ging er een bus naar Dolfinarium die dag.
11703207_1074922512531220_7097423700364392942_n
Met één woord ‘Geweldig!’. Omdat we het voedselpakket die week ervoor al hadden afgezegd omdat we het zelf wilden gaan proberen, hadden we ook gedacht dat we niet meer mee mochten met deze dag! Natuurlijk wel teleurgesteld, maar toen er vrijdagmiddag toch een telefoontje kwam dat we mee mochten, waren we super blij! Iets wat we wel konden gebruiken! Een niet denken aan alles wat er thuis gebeurd. Natuurlijk is het super dat we geen pakket meer hoeven, maar er spelen nog zoveel meer dingen op de achtergrond mee die het af en toe niet leuk maken om thuis te zijn. Hierover heb ik een tijd geleden al iets geschreven in de artikelen ‘Mijn leven met..’. Maar op dit moment is alles iets uit de hand gelopen. Misschien komt hier ook nog wel een artikel over als ik er makkelijker over kan praten. Maar goed, daar gaat het even niet over vandaag. Want we mochten dus een geheel verzorgde dag uit naar Walibi!

We moesten om half 9 verzamelen zoals ik al vertelde, maar reden rond 9.10uur weg uit Rijssen. Het was ongeveer een uurtje rijden. Toen we aankwamen op bij het parkeerterrein moesten we nog een stuk lopen naar de kassa’s. Daar moesten we weer verzamelen en werd er geteld hoeveel mensen er waren en hoeveel kaartjes er dus nodig waren. We stonden helemaal vooraan en waren dus als eerste binnen. Daar ging ik gelijk op de foto met één van de mascottes in Walibi. Een soort van gewoonte als ik in een attractiepark ben. Deze foto hebben jullie trouwens ook kunnen zien op mijn instagram! Maar voor degene die hem nog niet gezien hebben, hier is die dan!
11377426_1622001074709874_1932219223_n
Vinden jullie hem ook niet leuk? Jammer alleen dat hij 15 jaar was.. Beetje teveel verschil hé 🙂 Nee grapje! Het was een enorm leuke en goed georganiseerde dag. We kregen van stichting ‘Vang je Droom’, een tasje met een kleinigheid, en zakgeld! Zodat we die dag ook wat leuks konden kopen.
We hebben met z’n 3en patat met een snack gegeten, ik een warme wafel, dennis een slushpuppi, mama koffie, en heerlijke oliebollen voor thuis zodat papa ook nog kon mee genieten (die moest overigens werken).
_DSC3023
Ondanks dat we niet zo heel erg van achtbanen houden, zijn we toch in genoeg attracties geweest. Waaronder deze leuke auto’s waarin ik met Dennis (mijn jongste broertje) deze leuke selfie maakte!
11421956_1100711589943604_1520963645_n
Omdat ik weet dat er vast wat mensen zijn van de stichting (al is het maar via Facebook) dit artikel gaan lezen, wil ik als nog via deze weg iedereen heel erg bedanken voor het organiseren van deze prachtige dag! We hebben genoten en hebben onze hoofd goed leeg kunnen maken! Het was super gezellig, en ik hoop dat jullie in de toekomst ook nog heel erg veel kinderen kunnen helpen hun droom waar te maken! Want wat jullie doen is prachtig!

digitale handtekening

14 thoughts on “Personal life #2”

    1. Ja zeker fijn! We hebben ook echt genoten! Gelukkig gaan we nu dit soort dingen zelf ook kunnen! Wat echt heel erg fijn is! En zelfs nog op vakantie 🙂 x

  1. Wat fijn dat jullie zo verrast werden! En ook ontzettend lief dat jullie nog steeds mee mochten naar Walibi.

  2. Wat fijn om op zo’n manier er even een dagje tussen uit te kunnen. Ik merk echt dat je leuk vond! Gelukkig!

  3. Prachtig artikel om te lezen 🙂 Je voelt gewoon hoe dankbaar jullie zijn en hoe leuk het was die dag 🙂 Liefs! x

    1. Ja ik had het zelf ook niet meer verwacht, zeker omdat we zelf het voedselpakket hadden stopgezet die week ervoor. En toen ze belde om te zeggen dat we toch mee mochten, vonden we dat echt heel erg gaaf! Zo niet verwacht zeg maar! 🙂

Comments are closed.