Personal | Hoe ziet mijn ideale webshop ruimte eruit?

fulltime ondernemer,

De afgelopen weken heb je al regelmatig kunnen lezen over mijn wensen. Wat voor soort huis ik zou willen, hoe ik die dan zou inrichten en momenteel heb ik ook een aantal wensen als het aankomt op mijn ideale webshop ruimte. Hoe ziet mijn ideale webshop ruimte eruit en ik neem jullie gezellig mee in mijn droom.

Bij mijn toekomstige huis moet er sowieso een ruimte zijn waar ik mijn webshop kan voortzetten. Als die ruimte er niet is, moet er een ruimte zijn waar ik die kan realiseren. Denk aan een stuk van de tuin waar ik een mooi tuinhuis ga bouwen of een verlengde van het huis. Ben jij benieuwd hoe ik dit voor mij zie, wat ik zou willen en hoe ik dat dan zou inrichten?

Mijn ideale webshop ruimte

Nu hoor ik je denken, waarom huur je dan niet gewoon een kantoorpand of winkelruimte? Nou dat is dan weer precies het tegenovergestelde van de vrijheid die ik nu heb. Omdat ik helaas de ziekte van Crohn heb ben ik mijn bedrijf begonnen zodat ik dat vanaf huis kan doen. Een plek waar ik elke minuut naar toe kan, maar ook kan beslissen om even afstand van te doen. Voor mij is een kantoorpand of winkelruimte nooit een optie geweest. Puur omdat ik me dan niet vrij genoeg voel en ik dan weer van huis moet om eraan te kunnen werken. Daarom is een ruimte aan of om het huis voor mij de ideale oplossing.

Aan huis of in de tuin

Het liefst wil ik een ruimte aan het huis, bijvoorbeeld een grote schuur of garage, waar ik vanaf het huis zo in kan lopen. Wel op de begane grond gezien alle voorraad en puur omdat het gewoon praktischer is. Maar als mijn toekomstige droomhuis niet een ruimte beneden heeft waar ik dit kan realiseren, dan is het ook zeker een optie om in de omliggende tuin een ruimte te maken. Natuurlijk moet die ruimte wel geisoleerd worden en wordt het zeg maar een mini huisje. Wie weet met zelfs een wc en een klein keukenblokje! Maar even terug naar de ruimte. Zelf zit ik te denken aan een ruimte tussen de 20 en 40 vierkante meter. Mijn huidige werkplek is qua grondoppervlakte al bijna 20 vierkante meter en gezien ik dit zeker in de toekomst nog verder wil uitbreiden is dit echt een must.

Hoe ik de ruimte zou indelen?

De ruimte moet een apart hoekje hebben voor mijn bureau en kleine kasten. Hier kan ik dan mijn artikelen schrijven voor de blog, administratie doen en natuurlijk alles rondom de technische kant van de webshop runnen. Sowieso moet het bureau zo staan dan ik de ruimte in kan kijken. Dat vind ik persoonlijker wat fijner werken. Daarnaast wil ik een aparte inpakhoek waar ik een grote inpaktafel kan neerzetten. En waar ik ook de inpakmaterialen in kan opbergen (deels dan!). En verder wordt de ruimte gevuld met mooie industriele look (zwart met houten planken) stellingkasten waar alle producten op kunnen liggen. Voor de kleine items zoals trommelstenen of hartjes wil ik leuke mandjes. Ik twijfel nog tussen gehaakte mandjes (die ik zelf kan maken) of van die kleine kratjes in vrolijke of pastel kleuren. Gelukkig heb ik hiervoor nog een lange tijd om uit te vinden wat ik precies zou willen.

Hoe gaat zou het zijn als ik bij een toekomstige droomhuis al een complete ruimte heb die ik enkel en alleen nog maar hoef ik te richten? Ik voorzie al een heleboel gave artikel ideeen en filmpjes! Voor nu is dit nog maar een droom, maar wel eentje waar ik hard voor ga werken!

Wat zou jij doen in mijn situatie, aan huis of in de tuin?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.