Personal | Dag voor de operatie

jurkje yaya women

Gek om dit te schrijven! Het is als ik dit schrijf namelijk donderdag 27 mei 2021. De dag voor de operatie. Best een drukke dag vandaag, ik neem jullie de komende dagen mee op mijn blog naar de aanloop en het verloop van de operatie.

Ik schrijf wel zo leuk dat ik jullie de komende dagen mee neem maar ik weet nog helemaal niet hoe het gaat lopen. Misschien valt de operatie wel zo tegen (zoals ik mij heb voorbereid), dat ik helemaal niet wil schrijven en het helemaal niet wil delen. Dat kan, die kans is in mijn ogen ook groter dan dat ik er wel over wil schrijven. Ik ben gewoon heel realistisch!

Dag voor de operatie – 27 mei 2021

Het is dus 27 mei wanneer ik dit schrijf. Een drukke dag! Dus laten we die maar eens helemaal doornemen. Ik spring om 8uur onder de douche zodat ik dat alvast gehad heb. Om 9uur ben ik met papa bij de vaccinatie locatie in Nijverdal want papa krijgt zijn 1e prik. Wat ik helemaal vergeet te vertellen is dat ik tussen het douchen en de vaccinatie locatie ook nog nieuwe inkopen heb gedaan voor de webshop. Want alle planners die de dag ervoor binnen kwamen werden die dag allemaal verkocht en dus was de voorraad op en besloot ik nog meer in te kopen. Maar liefst 18 stuks dit keer in de hoop dat het genoeg is voor de tijd dat ik in het ziekenhuis lig (heeft mama wat te doen, haha). Ook bestelde ik nog verzenddozen want ook die waren op.

In de tijd dat ik op papa moest wachten ben ik begonnen aan dit artikel. Win winsituatie! Daarna reed ik door naar de apotheek om drankjes op te halen die ik moet nemen voor de operatie (PreOp drankjes). Die waren nu gelukkig wel geleverd, dus dat is een zorg minder.

Spanning en zenuwen

Eenmaal thuis kon ik verder met mijn lange to-do lijst. Om half 12 vond ik het wel eventjes welletjes geweest en ging ik eten en Sisterwives (TLC) terugkijken. Omdat ik om half 2 een afspraak bij de stoma verpleegkundige had voor de plaatsbepaling voor de stoma moesten we ook alweer op tijd weg. Samen met mama ging ik rond kwart voor 1 weg zodat alle pakketten ook gelijk weggebracht konden worden. Dit keer had ik een andere stoma verpleegkundige als de week ervoor. Vond het fijn dat ze mijn angst begrijpt en ze heeft alles duidelijk uitgelegd en daarna samen gekeken wat de beste plek is voor een stoma. De plaatsbepaling duurde hooguit 10 minuten al waren we langer in gesprek over de operatie en mijn angst.
Daarna door naar bloedprikken omdat dat voor de operatie ook nog gedaan moest worden. Daar een half uur gezeten, stond de order er niet in. Dus weer naar boven naar de poli chirurgie. Gelukkig hele lieve bali medewerker die het heeft geregeld. Toen mocht ik namelijk op de spoedknop drukken en kon ik gelijk naar binnen om te prikken.

Oxazapam en ontspannen..

Besloot om met mama in het restaurant even warme chocomel met slagroom te drinken. Heel even proberen mn gedachten te verzetten maar dat lukte echt niet meer. Mn handn waren continu van de spanning aan het trillen en mn buik leek in de achtbaan te zitten. Eenmaal thuis begon ik aan het inpakken van mijn koffer. Dat was op zich zo gedaan, besloot kleding voor 5 dagen erin te doen. Ik at een kop gladde tomatensoep en begon ik aan het eerste PreOp flesje. Daarna nam ik een oxazepam want ik vrat mezelf van binnen op van de spanning. Die werkte gelukkig snel en besloot ik om mijn landkaart op te hangen en de plaatsen waar een bestelling naar toe is gegaan in te kleuren. Helaas kon ik maar 3 maanden terug kijken in een deel van de bestellingen dus lang niet alle plaatsen zijn ingekleurd.

Om half 10 had ik nog trek en nam ik nog een schepje tomatensoep. Uiteindelijk dronk ik voor 10uur 4 flesjes op en ging naar bed. Om half 5 zou de wekker alweer gaan.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Personal | Dag voor de operatie

  1. Wat een spanning hoor op zo dag….
    Die medicatie moet je rustig maken….
    Vreselijk……
    Wat fijn dat het goed gaat met jou webshop.

    Een hele fijne dag

Comments are closed.