Personal | Dag van de operatie – 28 mei

28 mei 2021, de dag van de operatie. De dag begon vroeg, om 04.30uur ging mijn wekker en had ik nog precies 15 minuten op 2 PreOp flesjes op te drinken. Echt lekker geslapen had ik niet dus opstaan op dat tijdstip veel heel erg mee.

Ik mocht vanaf half 5 ook niets meer drinken (eten mocht al eerder niet meer) dus de zenuwen kwamen nu nog erger (de oxazepam was ook alweer uitgewerkt). Ik maakte een begin aan dit artikel, werkte mn mail bij, legde een aantal bestellingen in de webshop klaar voor mama en toen was het al zover om naar het ziekenhuis te gaan.

Opname – dag van de operatie

We moesten om 06.45uur ons melden bij de receptie van het ziekenhuis. De deuren waren al open en konden zo doorlopen naae de receptie. Vervolgens kregen we te horen dat we ons op de 3e verdieping moesten melden en daar stond al iemand klaar om mij mee te nemen. Kregen nog een korte uitleg over wat de bedoeling was en dat ik op 5 Noord zou komen na de operatie. Helaas moest ik daar ook gelijk afscheid nemen van mama. Kreeg een kamer toegewezen en moest me vervolgens uitkleden en het operatiejasje aan doen. Alle spullen in een bak met mijn naam erin, op bed komen liggen en met nog geen kwartier werd ik al naar beneden naar de Holding gebracht. Daar werd een infuus geprikt, kreeg ik plakkers op mn borst voor de hartslag en werden de controles gedaan. Er was nog een spoed keizersnede bezig in de kamer waar ik geholpen zou worden dus moest nog even wachten. Na een tijdje kwam de anesthesist die uitlag gaf en mij gerust probeerde te stellen. De zenuwen kwamen nu namelijk heel erg en moest zelfs huilen van de spanning.

Op de OK kreeg ik ook een soort klittenband op mn voorhoofd die mijn slaap zou meten zodat ze de narcose goed zouden afstellen. Zuurstof maskertje en moest aan iets denken waar ik graag naar toe zou willen. Dat werd het strand van Normandie. Tranen verder en toen ze eenmaal de narcose inspoten was het nog geen 2 minuten voor ik helemaal weg was. Heel gek gevoel was dat!

Na de operatie


In de middag werd ik echt wakker voor mijn gevoel en werd er verteld dat ik geen stoma had maar dat ze wel een open buik operatie hebben gedaan omdat het met een kijkoperatie niet lukt (vanwege het litekenweefsel). Ik natuurlijk weer een huilbui verder want zo blij dat ik geen stoma had gekregen, die open buik maakte me echt niks meer uit. Wel had ik een katheter en drain en hebben ze tijdens de operatie weer een Dubbel J katheter tussen de nier en blaas gezet. Die vrijdag heb ik 2 tellen aan het rand van het bed en voor de rest heb ik de hele dag geslapen.
Zaterdag precies zo’n dag behalve dat ik die dag zo’n 20 minuten uit bed ben geweest en op een stoel heb gezeten. Voor de rest heb ik de hele dag geslapen omdat ik zo moe was en veel pijn had. Zondag werd er besloten om de katheter en drain eruit te halen en dat alle 3 de pijnmedicatie via de pomp eraf zouden gaan. Ik waste mezelf bij de wastafel, zat 45 minuten op een stoel en was 2 keer naar buiten geweest die dag. Allemaal zonder pijnmedicatie. Dat ging de nacht van zondag of maandag helemaal verkeerd met extreem veel pijn en niet slapen. Maandag ochtend nog precies hetzelfde en toen is er besloten dat ik toch weer zowel kortwerkende als langwerkende morfine zou krijgen omdat de pijn me belemmerde in iets kunnen doen. Gelukkig na 2 morfine tabletten ging het beter en kon ik ook meer uit bed. Maandag ben ik in de avond met bezoekeruur weer een uurtje buiten geweest, verder heb ik die dag ruim een uur op de stoel gezeten en meerdere wandelingen naar het toilet.

Wat een drama was het eten en de stoelgang. Ik had wel aandrang maar er kwam maar niks, dus moest ik verschillende laxeermiddelen gebruiken wat nog geen verschil maakte. Het eten was ook drama want ik had totaal geen eetlust en door de antibiotica die ik kreeg had ik ook weer een rare smaak in mn mond (inclusief witte tong) wat eten ook niet prettig maakte.

Hoe het na maandag 31 mei ging, lees je in de volgende blog.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Personal | Dag van de operatie – 28 mei

  1. Erg hoor…
    Ik had een catheter gehad toen ik in coma was en pas maanden later eruit werd gehaald….
    had er zoveel pijn van en ook die aandrang etc…. pffff

Comments are closed.