Persbericht | Nederlanse vrouwen zijn zelfverzekerd over hun huid.

luxe spa moment

Treatwell heeft een internationaal onderzoek verricht naar Skin Positivity onder Europese vrouwen. De resultaten zijn verbluffend wanneer je ons kikkerlandje vergelijkt met de andere deelnemende landen uit het onderzoek: Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Engeland. Wat blijkt, social media is de grootste boosdoener van de onzekerheid over onze huid.

Er is zelfs een heuse beweging ontstaan op Instagram om huidaandoeningen te normaliseren, waar de term #skinpositivity is ontstaan. Gelukkig zijn wij Nederlanders het minst beïnvloedbaar volgens de resultaten van het onderzoek, wat betekent dat we behoorlijk positief zijn over onze huid! Hieronder lees je uitgebreider over de hoogtepunten van het onderzoek.

Q1. “Hoeveel vrouwen vinden huidverzorging ‘uiterst belangrijk’?”

Meer dan de helft van alle vrouwen vinden hun huidverzorging uiterst belangrijk. Vrouwen zijn dus wel degelijk bezig met het verzorgen en behouden van hun perzikhuidje. De Nederlandse vrouw vindt huidverzorging gemiddeld het ‘minst’ belangrijk, wat een groot verschil maakt met ons zuidelijkste buurland Spanje, waar maar liefst 85% van de vrouwen hun huidverzorging uiterst belangrijk vinden.
– ES 85%
– DE 79%
– IT 72%
– UK 59%
– NL 56%

Q2. “Hoeveel vrouwen uit het onderzoek vinden dat ze ‘altijd’ een onzuivere huid hebben?”


Slechts een klein deel van de Nederlandse vrouwen vinden dat ze ‘altijd’ een onzuivere huid hebben. Samen met Frankrijk scoren wij als laagst op de lijst over dit onderwerp, wat aangeeft dat wij over het algemeen zelfverzekerd zijn over onze huid! Meer dan de helft van de Italiaanse vrouwen zijn daarentegen veel bewuster van hun onzuiverheden.
– IT 51%
– UK 33%
– ES 32%
– DE 22%
– NL 16%
– FR 15%

Q3. “Hoeveel vrouwen geloven dat er een ideaal huidbeeld is?”

Met de Italianen stipt op 1, zijn ze het meest overtuigd dat er een ideaal huidbeeld betstaat. Nederland en Frankrijk vallen (net als bij de vorige vraag) op de laagste plaatsen, dus schijnen een stuk nuchterder over een ideaalbeeld van de huid te denken.
– IT 43%
– DE 39%
– ES 38%
– UK 38%
– FR 30%
– NL 26%

#SkinPositivity.

D rosacea, eczeem, psoriasis. Het uitgangspunt van deze beweging is acceptatie en normalisering van huidaandoeningen. is een trend, of beter gezegd een beweging op Instagram. Nadat celebrities Justin Bieber en Kendall Jenner foto’s deelden waarin ze uit kwamen over hun slechte huid, is er een beweging ontstaan van het delen van huidaandoeningen. Al snel werd het een trend om selfies te delen van een onzuivere huid met de bijbehorende tekst #skinpositivity. Niet alleen acne onzuiverheden kwamen aan het licht, maar ook bijvoorbeelSkin Positivity is al een paar keer gevallen, maar hoe zit dit nou precies? Skin PositivityDe term

Q4. “Hoeveel mensen voelen zich door sociale media slechter over hun huid?”

Veel vrouwen voelen zich onzeker over hun huid door social media. Dit geldt voornamelijk voor de UK, waar maar liefst op 1/3 van de vrouwen hier moeite mee hebben. Frankrijk, Italië en Nederland zijn een heel stuk minder vatbaar voor de invloeden van social media.
– UK 31%
– ES 22%
– DE 22%
– NL 14%
– FR 13%
– IT 12%

Q5. “Hoeveel mensen worden beïnvloed door de maatschappij opgelegde schoonheidsnormen?”

Al vanaf de mensheid bestaat, bestaan er opgelegde schoonheidsnormen. Echter, de resultaten geven aan we minder beïnvloedbaar zijn, dus dat we meer zijn gaan accepteren. Slechts 14% van de Nederlandse vrouwen voelt zich nog beïnvloed door maatschappelijk opgelegde schoonheidsnormen. De Zuidelijke landen zijn hier meer vatbaar voor.
– ES 25%
– IT 24%
– FR 17%
– UK 17%
– DE 14%
– NL 14%
Dit zijn uiteraard positieve uitkomsten voor ons Nederlandse vrouwen! Gelukkig is Treatwell de vrouwen niet vergeten die wél moeite hebben met hun eigen skin positivity. Treatwell is er ook voor iedere man of vrouw die van een heerlijke ontspannen moment houdt, en inspireert graag iedereen met fijne behandelingen en goede tips zodat we deze zomer ook weer stralend voor de dag kunnen komen!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.