Persbericht | Bio-Oil introduceert: Droge Huid Gel

bio oil dry skin gel

Bio-Oil is in 11 landen een van de best verkochte huidverzorgingsproducten: iedere paar seconden wordt er ergens in de wereld een flesje verkocht. In de 30 jaar dat het product op de markt is, ontving het 438 awards en onderscheidingen voor de behandeling van littekens en huidstriemen. Voor het eerst in haar bestaan komt het merk nu met een innovatie. Vanaf vandaag is ‘Bio-Oil Droge Huid Gel’ verkrijgbaar bij de drogist.

Eerste innovatie

Miljarden mensen ter wereld hebben last van een droge huid, het is misschien wel de grootste onvervulde behoefte in huidverzorging. Met de kennis op zak die voortkomt uit veelvuldig onderzoek naar de voordelen van olie op de huid, ging Bio-Oil mede-eigenaar en hoofd Research & Development David Letschert, de uitdaging van de droge huid aan. Na het succes van Bio-Oil huidverzorgingsolie is dit de eerste innovatie waar het merk in 30 jaar tijd mee op de markt komt.
bio oil dry skin gel

Minder water

Na jaren van onderzoek en overleg met toonaangevende deskundigen en cosmetische wetenschappers, ontwikkelde David’s team een manier om water te vervangen door olie, waardoor een huidverzorgingsproduct een hoger percentage actieve stof kon bevatten. De nieuwe Bio-Oil Droge Huid Gel is het eerste product dat occlusiviteit (vochtvasthoudende eigenschappen) en humectanten (vocht aantrekkende eigenschappen) op de meest optimale manier combineert: het product bestaat voor 97% uit actieve ingrediënten, en slechts voor 3% uit water. De 3% water is noodzakelijk om de natuurlijke bevochtigingsmiddelen te activeren in de formule. Het resultaat is een baanbrekende formule, die er door toepassing van hogedruk homogenisatie uitziet als een gel.

Natuurlijke bevochtiging

Olie bevat de beste vochtvasthoudende eigenschappen. Een olie dekt de huid af zodat er geen vocht uit de huid kan ontsnappen. Dit is vooral van belang op het lichaam, waar zich minder talgklieren bevinden dan op het gezicht (vandaar dat benen vaak droog aanvoelen). De Bio-Oil Droge Huid Gel-formulering bestaat daarom voor 50% uit de reeds succesvolle Bio-Oil olie, aangevuld met 37% andere oliën en sheabutter. Bio-Oil Droge Huid Gel bevat dan ook zoveel mogelijk natuurlijke bevochtigingsmiddelen zoals Urea, Lactic Acid en Sodium PCA (een vocht inbrengende factor die van nature aanwezig is in de samenstelling van onze huid), omdat deze een sleutelrol spelen bij het gehydrateerd houden van de huid. David Letschert: “We hebben onszelf een enorme uitdaging gesteld om de categorie droge huid op te schudden met een formule die niet alleen zo occlusief mogelijk is om te voorkomen dat vocht de huid verlaat, maar ook vol zit met actieve vocht inbrengende ingrediënten. We zijn bijzonder trots en kijken er naar uit om mensen met een droge huid te ondersteunen met ons allereerste nieuwe product. ”

Kosten & baten

Naast het feit dat men enthousiast is over de werking van Bio-Oil, is een deel van het succes te danken aan het feit dat het product betaalbaar is. Ook bij de Droge Huid Gel van Bio-Oil was een optimale prijs- kwaliteit verhouding een belangrijke vereiste.
Adviesverkoopprijs:
· Droge Huid Gel 50ml € 6,95
· Droge Huid Gel 100ml € 11,95
· Droge Huid Gel 200 ml € 19,95

Over Bio-Oil

Bio-Oil is een probleemoplossend merk dat bekend staat om Bio-Oil huidverzorgingsolie, dat effectief is tegen littekens en huidstriemen. De huidverzorgingsolie is al 9 jaar op de Nederlandse markt en is het bestverkochte product voor littekens en huidstriemen in Nederland. In Nederland wordt Bio-Oil op de markt gebracht door de Remark Groep B.V. te Meppel.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Persbericht | Bio-Oil introduceert: Droge Huid Gel

    1. Ja precies! Als dit product net zo goed is als de olie dan ben ik zeker van plan om hem te gebruiken voor mijn droge huid.

    1. De olie is fijn he! Heb ik ook en gebruik ik nog regelmatig. Denk dat dit product ook echt helpt, ben er in ieder geval heel erg benieuwd naar!

Comments are closed.