Food

Peperkoekset Gourmet candy – Xenos

Ik ga regelmatig even neuzen in de winkel van de Xenos. Even ideetjes opdoen, of om gewoon even te kijken wat ze allemaal hebben. Dit keer nam ik een peperkoekset gourmet candy mee naar huis! Heel erg benieuwd wat het precies was en wat ik ermee kon doen. Zo nieuwsgierig als ik was ging ik thuis natuurlijk gelijk aan de slag. Ben je ook benieuwd wat de peperkoekset van Xenos is?

Moet eerlijk zeggen dat ik dit product nog niet eerder bij Xenos had zien liggen. Hij was dan ook afgeprijsd van 6,99 naar 1 euro. Prima prijs voor een echt gietijzer pannetje. Ik pakte thuis alles uit de verpakking om te kijken wat er allemaal in zou zitten. En dat viel mij zeker niet tegen voor de prijs ervan!

Peperkoekset

Peperkoekset Gourmet candy
In de verpakking zit een echt gietijzer pannetje in de vorm van een beertje of peperkoekmannetje (het is maar net wat jij er in ziet!). Verder zat er enkel nog een zakje met deeg in en op de achterkant van het doosje stond het recept om er iets mee te maken. Wist niet goed wat het zou worden, maar ik ging aan de slag. Je had enkel 22 gram zachte boter en 1 klein ei nodig. Alles even mixen en dan 1 4e van het deeg verdelen over het pannetje. Je hoefde het niet in te vetten volgens de verpakking dus dat deed ik ook niet. Na 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden was de eerste koek klaar. Omdat je het gietijzer pannetje amper vast kunt houden als het in de oven heeft gestaan, duurde het allemaal wel erg lang om er 4 koeken uit te bakken.
Peperkoekset Gourmet candy

Hoe smaakte de koeken dan?

Met de koeken op zich is niets mis. Het is niet eens zo droog maar erg veel smaak vond ik er niet aan zitten. Je zou het dus eventueel nog kunnen versieren met een suikerglazuur of chocolade glazuur. Dit heb ik zelf niet gedaan, maar kan dus prima. Wat ik wel erg lastig vond is om de koek in zijn geheel uit de vorm laten komen. Juist omdat het niet ingesmeerd is plakt het toch een klein beetje vast aan het pannetje. Met een mes langs de randen snijden is de oplossing om de koek eruit te krijgen, maar er blijft wel een deeglaagje aan de pan zitten. Voordat je er dus weer een koek in kunt bakken moet het dus afgewassen worden, niet erg handig als je er 4 koeken achter elkaar mee moet bakken.
Peperkoekset Gourmet candy

Wat ik wel erg leuk vind is dat ik voortaan pancakes kan maken met deze gietijzeren pan van Xenos. Maar je zou ook een ei kunnen bakken met deze vorm of gewone pannenkoeken. Ze worden dan wel klein, maar echt heel schattig! Ook een leuk idee om met kinderen te maken. Zeg nou zelf, een pannenkoek in de vorm van een peperkoek/beer is natuurlijk ook wel heel erg leuk om op te eten!

Vraag aan jou: Heb jij zelf wel eens peperkoek gemaakt?

3 thoughts on “Peperkoekset Gourmet candy – Xenos”

    1. Vond het echt zo leuk eruit zien, haha kon het niet laten om mee te nemen. Zag gister dat ze er nog heel veel hadden staan bij Xenos.

Comments are closed.