Pennenbakjes

Er is niets simpelers te maken dan pennenbakjes. Vroeger had je een etui, maar die zijn lang niet zo leuk en mooi dan een pennenbakje! Ik laat je zien hoe je eenvoudig 3 soorten maakt. En je hebt eigenlijk alles ook al in huis. Hoe makkelijk kan iets zijn, als je het in nog geen 5 minuten kunt maken.
pennenbakjes
Natuurlijk zitten er niet alleen pennen in een pennenbakje. Ook stiften, scharen, potloden, en ga zo nog maar even verder wat je allemaal kunt gebruiken aan je bureau. Ik maakte 3 soorten die alle 3 net zo makkelijk zijn. En dit is wat je nodig hebt:

– Een plastic houder (ik gebruik de beker van de ice frapee van de mac).
– Een glazen pot (toevallig van de augurken)
– Een ijzeren blik
– Lint
– Washi tape
– Oude spijker broek
– Pennen en andere bureau accessoires

Het pennenbakje met de spijkerbroek heb ik al eens eerder gemaakt, en dat kan je hier terug lezen. Aangezien hier al een artikel over verschenen is ga ik hier niet verder op in, en is het alleen even klikken op het artikel over de mandjes. Ook de glazen pot heb ik al eens laten zien op mijn blog, en die kan je hier vinden. Zoals je misschien al wel hebt gezien kan je er nog zoveel meer mee dan alleen de pennenbakjes. En alles even simpel.

pennenbakjes
Dan rest mij alleen nog uit te leggen hoe ik de plastic houder heb gemaakt. Aller eerst ging ik bij de mac Donalds een heerlijk ice frapee halen. Dit deed ik niet speciaal voor deze DIY hoor, ik was namelijk geslaagd voor mijn theorie examen van de auto, en omdat mama had beloofd dat ik een hamburger kreeg als ik ging slagen, gingen we dus langs de mac. En toen kocht ik ook nog een frapee, onderweg in de auto bedacht ik me dat ik met de houder een leuke DIY kon gaan maken. En zo is deze DIY ontstaan.

De houder heb ik goed schoon gemaakt, en hem vervolgens met washi tape deels beplakt. Ik vond het logo van de mac Donalds niet heel leuk, dus die heb ik zo mooi bedekt. En zo heb je de onderkant van de beker ook bedekt wat er veel mooier uit ziet. Op de deksel heb ik speels de smalle strookjes washi tape geplakt.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Pennenbakjes

Comments are closed.