Pasta pesto – Heel simpel en snel recept!

pasta pesto

Pasta pesto, een heel erg simpel en snel recept die je met maar een paar ingrediënten al enorm smaakvol kan maken. Ik maakte met gerookte kip en natuurlijk pesto deze lekkere maaltijd. Hoe jij dit recept ook kunt maken en wat je er allemaal voor nodig hebt laat ik je dan ook graag zien.

Je kunt overwegen om zelf pesto te maken maar voor dit artikel gebruik ik een kant en klaar potje pesto. Lekker snel en ook prima te eten hoor! On dit recept gebruik ik gerookte kipfilet maar mocht je geen vlees willen eten dan kun je dit ook weg laten. Laten we maar snel beginnen met het recept. Wat heb je allemaal nodig?

Benodigdheden pasta pesto

pasta pesto
Ik maakte een pan voor 2 personen en een extra portie om in te vriezen voor dagen dat ik geen tijd heb om te koken. Super handig! Pas de portie pasta  aan de hoeveelheid die jij wilt of denkt nodig te hebben.
– Ui in stukjes gesneden
– Teentje knoflook in grove stukken
– 100 gram gerookte kipfilet in reepjes gesneden
– 2 grote eetlepels pesto
– gelijk deel kookroom (ook ongeveer 2 eetlepels
– pasta voor de hoeveelheid personen die jij wilt.
And thats it! Weinig toch?

pasta pesto
Bak eerst de ui en knoflook in een ruime pan tot ze licht bruin worden. Doe dan de kipfilet stukjes erbij en laat deze even warm worden. Vervolgens doe je 2 grote eetlepels pesto in de pan en voeg hier meteen de kookroom aan toe. Meng het geheel goed door en laat het niet aan de kook komen. Zodra je pasta klaar is giet je dit af en doe je dit in de pan van de pesto. Zet het vuur uit en meng het goed door elkaar.
Schep je eigen hoeveelheid op en dan zeg ik ‘Eetsmakelijk’!

Heb jij wel eens pasta pesto gemaakt? En welke ingrediënten gebruik jij?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Pasta pesto – Heel simpel en snel recept!

Comments are closed.