Oviebollen? Het zijn toch oliebollen?

oviebollen

Toen ik dit in de winkel zag liggen wist ik meteen dat ik dit wilde uitproberen. En het past perfect bij de tijd van het jaar, want we gaan alweer bijna Oliebollen bakken. Of worden het toch de oviebollen? Hoe smaken ze, en zijn ze minder vet dan de gewone oliebol? Ik vertel het je allemaal in dit artikel. Want ben ik overtuigd? Als groot oliebollen fan!? Lees je mee?

Bij de Jumbo kwam ik dit pak tegen in de schappen bij de bakspullen. Meteen werd ik nieuwsgierig en wilde ze uitproberen. Nu ben ik zelf echt dol op oliebollen en eet ze het hele jaar door graag. Wij hebben dan ook standaard een aantal pakken extra oliebollenmix in huis zodat we ze nog vaker dan alleen met oud & nieuw kunnen bakken.

Oviebollen

Wat heb je nodig?
– Een pak met oviebollen mix
– Water
– Optioneel;  rozijnen
– Een klein beetje olie en bloem
– Een muffinvorm

De bereidingswijze


Ik volgde de bereidingswijze van het pak, wat heel erg simpel was. Eerst liet ik de rozijnen even wellen in warm water zodat ze lekker zacht zouden worden. Daarna maakte ik het deeg waarbij ik het zakje gist (wat in de verpakking zit) en de mix (wat ook in de verpakking zit) in een grote beslagkom deed met de 250 ml handwarm water. Dit mixte ik goed door met de mixer op de hoogste stand. Vervolgens voegde ik nog de rozijnen eraan toe, waarna ik met de spatel alles goed door elkaar mixte. Daarna liet ik het een half uur op kamertemperatuur rijzen. Het deeg groeide zeker een stukje! Ondertussen verwarmde ik de oven voor op 200 graden. Op de verpakking stond dat je de muffinvorm moest insmeren met een beetje olie en daarna bloem erover heen moest strooien. Het overtollige bloem eraf tikken, en vervolgens het beslag erin verdelen. Het beslag is precies genoeg voor 12 muffin vormpjes, en dus precies voor 12 oviebollen. Het duurde zo’n 20 minuten in de oven voordat ze goed gaar en goudbruin waren. Daarna heb ik ze even laten afkoelen op het aanrecht (wel uit de vorm gehaald!).

Mijn mening over de Oviebollen?
oviebollen

Heel eerlijk vind ik ze dus echt niet naar oliebollen smaken. Het lijkt eerder op een zoet broodje, dan op een oliebol. Ook de andere mensen die ik heb laten proeven (4 mensen hebben naast mij dit ook nog geproefd). En die vonden ook allemaal dat het niet te vergelijken is met de echte oliebol. Het is meer een zoet broodje. Het is wel lekker, maar niet als ‘oliebol’ te omschrijven. De oviebollen zijn zeker minder vet dan de oliebollen, maar ik vind dat je ze echt niet met elkaar mag vergelijken. Zelf zou ik echt voor de ouderwetse oliebol kiezen, en de ovielbol meer als een leuke hapje bij de high tea serveren.

Vraag: Ga jij de oviebollen uitproberen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Oviebollen? Het zijn toch oliebollen?

    1. Ja klopt, ik zag hem voorbij komen. Helaas werd ik ook niet uitgeloot dus zelf maar een pak gehaald. Vind het echt niet de moeite waard, smaakt absoluut niet naar oliebollen.

Comments are closed.