Over mijn favoriete vakantie bestemming!

Het is alweer vakantie en de meeste mensen zullen hun vakantie al hebben geboekt of zijn al terug van vakantie. Zijn je ouders er nog niet over uit of jullie op vakantie gaan, maar wil jij wel heel erg graag op vakantie?  Lees dan vooral even verder!
108


Dit jaar ga ik er niet naar toe, maar hoe dan ook. Ik zal er zeker vaker op vakantie gaan! Zuid duitsland heeft mijn hart gestolen. De omgeving is prachtig, er zijn veel kastelen/ruines. En ik kan me er als toerist makkelijk vermaken! Ik deel wat tips over het boeken van mijn favoriete vakantie bestemming! Vorig jaar ben ik hier naartoe geweest en in 2009 ook!

Tips voor het boeken van een vakantie:
– Kies een vakantieland
– Ga op zoek naar een gebied in het land wat je aanspreekt
– Ga op zoek naar een camping die je aanspreekt
– Kijk of er genoeg mogelijkheden zijn op de camping, bijvoorbeeld; campingwinkel, restaurant, zwembad, etc.
– Zoek uit of er in de omgeving genoeg te doen is, bijvoorbeeld winkels, attracties/bezienswaardigheden.

Als je je ouders er nog wat moet overtuigen, schrijf je alle voors en tegen op een rijtje. Waarom zouden zij juist voor deze camping kiezen. Een voordeel van laat boeken is ook dat je vaak op campings last minutes hebt.

Ik heb gekozen om mijn vakantie bij Vacansoleil te boeken, wij hebben daar al een aantal keren ervaring mee gehad, en het is ons tot nu toe alle 4 de jaren goed bevallen bij Vacansoleil. Wat echt heel erg super is, is dat je tent of huisje klaar is en je eigenlijk alleen je kleding en eten mee moet nemen. Geen gesleep van allerlei spullen, geen propvolle auto, en lekker relaxed op vakantie gaan! Dit spreekt vooral mijn ouders heel erg aan, want tja als kind zijnde laat je toch sneller je ouders alleen de tent opbouwen en klaarmaken.

De prijs en kwaliteit verhouding vindt ik altijd wel erg goed, natuurlijk kan/mag het altijd goedkoper, maar het is zeker de moeite waard om in ieder geval 1 keer in je leven een tent van Vacansoleil uit te proberen.

Over mijn vakantie vorig jaar:
Vakantieland: Duitsland
Gebied: Zwarte Woud
Camping: Campingplatz Kinzigtal
Reisaanbieder: Vacansoleil
Soort accommodatie: Een luxe bungalowtent
Site van de camping: http://www.campingplatz-kinzigtal.de/
Camping op Vacansoleil: camping kinzigtal

Ik ben al 2keer eerder op deze camping geweest, vorig jaar en 6jaar geleden, en dat was toen echt super! We hebben altijd tegen elkaar gezegd, hier gaan we zeker nog een keer naar terug! De omgeving is echt heel erg groot en er is erg veel te zien en doen. Ook de camping is erg uitnodigend omdat er een heel groot zwembad naast zit waar je als gasten van Vacansoleil gratis gebruik van mag maken. Op de camping kun je elke ochtend verse Duitse broodjes halen, wat bij ons in het gezin echt een favoriet ritueel is geworden. Als we op vakantie gaan moeten we gewoon elke ochtend verse broodjes halen op de camping.

De omgeving is erg uitnodigend voor een wandeling of een mooie rit in de auto.

Aanraders zijn :
– Triberg (en dan vooral de watervallen niet vergeten)
– Segen Grottes (een oude zilvermijn)
– Hausach
– Stiltach
– Hornberg
– Oberhammersbach (en dan het kabouterpad)
– Schramberg (erg leuk winkelcentrum!)

Daar zijn we de vorige vakantie allemaal geweest!! Ook de kleine plaatsjes zijn leuk om te bezoeken.

Dit jaar zijn we lekker makkelijk voor het eerst naar mijn oma in Polen op vakantie geweest. Nou ja niet voor het eerst. Maar wel voor het eerst een week. We zijn een keer eerder een weekendje geweest. Dit keer besloten we een week te gaan en alle oude plekjes van mijn moeder vroeg te bezoeken! Zo leuk! Ook al woont mijn moeder al meer dan haar hele leven in Nederland (23 jaar in Nederland en 19 jaar in Polen gewoond) toch is het leuk om de plekjes te zien waar ze graag naar toe ging, en natuurlijk de bijzondere plekken (toeristische plekken) in de omgeving! Volgend jaar zou ik heel graag eens naar het zuiden van Polen gaan ( Krakow, Zakopane) Moet ook heel erg mooi zijn!

Zijn jullie nog op vakantie geweest of gaan jullie nog?
digitale handtekening

 

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Over mijn favoriete vakantie bestemming!

  1. Leuk om te lezen! Ik heb mijn vakantie al gehad (2 maanden op bezoek in Belgie bij mama en broer) en heel heel heel misschien ga ik er enkele dagen tussenuit met manlief aan de zee hier in Montenegro 🙂 Liefs! x

Comments are closed.