Over meisjesdingen en jongensdingen en eigenlijk ook weer niet!

Vakantie dagboek – 11 dagen Wildberg Duitsland

Dat hele gedoe met dat is echt iets voor meisjes of dat is toch echt meer voor jongens hoor! Ik ben er klaar mee en vind dat de lijntjes eens bijgespannen moeten worden. Over meisjesdingen en jongensdingen en eigenlijk ook weer niet.

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik niet in een standaard meisjes vakje pas. Ik houd van stoere dingen, avontuur, metaaldetector, lekker door het bos lopen en opzoek naar geschiedenis! Laatst zei iemand ‘maar dat is toch meer voor mannen?’. Uhm nee! Wie bepaald er wat voor meisjes/vrouwen is en wat voor jongens/mannen? In dit artikel zijn meisjes en vrouwen hetzelfde, net zoals jongens en mannen.

Waarom vrouwen ook mannen dingen kunnen doen en andersom

Wie heeft er bepaald wat voor welk geslacht is. Ik vind bijvoorbeeld metaaldetectie erg leuk al hoor ik je nu al denken ‘maar dat is toch echt iets voor mannen?’. Mogen vrouwen geen dingen doen die mannen leuk vind (en andersom)? Als kind zijnde vond ik het prachtig om hutten te bouwen in het bos, overal hout zoeken en lekker vies worden. Vroeger was dat heel normaal en deed je gewoon wat je leuk vond. Ergens is de grens van dit vervaagt of aangescherpt, het is maar hoe je het bekijkt. Een ander hoeft toch niet te bepalen wat jij leuk mag vinden? Jezelf kunnen zijn en dingen doen waar jij gelukkig van wordt is toch veel belangrijker? Waarom wordt er zo gehammerd op jongensdingen en meisjesdingen. Alsof een meisje niet met autootjes mag spelen en een jongen niet met poppen.

Maakte ik mij eerder hier helemaal niet druk om, kan ik mij de laatste tijd steeds vaker ergeren aan dit soort opmerkingen. Waarom doen we dit? Laat iedereen lekker doen waar hij of zij zin in heeft. Laat je kind met een pop spelen of het nu een jongen is of niet, en geef de meisjes ook eens een autootje om mee te spelen. Niet alleen hebben ze er de grootste lol mee, ook ontwikkelen ze een grote fantasie en belevingswereld. En daarbij wordt je creatief, allemaal dingen die je op latere leeftijd goed kunt gebruiken.

Dus laten we allemaal stoppen met de opmerkingen “dat is toch iets voor mannen/jongen/vrouwen/meisjes”.

Alvast bedankt!!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Over meisjesdingen en jongensdingen en eigenlijk ook weer niet!

Comments are closed.