Outfit | Een geruite croptop!

geruite croptop

Tijdens mijn thuis blijf vakantie ontstonden zoveel ideeën voor leuke outfits, dat ik aan de slag ging en mijn vakantie ook nog eens super nuttig werd. Dit keer pakte ik er een croptop bij, iets wat super ver uit mijn comfort zone is. Hoe ik deze combineer? En of ik dit nog vaker aan trek?

Op de dag dat ik deze foto’s maakte was het 21 graden en was er af en toe een fris briesje. Normaal heb ik het snel koud, maar dat viel die dag heel erg mee. Daarom dacht ik, tijd om eens buiten mijn comfort zone te gaan. Vorig jaar kocht ik in de sale een geruite croptop bij Forever21 maar omdat het daarna geen mooi weer meer was, bleef hij in de kast liggen.

Een geruite croptop

Voor deze outfit haalde ik een aantal oudere items uit de kast die ik combineerde met nieuwe items die ik net gekocht had. Een croptop vind ik altijd erg leuk staan bij anderen, zeker als ze dit combineren met een high waisted jeans. Zo koos ik de geruite croptop die ik vorig jaar kocht bij Forever21. Daarnaast deed ik mijn favoriete broek van Lidl aan, een high waisted jeans in een lichte spijkerkleur. Daarnaast draag ik één van mijn favoriete Adidas schoenen.
geruite croptop

outfit geruite croptop

Wat ik hier draag?
Broek: Lidl
Croptop: Forever21
Zonnebril: Primark
Schoenen: Adidas
Sokken: Primark

Mijn onzekerheid bij een croptop!


De iedere keer als ik een croptop zag, vond ik ze prachtig maar niet voor mezelf. Dat komt misschien wel door mijn onzekerheid over mijn gewicht en uiterlijk. Waar ik voor 2018, redelijk tevreden met mijn lichaam was en ik een hele platte buik had, was daar in 2018 ineens de onzekerheid. Daar is een lang verhaal aan vooraf gegaan, het komt er op neer dat ik door de prednison heel erg veel ben aangekomen. Zoveel dat ik 2 kledingmaten groter had (van maat 36 naar maat 40) en omdat ik ineens een dikke buik kreeg, dikke bovenbenen en allerlei dingen zag, die er eerst niet waren. Eerlijk, ik vond mezelf gewoon té dik en niet mooi, eigenlijk gewoon lelijk! Dit zelfbeeld bleef lang bestaan, inmiddels ben ik naar maat 36/38 maar mijn onzekerheid is zeker nog af en toe aanwezig. Ik kreeg ineens een lichaam die ik niet kende, die ik opnieuw moest leren kennen. Waar ik voorheen eigenlijk alles kon eten zonder maar een gram aan te komen (op het MBO gingen we soms 2x op 1 dag naar de McDonalds). Inmiddels kan ik best weer veel eten zonder echt aan te komen, maar toch is mijn lichaam niet wat ik voor de prednison had. Vooral de striemen op mijn benen/heupen en mijn aanwezige buik maken mij super onzeker.

Dus door af en toe uit mijn comfort zone te stappen en gewoon eens zo’n croptop aan te trekken, probeer ik om mijn zelfbeeld te veranderen. Want waar ik mezelf kan zien als een dik persoon (ja, ik weet het, het zit tussen mijn oren..), zijn er ook zeker momenten dat ik mezelf gewoon dikke prima vind en ben ik trots op waar ik nu ben.

Heb jij dat ook met bepaalde kledingstukken? Of is dit misschien iets heel geks?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Outfit | Een geruite croptop!

Comments are closed.