Ontslag genomen?

Geen gastartikel van Claire vandaag, maar een persoonlijk artikel van mij. Want er is nog al wat gebeurd in 1 week tijd. Ik heb een hele belangrijke beslissing genomen, waardoor er nogal wat dingen gaan veranderen. In dit artikel vertel ik of ik ontslag heb genomen of niet, en waarom.

Zoals ik vorige week verteld heb ik 2 baantjes. En ook 2 hele verschillende baantjes. Bij de ene werkte ik van 08-16:45 uur en bij de andere had ik wisselende tijden van 9.30 – 17.30 en alles wat daar anders in kon zijn. Ik combineerde het al 5 weken, maar merkte aan mezelf dat het best zwaar was. Ik sliep slecht, ik zat niet lekker in mijn vel, en ging elke dag  met tegenzin naar de ene baan. Omdat ik bij de baan waarbij ik van 08-16:45uur al eerder had gewerkt (lees; dit was mijn 5e seizoen), en ik deze baan later had aangenomen, wist ik dat ik een keuze moest gaan maken. Maar eerst even iets over beide banen.

Baan 1:
De baan die ik dit jaar als eerste aannam. Ik begon hier op 3 april en heb hier dus al een aantal maanden gewerkt. De baan waarover ik het heb is Avonturenpark Hellendoorn. Ik werk daar bij de afdeling ‘Attracties’, en ik vind het oprecht heel erg leuk. Elke werkdag is anders, en de bezoekers een leuke dag bezorgen vind ik persoonlijk erg leuk. De tijden zijn nogal verschillend, de ene dag begin ik om 9.30uur, de andere dag om 10uur, en een andere pas om 11.30uur. Dat betekend ook dat ik op verschillende tijden klaar ben. Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat dit een ideale baan is voor mij omdat het geen zwaar lichamelijk werk is, en ik ook niet heel erg vroeg uit mijn bed hoef. Dikke pluspunten dus!

Baan 2:
De baan waar ik al eerder had gewerkt. 2x seizoenswerk, en 2x vakantiewerk. Dit keer werd ik ook weer voor seizoenswerk aangenomen. Wel geteld 5 weken geleden begon ik daar. Ik had toen al mijn eerste baan. Op de dagen dat ik bij baan 1 niet was ingepland, werkte ik bij baan 2. Hier had ik elke dag dezelfde tijden, dezelfde pauzes, en elke dag het zware lichamelijke werk. Het gaat namelijk om magazijnwerk, waarbij ik orders pickte, en controleerde.

Ontslag?

Misschien is het aan mijn verhaal al wel een beetje duidelijk geworden. Ik nam ontslag bij baan 2, afgelopen vrijdag. Er viel zo’n last van mijn schouders toen ik dit deed. En eigenlijk was dat al genoeg bewijs voor mij dat ik er goed aan deed. Die dag moest ik werken bij baan 1, en ik moet zeggen dat ik nog meer genoot tijdens die dag.

De komende maanden zal ik mijn gaan focussen op deze ene leuke en flexibele baan. Ik zal door deze baan weer meer tijd vrij hebben om bezig te gaan voor mijn blog. Dat wat ik toch het liefste doe. Ik merkte in de afgelopen 5 weken dat mijn bezoekersaantallen flink naar beneden gingen omdat ik er zelf weinig tijd voor had. Daar baal ik nu nog steeds heel erg van, en ik hoop dat deze bezoekers nog terug komen. In juni zullen de zondagen nog even leeg blijven, zodat ik voldoende aandacht kan besteden aan de artikelen die daarna online gaan komen. Wat er in Juli gaat gebeuren daar kan ik nu nog niets over zeggen, en dat zal de tijd leren.

Vraag: Had jij wel eens 2 baantje tegelijk? En zou jij ergens blijven werken als je het niet leuk vind?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Ontslag genomen?

 1. Wat goed dat je een beslissing voor jezelf hebt gemaakt! Ik heb helaas wel eens een tijd ergens gewerkt waar ik het niet leuk vond, omdat ik vrij jong op mezelf ben gaan wonen en een inkomen nodig had. Ik zocht dan eerst een andere baan voor ik de ene op zei. Ik heb een tijdje meerdere banen gewerkt, soms 3 per dag. Ik begon dan om 6 uur ’s ochtends, dan had ik na een paar uurtjes vrij, werkte in de middag nog 2 uurtjes en dan van 6 tot 10 ’s avonds weer. Je hebt dan eigenlijk alleen in het weekend een beetje rust omdat je nergens heen hoeft. Dat was ook geen succes.

  Heel veel plezier op de baan van je keuze, in een pretpark werken lijkt me ontzettend leuk!

  1. Dat lijkt me inderdaad ook lastig. Ik heb geluk dat ik nog thuis bij mijn ouders woon. Heel erg bedankt, gaat helemaal goed komen. Vind dit zo’n leuke baan, lekker afwisselend en elke dag andere mensen en andere situaties. Erg leuk vind ik zelf!

 2. Goed dat je deze keuze hebt gemaakt, echt super. Ik wens je nog heel veel plezier toe bij de attracties, een baan die mij ook zeker heel goed in de oren klinkt! Xoxo

  1. Dankjewel! Gaat helemaal goed komen bij deze baan. Vind het heel erg leuk, lekker afwisselend enzo, echt ideaal voor mij! Xx

 3. Zo te lezen heb je de juiste keuze gemaakt!
  Lastige situatie, maar kan me voorstellen dat dit als een lastig maar wel overwogen besluit is geweest!

  1. Vond het inderdaad een lastige keuze, maar ik heb wel de juiste keuze gemaakt denk ik. Er is zo’n last van mn schouders, en dat zegt voor mij eigenlijk wel genoeg. Nu kan ik genieten van de baan die ik nu heb.

Comments are closed.