Onmisbare items voor mijn webshop?

Nu mijn webshop iets meer dan een half jaar bestaat en ik 2 hele drukke maanden achter de rug heb, kan ik wel zeggen dat ik echt een aantal onmisbare items voor mijn webshop heb! Dingen waar ik van te voren nogal luchtig over deed, maar ik nu wel echt heel handig vind. Over welke items ik het heb en welke items er heel snel nog gaan komen, dat lees je nu.

December vond ik al een drukke maand met soms wel 8 bestellingen op een dag, deed januari daar nog even een schepje bovenop. De drukste dag had ik 14 bestellingen en gemiddeld bleef dat ook bij zo’n 12 a 13 bestellingen per dag. Nu ik daar een ritme in begin te krijgen merk ik dat het mij ook een stuk makkelijker af gaat, maar er zijn een aantal onmisbare items die mij helpen bij het runnen van mijn webshop.

Onmisbare items die mijn webshop makkelijker maken

 1. Tape roller
  Absoluut nummer 1, zonder de tape roller deed ik er waarschijnlijk 3x zo lang over om pakketjes in te pakken. De tape roller kocht ik eigenlijk al vrij snel, ik geloof eind augustus al. (ik ben 10 augustus open gegaan met de webshop) In het begin vond ik het maar een onhandig ding, maar inmiddels zijn we vriendjes en een goed team.

 2. Bubbeltjes plastic
  Ik heb nog niet iets gevonden wat mijn edelstenen beter beschermen dan bubbeltjes plastic. Ik gebruik het continu want hierdoor is de kans op beschadiging een heel stuk kleiner.

 3. Visitekaartjes
  Klinkt logisch toch?

 4. Een klein cadeautje!
  Bij elke bestelling doe ik een klein cadeautje. Ik kocht midden januari een ruime kilo trommelstenen en die is nu al op. We spreken dan over een goede 200 stenen! Deze trommelstenen zijn dan ook mijn vaste item als ik ga inkopen.

 5. Bepaalde soorten edelsteen
  Als we het toch over vaste items hebben die ik inkoop zijn dat ook altijd een aantal vaste edelstenen. De celestien bijvoorbeeld. Elke inkoop neem ik wel een aantal stuks celestien mee naar huis.
  agaat paars theelichthouder

Items die ik wil gaan aanschaffen

Na aanleiding van de extreem drukke januari maand (waar ik overigens onwijs blij mee ben!!!) ben ik wel tot de conclusie gekomen dat ik nog een aantal dingen wil hebben. Dingen die het mij nog makkelijker gaan maken, die uiteindelijk kostenbesparend zijn en die ideaal zijn als ik nog meer ga groeien (wat ik nu haast onmogelijk vind). Met meer dan 160 bestellingen die ik in januari heb gehad is het gewoon echt nodig om een labelprinter aan te gaan schaffen. Dat ga ik dan ook gelijk deze week doen. Die labelprinter zorgt voor een aantal dingen. Namelijk:
– Kosten besparen door minder inkt, minder tape en minder papier + afval
– Het is omgerekend veel goedkoper per verzendlabel
– Het scheelt ook weer veel tijd, want de label is een sticker die je op de doos plakt en dan ben je klaar. Nu moet ik alle labels uitprinten, uitknippen, vervolgens met tape vastplakken.

Naast de labelprinter wil ik nog groter gaan inkopen. Ik merkte vooral in januari dat de nieuwe voorraad er zo snel doorheen ging dat ik uiteindelijk nog 4x opnieuw moest bijbestellen. Dat wil ik gaan voorkomen door nog groter in te kopen. In plaats van 1 kilo ga ik dan voor 6 kilo. Natuurlijk is bijbestellen niet te vermijden want dat betekend alleen maar dat iets goed loopt, maar door groter in te kopen heb ik nog meer voorraad en hoop ik nog meer mensen blij te kunnen maken met een bepaald item. Ook wil ik mij deze maand richten op Valentijn die eraan komt, want ik heb onwijs mooi hartjes edelstenen op het oog! Die buiten Valentijn natuurlijk ook heel goed kunnen!

Als allerlaatste wil ik zodra de winkels weer open zijn een goede stoel of kruk kopen voor de tafel waar ik aan werk voor de webshop. Het gesleep van mijn bureaustoel naar de andere kant vind ik niet handig en daarnaast helpt mijn moeder mij ook vaak waardoor het gewoon handiger is om een krukje of fijne stoel te hebben aan die tafel.

Wat lijkt jou handig bij het hebben van een webshop?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.