Notencake

_DSC2158
Vandaag maak ik weer iets heel erg lekkers voor jullie! Namelijk Notencake! Het is voor jullie misschien een raar recept, maar bij ons lukt het altijd! En het voordeel is dat het lekker luchtig is, en geen ‘plakkoek’ wordt. Ik laat jullie vandaag zien hoe ik dit maak, en wat je er allemaal voor nodig hebt?

Allereerst zal ik beginnen met de ingrediënten.
– 5 eieren
– 1 glas olie
– 1 glas up
– 1,5 glas suiker
– 3 glazen bloem (waarvan 1/3 apart)
– 1 zakje vanille suiker
– 1 zakje bakpoeder
– noten naar smaak

Ik gebruik bij dit recept ook nog sukade, want dat vind ik zelf ook erg lekker! De sukade maakt het net wat minder noot achtig. Even een soort andere textuur in je mond dan alleen maar noten. De glazen die wij gebruiken zijn drinkglazen van ongeveer 150 ml, het is een slag groter dan de Senseo kopjes. Zolang je altijd dezelfde glazen gebruikt, zit je altijd goed!

Werkwijze;
Vet een bakvorm goed in, dit kan zijn een tulband of een normaal rechthoekige bakvorm. Zorg ervoor dat het goed ingevet is en de cake er niet aan vast blijft pakken als het de oven uit komt. Daarna scheid de eieren en klopt het eiwit stijf. Als je de eiwitten boven je hoofd kan houden en het niet eruit valt weet je dat het stijf is 🙂
De rest van alle ingrediënten doe je in een ruime kom en meng je goed door elkaar. Daarna doe je de stijf geklopte eiwitten erbij en spatel je het nogmaals voorzichtig door. Dan doe je de noten erbij (naar smaak en eventueel de sukade stukjes) en spatel je het voor de laatste keer door. Doe dit niet te hard handig want anders blijft je cake niet luchtig! En dat is eigenlijk precies wat we willen bereiken met deze cake, dat het lekker luchtig is! Op de foto hieronder zie je dat het beslag luchtbelletjes heeft en dus heel erg luchtig is! Kijk hoe lekker het er nu al uit ziet, met allemaal verschillende noten door elkaar!
_DSC2161
Als alles gemengd is, kan het beslag in een bakvorm. Wij gebruiken hier nu toevallig een tulband, maar het kan ook een rechthoekige bakvorm zijn. Kijk naar wat je in huis hebt!
Als het beslag in de bakvorm zit kan het de oven in. Bak de cake in zo’n 45 minuten goudbruin en droog (even met een sateprikker in de cake prikken en als er niets aan het stokje blijft zitten is de cake goed!).
_DSC2268
En dan is het smullen geblazen! Ik vind de cake zowel warm als koud erg lekker. En ook met een bolletje ijs is het een prima dessert!

Houden jullie van noten? En zou je zelf eens een notencake willen maken?

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

8 thoughts on “Notencake

  1. Wat een lekker en gemakkelijk recept! 🙂 Deze zou ik zeker eens willen proberen 🙂 Ik eet enorm graag notencake en heb zelf een typisch Servisch recept hiervan, misschien zet ik deze wel eens online wanneer ik er tijd voor heb 🙂 Liefs! x

Comments are closed.