Normandië | Mont Saint Michel

Mont saint michel

Als je in Normandië bent of aan de kust van Frankrijk kun je het niet laten om ook Mont Saint Michel te bezoeken. Dit prachtige eiland omringt door kloostergebouwen, kapellen en op de top een gotische kerk! Dit moet je gezien hebben als je in Normandië bent. Wil je meer weten over Mont Saint Michel en weten hoe ik het heb beleefd, lees dan snel verder.

Tijdens de vakantie in mei naar Normandië ben ik uiteraard ook naar Mont Saint Michel geweest. Het is echt één van de verbazingwekkende bezienswaardigheden van de Franse kust die je al van verre ziet. Dat is niet voor niets van dit schiereiland ligt in de baai tussen Normandië en Bretagne.

Over Mont Saint Michel

Mont Saint Michel is een rotachtige eilandje op de grens tussen Normandië en Bretagne. Het is een zeer toeristische plek want elk jaar bezoeken maar liefst 3,5 miljoen mensen dit eiland! Deze bijzondere plek dateert uit de 8e eeuw toen aartsengel Michael verscheen aan Aubert, de bisschop van Avranches. De bisschop stichtte een bidkapel die later werd vervangen door een Karolingische abdij. Jaren later volgeden Romaanse en Gotische gebouwen elkaar op tot in de 16e eeuw.

Je kunt hier te verschillende trappen lopen rond het eiland naar boven. De abdij van Mont Saint Michel geeft je prachtige vergezichten en is één van de beste plekken om springvloed te bekijken. Tijdens springvloed komt het water met een snelheid van galopperende paarden richting land. Het eilandje is dag en nacht te bezoeken en ook zeer de moeite waard als het donker is. Het hele eiland is dan namelijk verlicht wat een prachtig gezicht geeft met het water wat er dan omheen ligt.

Mijn ervaring met dit prachtige eiland?


Allereerst kijk je natuurlijk je ogen uit. Zoiets aparts had ik zelf nog nooit eerder gezien en zeker als het eb is, kun je zo ver kijken dat je niet echt het gevoel krijgt dat er bij vloed overal water is. Voor 10 euro kun je 3 verschillende plekken op het eiland bezoeken, al was het toen wij er waren behoorlijk druk en hebben wij dit over geslagen. Mocht je dit ook doen, er is genoeg te zien op het eiland waar je gratis doorheen kunt lopen. Zo heb je een hele bijzondere kerk met overal glas in lood, tuinen, uiteraard alle winkels en restaurants. De prijzen zijn wel wat aan het hoge kant, al vond ik dat bij La Caserne de prijzen nog veel duurder waren. Voor een stokbrood met tomaat en ham betaalde je al €8,40 terwijl je op het eiland ook een broodje knakworst kunt kopen (zijn een stuk groter dan wij gewend zijn in Nederland) voor maar €3,-.

Wat ook zeker de moeite waard is, is om bij eb rondom het eiland te lopen. Aan de kant van de zee heb je namelijk grote stenen liggen waar je prima kunt zitten lunchen of even genieten van het mooie uitzicht.

Parkeren: Aan het begin van de dijk naar het eiland zijn een aantal hotels en restaurants die La Caserne heet. Rondom heen zijn grote parkeerplaatsen waar je voor €14,00 per dag kunt parkeren. Tussen 19uur en 2uur in de nacht is dit gratis. Als je niet de wandeling naar het eiland wilt maken kun je gebruik maken van de gratis pendelbus (kan wel heel erg druk zijn!), deze rijden van 8uur in de ochtend tot 1 uur in de nacht. Ook kun je met een huifkar naar het eiland toe waar je wel voor betaald. De wandeling van de parkeerplaats tot het eiland is zo’n 20 tot 30 minuten.

Ben jij hier al eens geweest?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Normandië | Mont Saint Michel

Comments are closed.