Anders Personal

NobuyChallenge

Lieve lezers/kijker en andere belangstellende,

Vanaf gister (15 juni 2015) ga ik mee doen met de NobuyChallenge van Madeleine. Zij kwam op het idee om hieraan te beginnen nadat ze veels te veel had geshopt, en het leek mij een leuk idee om dit ook te gaan doen. Maar waarom? En wat houd het voor mij in? Welke ‘regels’ heb ik mezelf opgelegd?
Ik vertel het je allemaal in dit artikel!
no buy challenge

De no buy challenge houd in dat je in eerste instantie een maand lang niets mag komen. Komt dat even goed uit, want ik wil sparen voor mijn rijbewijs, mijn zorgverzekering, een jaarabonnement, en nog veel meer! Maar de grootste spaardoelen die het moeilijkst worden is toch wel mijn rijbewijs en zorgverzekering. Daarom komt het me heel goed uit (aangezien ik nu ook weer tijdelijk werk heb) om te gaan sparen. Maar dan ook flink sparen! Ik mag niets tot nauwelijks mee wat kopen, en wil mijn hele salaris kunnen wegleggen aan mijn spaardoelen.

Ook heb ik een aantal regels voor mezelf opgesteld! Met een beloning als ik dit tot de eerste week juli vol houdt!

De regels voor mijzelf in deze NoBuy maand:
1. Je mag niets kopen wat je niet nodig hebt. Dus geen make-up, sieraden, kleding, etc.
2. Als ik iets toch nodig heb, moet ik mezelf afvragen of het door iets anders vervangen kan worden dan dat ene specifieke. (wees creatief!)
3. Maak een lijstje met hoeveel de spaardoelen gaan kosten en kijk wat je over houdt van je eerste salaris.
4. Waarom moet je dat ene speciaal nu hebben, kan je het niet voor je verjaardag vragen. Dat duurt immers niet zo lang meer (29september)

Dat zijn een beetje mijn regels/aandachtspunten. Omdat ik eigenlijk zo veel reserves in huis heb qua make-up, verzorgingsproducten etc, hoef ik daar eigenlijk ook niets voor te halen. Ik moet eerst dit op gaan maken voordat ik van mezelf iets nieuws mag kopen!
Daarnaast mag ik wel voor mijn werk de nodige versnaperingen halen (zoals bijvoorbeeld voor de avond dienst een blikje energie drank, en voor de ochtend diensten een breakertje!). Maar ook daar geldt weer voor, wat je niet perse hoeft te hebben, koop je ook niet! Dus alleen de energiedrank en de breakers, meer niet! (ik neem brood en drinken van huis mee, want dat is toch in huis!)

Verder heb ik een beloning voor mezelf ingesteld, maar niet alleen voor deze No buy maand, maar ook omdat ik nu weer fulltime werk (tijdelijk). Ik mag mezelf na de eerste week van juli trakteren op een jaar abonnement van de Styletone box. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik een half jaar of een jaar doe. Maar dit is mijn beloning!

Dus dat wordt in ieder geval een challenge tot 15 juli, maar dit wil ik daarna doortrekken tot de eerste week van augustus! Want dat moet voor mij ook haalbaar zijn!

Omdat er op mijn YouTube kanaal nog wel een shoplog online komt (maar die van voor 15 juni is) moeten jullie dus niet raar opkijken 🙂 Deze heb ik begin juni al geshopt, maar kon ik niet eerder inplannen!

Doen jullie ook mee aan een No buy challenge? Of heb je dat niet nodig?

Veel liefs,
Carolien

35 thoughts on “NobuyChallenge”

 1. Veel succes met je challenge! Ik shop gelukkig niet zo veel, maar het lijkt me wel leuk om een keer mee bezig te zijn 🙂

    1. Aah dankjewel voor je lieve berichtje! Jaa ik kan dit 🙂 Even een maandje volhouden dan mezelf trakteren op de styletone box en daarna de nobbuy doorzetten naar juli – augustus! En daarna hopelijk beginnen aan mijn rijbewijs! Er staat wat moois tegenover dus moet dat in mijn hoofd houden!

 2. Succes! Ik probeer altijd een beetje op te letten wat ik koop, maar stel mezelf de laatste tijd toch ook meer vragen! 🙂 Bovendien let ik erg op aanbiedingen… Maar helemaal niks kopen zou me toch niet lukken!

  1. aah dankjewel! Moet vast goed komen, even doorbijten en dan kan ik mezelf fijn verwennen met de styletone box en een rijbewijs! I can do this! xx

   1. Zo moet het! 😉 Je hebt leuke dingen om naar uit te kijken dus dat geeft je extra motivatie 🙂 Liefs! x

    1. Ja klopt! Zondag voordat ik begon had ik het al even moeilijk, maar ik weet dat ik nu niets nodig heb. Dus ik hoef niets te kopen, alles wat ik dan wel haal is verspilling van geld. Dus tja, en die extra motivatie doordat ik me beloon aan het einde van de no buy stimuleert wel! Want dan heb ik wat leuks om langere tijd van te genieten! Zowel mijn rijbewijs als de styletone box! xx

     1. Inderdaad 😉 Je denkt gewoon aan de leuke dingen die je met al dat opgespaarde geld kan doen. Kon ik dat maar .. Ik ben daar niet zo goed in, dat is vandaag alweer gebleken 😛 En zo’n extra beloning is natuurlijk enorm motiverend, zeker als het iets is wat je al heel lang graag wilt 🙂 Good luck! Liefs! x

      1. Ja klopt, dat geeft echt een stimulans. Heb gistermiddag tot vandaag helemaal geen zin om ook iets te kopen. Ik werk best wel hard, en tja als je dan ziet hoe weinig je maar op 1 dag verdient, en dan vergelijkt met hoeveel iets kost wat ik allemaal wil (waarvoor ik spaar) dan schik je toch wel hoelang je daar eigenlijk voor moet werken! Heel erg bedankt! Gaat vast wel goed komen! Ik denk dat ik het een stuk moeilijker krijg als mijn salaris inderdaad op mijn bank staat 🙂 Liefsx

       1. Dat is goed he! Je bent stilaan aan het “afkicken”, om het zo extreem voor te stellen 🙂 Ja, dat is een goede vergelijking en je hebt er goed aan gedaan om het zo te zien. Want dan besef je pas hoe hard je voor zulke zaken moet werken en vooral: je leert dan alles veel meer waarderen. Je gaat het inderdaad een pak moeilijker hebben als je salaris op je rekening staat en net dan moet je goed doorbijten en je doelen voor ogen houden. Doorbijten en zo blijven voortdoen en je geraakt er zeker en vast! 😉 Liefs! x

  1. haha dankjewel! Moet vast wel gaan lukken! Heb er wat moois tegenover staan (rijbewijs en styletone box) dus als ik dat in mijn hoofd houd dan moet ik dat vast vol kunnen houden!

 3. Oh dit moet ik ook is gaan doen. Ik koop ook dingen en denk dan: waarom?
  Heb je nog hetzelfde nummer? Je bent al heel lang niet online geweest en ik heb je even nodig =$

  Liefs,
  Carmen

  1. hee! haha ja ik heb hetzelfde nummer. Dat ik nauwelijks of niet online ben is omdat ik fulltime werk tot 17 juli. Ik heb nu deze week avonddienst en ben van 14-22uur aan het werk. Maar we hebben elkaar al gesproken via de app, mocht er iets zijn. Altijd appen! Daar reageer ik wel op 🙂 Liefsx

 4. Ik doe al meer dan een half jaar aan een no-buy 😀 Ik doe het vooral met betrekking tot make-up. Ik ben er gewoon verslaafd aan, en daar gaat nog best veel geld in om xD
  Stiekem gaat het veel het schelen hoor! Succes 🙂

  1. Wat super goed! Knap dat je dat zo lang kan volhouden. Al moet ik zeggen dat ik de afgelopen 9 maanden ook niet heel erg veel heb gekocht, maar nu ik weer werk heb, tja dan beginnen die dingen toch aan je te knagen. Daarom nu een no buy maand wat ik zeker tot augustus wil doorzetten! Ik weet dat ik een heleboel spullen niet nodig heb wat ik eigenlijk wel graag zou willen kopen (waar ook makeup onder valt) dus tja als ik mezelf blijf motiveren en blijf denken aan de beloning die ik krijg als ik het blijf volhouden moet het vast goed komen!
   Bedankt 🙂

Comments are closed.