Treaclemoon spiced plum custard
Anders

No buy houden! Maar waarom?

Zoals jullie hebben kunnen lezen op mijn blog ben ik begonnen met een thuis studie. Dit kost best wel veel geld en daarom ga ik een No buy houden. Hoe ik dit precies ga doen leg ik je uit.

Een thuis studie doen is natuurlijk heel leuk en goed maar kost ook een flinke som geld. Om er voor te zorgen dat ik niet helemaal zonder geld kom te zitten ga ik een No buy houden. Zo kan ik mijn ‘koopgedrag’ in toom houden, en zorgen dat ik in ieder geval op mijn bank orde en rust houdt.

No buy houden

Wat ga ik doen?
Het is de bedoeling dat ik tot begin mei niets uitgeef aan make-up, verzorgingsproducten, nagellak, en knutselspullen. Makeup gebruik ik nauwelijks en heeft dus geen reden om gekocht te worden. Verzorgingsproducten heb ik allemaal ruim op voorraad, en moet ik eerst op gaan maken. Nagellak heb ik al veel te veel (al ruim 300 flesjes!), en knutselspullen zijn niet noodzakelijk. Ook mag ik geen geld uitgeven aan koek, snoep, snacks etc. Ik mag eventueel alleen brood en broodbeleg kopen mocht dit noodzakelijk zijn.

Ga ik dit volhouden?
Het zal moeilijk zijn, vooral de Action. Daar neem ik bijna altijd wel iets mee. Ik spreek dan ook af dat ik enkel iets voor mijn blog mag komen als het echt interessant of nodig is.

Is dat nou echt nodig Carolien?
Uuhm ja! Ik kan heel goed sparen, en kan goed met geld omgaan, maar ik kan ook heel makkelijk geld uitgeven. Ik koop echt geen prulletjes maar ik wil dat ik eerst dingen ga gebruiken die ik nu al heb liggen. Ik heb bijvoorbeeld 10 nieuwe shampoo’s liggen. Het is dan ook echt niet nodig om nog een shampoo te kopen. Dan maar niet iets nieuws uitproberen, eerst moet ik mijn voorraad gaan gebruiken. Van die shampoo’s heb ik ook nog douchegels, bodylotions, crèmes en ga zo nog maar even verder.

Heb jij nog tips om niks te kopen?

7 thoughts on “No buy houden! Maar waarom?”

  1. Ik wil dit ook eens gaan doen! Ik heb dus precies hetzelfde ik heb veel makeup, verzorgingsproducten en nagellak, maar toch blijf ik dingen kopen dus dit zou voor mij ook heel handig zijn haha! X

  2. Contant betalen schijnt altijd te helpen, voel je de pijn beter in je portemonnee xD

  3. Heel slim! Herkenbaar, ik studeer ook en ik merk dat ik soms ook erg veel uitgeef bij de Action. Dus ik mag zeker een voorbeeld aan jou nemen hihi. ❤️

  4. Ga eens bij een daklozenopvang langs. Die kunnen wel wat gebruiken. En dat helpt tevens om te weten wat echt belangrijk is. Ik bedoel je staat weer in de wereld zonder ergens behoefte aan te hebben.

  5. wat leuk ik ga dat ook doen en dan in combinatie met mn bullet journaal zodat ik het hopelijk makkelijk vol ga houden
    ook wil ik meer bewegen dat ga ik ook bijhouden 🙂
    succes!

Comments are closed.