Nivea | Naturally good ecodeo

Een tijdje geleden deelde ik al een persbericht over de nieuwe Nivea naturally good ecodeo. Ik mocht ze uit proberen en dus tijd voor een review van deze 3 nieuwe producten! Wat is er zo speciaal aan deze nieuwe deo, wat maakt hem een ecodeo en hoe heb ik deze producten ervaren?

Heb jij het persbericht gemist op mijn blog, dan zal ik je in deze review alsnog alles vertellen over dit nieuwe product. Deze ecodeo’s bestaan 95% uit natuurlijke ingrediënten. Als eerste lees je alles over de Nivea ecodeo, uit het persbericht dat ik eerder al deelde. Later in het artikel lees je mijn mening over het product, want ik hem ze allemaal uitgebreid getest!

Over Nivea Naturally good ecodeo

De spray maakt gebruik van een innovatieve, klimaatvriendelijkere spraytechnologie met uit lucht afkomstig gas. Hierdoor heeft de spray een lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met de standaard drijfgassen die NIVEA gebruikt. Ook gaat de spray dankzij deze nieuwe technologie twee keer zo lang mee als andere NIVEA deosprays2, omdat er minder ruimte nodig is voor gas en hierdoor meer formule kan worden toegevoegd. Bovendien biedt de deodorant 24 uur betrouwbare bescherming en langdurige frisheid en verzorging.

NIVEA ECODEO is speciaal ontwikkeld voor gebruikers van deodorantspray die op zoek zijn naar een duurzamer alternatief en hierbij het geliefde gevoel van een spray applicatie niet te hoeven verliezen. De nieuwe spraytechniek maakt gebruik van het klimaatvriendelijkere drijfgas stikstof, dat volledig afkomstig is uit lucht en daardoor een lagere CO2-voetafdruk heeft. Dankzij het nieuwe eco-ventiel spray je altijd gericht en krachtig en gaat het product twee keer zo lang mee. Zo bespaar je bij gebruik één verpakking. De verpakking is bovendien gemaakt van 25% gerecycled materiaal en kan oneindig gerecycled worden (met uitzondering van het ventiel, de spraykop, dop en sticker).

De deodorants bieden 24 uur betrouwbare bescherming die de huid verzorgt en langdurige frisheid geeft. De formules zijn 100% vegan3, bestaan voor 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. 5% additionele ingrediënten zorgen voor stabiliteit en bescherming van de formule.

De ECODEO lijn bestaat uit drie varianten. NIVEA NATURALLY GOOD ECODEO Bio Aloe Vera heeft een frisse geur en geeft een schoon gevoel zonder te plakken. NIVEA NATURALLY GOOD ECODEO Bio Green Tea heeft luchtig groene, natuurlijke geurtonen en geeft een schoon, verzorgd huidgevoel. NIVEA MEN FRESH ACTIVE ECODEO geeft een fris gevoel, alsof je net hebt gedoucht, en 24 uur bescherming.

Hoe ik dit product zelf heb ervaren?

Ik heb een maand lang elke dag deze deo’s gebruikt. Ik wisselde de verschillende geuren af en de mannelijke deo liet ik testen door de mannen hier in het huis. Je merkt duidelijk verschil tussen de reguliere deo’s en deze ecodeo. Dat begint met het schudden en het spuiten. Je spuit een soort natte substantie op de oksel wat je bij een gewone deo n iet hebt. Wel is dit ‘natte’ binnen een paar tellen ingetrokken in de huid en laat het een onwijs lekkere geur achter. Ik vond de geur ook veel langer aanwezig dan de gewone deo. Na een maand gebruiken is de fles misschien half vol. 1 fles ecodeo is gelijk aan 2 gewone flessen van 150ml deo. Dus je doet er 2x zo lang mee.
Beide geuren (de witte verpakkingen) vind ik heerlijk, mijn favoriet is de green tea, maar de aloe vera is ook heerlijk! De deo is zacht voor de huis en ik heb geen irritaties of prikkelende huis ervaren, dat heb ik soms wel met gewone deo. Daarnaast is de verpakking ook veel beter voor het milieu. Ik ben helemaal fan! Ondanks dat je meer betaald voor een fles, maar liefst €7,49 doe je er wel veel langer mee en ik denk dat het zelfs wel goedkoper is als je hier in Nederland deodorant koopt. Zelf koop ik mijn verzorgingsproducten in Duitsland, ben ook heel erg benieuwd of dat daar te koop is en wat de prijzen daar doen.

Heb jij deze deo al zien liggen in de winkel?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.