Nieuwe planning en ideeen voor de blog?

vest marshmallow

Toen ik gisteravond (donderdag 28 oktober) in de planning keek, zag ik dat er voor vandaag nog helemaal niets stond ingepland. Het was dan ook best even aanpoten de afgelopen dagen met voornamelijk de webshop! Ik praat je bij en deel ook een nieuwe planning en ideeen voor de blog. Wat gaat er veranderen en hoe ga ik het aanpakken?

Ik merk zo erg dat de combinatie met de shopupdates op de webshop en het schrijven van artikelen voor de blog best een lastige combinatie is. Bij een shopupdate komt zoveel kijken en ik ben dan ook echt wel een paar dagen kwijt. Let’s talk albout it.

Nieuwe planning?

Sowieso elke maand komen er wel een lading nieuwe items op de webshop Natural Blooming. Voor die shopupdate moet ik natuurlijk op inkoop, foto’s maken, teksten typen, instellingen doen, wegen, meten, prijzen en ga zo nog maar even door. Het ligt natuurlijk wel een beetje aan de hoeveelheid nieuwe producten, maar al met al ben ik met alles wel een kleine week bezig. In die week kan ik eigenlijk helemaal niets doen voor de blog. Nu probeer ik vaak voor een shopupdate wel wat vooruit te werken maar ook dit lukt niet altijd. Dus tijd om het anders te gaan aanpakken. Een nieuwe planning moet daar voor gaan zorgen. Wat is het idee?

Hoe ik ervoor ga zorgen dat ik wel elke dag iets online kan plaatsen?
1. Elke ochtend besteden voor het schrijven van een blog
2. Een hele dag uittrekken om flink vooruit te werken en weer een voorsprong te pakken
3. Schrijven op categorie / onderwerp

Ideeen voor de blog?

Zoals je hierboven in het lijstje kan zien zijn het best haalbare doelen. Het elke ochtend schrijven was al een doel die ik al heel lang probeer toe te passen. Echter merk ik wanneer ik aan de shopupdate werk, ik totaal niet meer die planning bij houdt en echt alleen focus op alle nieuwe artikelen. Dus daarvoor is doel 2 in het lijstje beland. Als ik ervoor zorg dat ik 1 hele dag (misschien 2 als ik niet ver genoeg kom) uit trek om een voorsprong te maken in de ingeplande artikelen, dan kan ik daarna weer elke ochtend schrijven. Om het vooruit werken nog makkelijk te maken wil ik mij focussen op het schrijven op categorie of onderwerp. Door mij op 1 dag volledig bezig te houden met dat onderwerp blijf je in een flow en gaat het schrijven (in mijn geval) veel makkelijker en sneller. Zo weet ik zeker dat ik voldoende vooruit kan werken en het niet erg is als ik een week bezig ben met de nieuwe shopupdate.

Omdat ik dus vandaag ook mijn nieuwe shopupdate heb kan ik mij nu echt even flink focussen op de blog. Een volgende shopupdate zal ook pas midden of eind november gaan plaatsvinden. Tot die tijd ga ik dus even flink aan de slag.

En dan nog een kleine toelichten op de nieuwe ideeen voor de blog. De hele docu van de keuringsdient van waarde bracht mij op een idee. Eerder deelde ik namelijk al artikelen over edelstenen, dit wil ik weer gaan doen maar nu wil ik het voornamelijk focussen over alle informatie over een bepaalde steen. Waar het vandaan komt, hoe je het herkent, of het zeldzaam is, hoe je het beste de steen kunt reinigen etc. Zelf heb ik niets met bepaalde werkingen (want met de hoeveelheid die ik hier heb liggen, zou ik niets meer moeten mankeren). En ik begin met een artikel over mijn liefde voor stenen, hoe dit is ontstaan etc. Daar vertel ik je graag zondag alles over!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.