metaaldetectie
Personal

Nieuwe hobby om bezig te blijven!

Ik geloof dat het vorig jaar voor het eerst te spraken kwam in huis. Niet heel serieus, tot een paar weken geleden. Een nieuwe hobby om bezig te blijven! Niet alleen voor mezelf maar ook leuk om met anderen te doen. Ik vertel je graag alles over mijn nieuwe hobby.

Nu zal je wel denken, wat voor hobby heb je dan? Het klinkt misschien raar, maar mijn nieuwe hobby en interesse is metaaldetectie. Hoe dit tot stand is gekomen leg ik je graag uit en laat ik zelfs mijn eerste vondsten zien. Niet alleen leuk om te doen, maar ook goed om bezig te blijven en goed voor het milieu!

Nieuwe hobby – metaaldetectie

metaaldetectie
Ergens vorig jaar had ik samen met mijn jongste broertje al een gesprek over metaaldetectie. Niet echt serieus enkel dat het ons wel gaaf zou lijken. Het onderwerp verwaterde en kwam vorig maand weer ter sprake. Na veel informatie opgezocht te hebben en uitgebreid gezocht naar een metaaldetector, kocht ik er 1 om eens te proeven van dit avontuur. Ik had niet veel geluk want de metaaldetector die ik ontving deed het niet. Gelukkig kon ik hem terug sturen en ontving ik een nieuwe. En die doet het wel! Inmiddels heb ik 3 keer gezocht met de metaaldetector. De eerste keer ging ik samen met mijn ouders naar het bos en had zelf niet echt het idee dat ik iets zou vinden. Tot het apparaat als een malle ging piepen. Na de schep erin te zetten kwam na zo’n 10 cm een slaghoedje van een jachtpatroon tevoorschijn. Een paar stappen verder vond ik een stukje van een gesp van een riem. Daarna een tijdje niks gevonden en op de terug weg naar de auto vond ik een metalen koker. Wat dit precies is kan niet met zekerheid gezegd worden. Maar omdat er in dit bos hevig gevochten is tijdens de tweede wereldoorlog zou het een steel kunnen zijn van een panzerfaust.

Wat moet je er dan mee?

metaaldetectie
Omdat ik eigenlijk niet verwacht had dat ik iets zou vinden de eerste keer wilde ik het nog eens proberen een paar dagen later met mijn jongste broertje. We gingen nu naar een ander stuk bos en ondanks de vele spijkers, haringen, blikklipjes, bierdopjes en andere rommel vonden we een apart voorwerp. Na het schoonmaken thuis hebben we nog steeds geen idee wat het precies is. Ook vonden we een 5 eurocent, en 2 rare scherven van iets. Verder vonden we een rare pin met 6 hoeken en een rode tekst (die niet meer te lezen is) op de pin. Omdat we nu nog niet zoveel hebben gevonden bewaren we nu alles in een bak bij elkaar. De ‘rommel’ zoals spijkers en andere ijzeren voorwerpen gaan in een bak in de schuur zodat dit ook een keer ingeleverd kan worden.

Een bezigheid en de natuur helpen!

Omdat de natuur niets kan met dit soort voorwerpen helpen we de natuur ook een handen door ze op te ruimen. Alles wat we vinden (wat afgaat op de metaaldetector) gaat mee in een zak en gooien we thuis in de vuilnisbak. Zo ruimen we toch ook de natuur op, wat veel beter is voor het milieu. Niet alleen zijn we goed bezig voor het milieu ook hebben we er een bezigheid bij. Zeker omdat het niet heel erg veel inspanning kost is het een goede bezigheid voor mij. Wel heb ik altijd iemand nodig die voor mij de schep in de grond zet omdat ik hier zelf geen kracht genoeg voor heb.

Misschien dat ik binnenkort wel een apart artikel schrijf waarin ik laat zien wat ik allemaal heb gevonden. Ook wil ik een keer mijn camera mee nemen zodat ik kan filmen wat we precies doen.

Heb jij wel eens gehoord van metaaldetectie?

4 thoughts on “Nieuwe hobby om bezig te blijven!”

    1. Is inderdaad best wel spannend, je weet nooit wat je gaat vinden. Afgelopen zaterdag vooral rommel op het strand opgeruimd. Wat spijkers en schroeven toch op het strand doen, geen idee, haha.

Comments are closed.