Anders

Nieuwe Challenge!

Ik doe al een tijdje de 101 challenge, en zocht op het internet naar nieuwe uitdagende challenges! De 101 challenge heb ik nog niet af, maar het einde is in zicht! Daarom leek het me leuk om er een challenge bij te doen. Deze maand ga ik beginnen met de ‘Beter Bloggen Challenge’. Deze challenge kwam ik tegen op Carving pages, na het gelezen te hebben leek het me een heel leuk idee om mee te doen! Dus dat deed ik! Vandaag leg ik uit wat de bedoeling is, en wat ik ga doen!
_DSC2230

Het is een challenge van 7 maanden, waarin je elke maand een nieuw doel gaat uitvoeren. Het is geen challenge zoals de 101 challenge, maar het staat 100% centraal aan je blog. Alles in deze challenge draait om je blog, en de verbetering daaraan!
En dat leek me een heel leuk doel! Ik wil heel graag mijn blog blijven verbeteren en hiermee maak ik zeker een begin!
Wat is de bedoeling in de aankomende 7 maanden?

Maand 1 (Mei) : Grote schoonmaak
In deze maand ruim je de inhoud van je blog een beetje op. Het is de bedoeling dat de concepten opgeruimd worden (dit is bij mij hoog nodig!), ook kijk je naar ongebruikte of verwaarloosde pagina’s, ook de categorieën en tag’s gaan aangepakt worden! Tijd om op te ruimen dus!

Maand 2 (Juni) : Layout
Omdat ik een tijdje geleden mijn layout al had bewerkt maar hier nog niet helemaal tevreden over ben ga ik in de maand juni kijken naar hoe ik de layout kan verbeteren en natuurlijk gelijk veranderen! Ook kijk ik tussen de gepubliceerde artikelen of alle foto’s nog worden weergegeven!

Maand 3 (Juli) : Planning
Deze maand ga ik aan de slag om mijn planning op orde te krijgen, een goed en vast ritme creeren voor het vooruit plannen van artikelen en kijk ik of het makkelijker is om met een vaste dagplanning te werken voor mijn blog. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld mails beantwoorden, en dingen die dagelijks nagekeken moeten worden.

Maand 4 (Augustus) : Schrijven en Redactie
Ik probeer al mijn artikelen zo goed mogelijk te schrijven en elke keer te verbeteren. Ook gaan we in deze maand kijken hoe we de artikelen beter bereikbaar kunnen krijgen in de zoekmachines.

Maand 5 (September) : Social media
Er is natuurlijk nog een heleboel te verbeteren aan mijn social media accounts! En daar gaan we in september voor zorgen! Vaker ‘oude’ artikelen promoten zodat deze ook meer bekeken gaan worden is één van mijn doelen deze maand!

Maand 6 (Oktober) : PR & Markting
Hier kan ik nog heel veel aan verbeteren. Het bijhouden van de persberichten, en hier eventueel op inspelen als het onderwerp mij aanspreekt. Ook ga ik deze maand de mailbox ordenen, verschillende mappen maken in de mail, zodat de oude mails makkelijk terug te vinden zijn.

Maand 7 (November) : Netwerken
Netwerken met andere bloggers, zowel online als in real life! Hier kan ik nog veel aan verbeteren! Bijvoorbeeld een keer met een aantal bloggers/lezers afspreken en iets leuks gaan doen, maar ook actiever reageren op andere bloggers/bezoekers.

Ja ja, een hele planning! Deze maand ga ik dus eerst een heleboel opruimen! En dat is ook nodig, ik ga elke maand een update geven hoe het gaat met de maanddoelen. Daarbij zal ik ook proberen om verschillende dingen met foto’s te laten zien! Ook zal ik Wunderlist (waar ik erg veel gebruik van maak) op orde gaan maken zodat het overzichtelijker wordt en vooral een stuk rustiger!

Wil jij ook mee doen aan deze challenge? Dat kan! Klik op het linkje van Carving Pages hierboven en lees wat precies de bedoeling is, en geef je op!

Veel liefs,
Carolien

23 thoughts on “Nieuwe Challenge!”

  1. wauw klinkt als een hele toffe challenge!!!! Jaaa lijkt me zo gaaf om andere bloggers in real life te zien! Misschien dat ik deze ook ga doen!

  2. Coole challenge! Ik weet nog niet of ze ga meedoen, maar aan mijn blog werken wil ik wel doen. En ga ik ook doen. Succes ermee alleszins!

  3. Wat een toffe challenge! ik ben benieuwed 🙂

  4. Wat een leuke challenge! Misschien overweeg ik het nog wel, verbeteringen aan je blog kunnen je alleen maar gelukkiger maken 🙂 Liefs! x

Comments are closed.