Personal

New in| Laptop!

Eigenlijk wilde ik dit blogje al veel eerder schrijven want ik heb namelijk al sinds 15 januari. Maar omdat ik ook al sinds die tijd flink ziek ben en maar niet echt op wil knappen heb ik het blogje maar even gelaten voor wat het was. Maar vandaag wil ik er eindelijk wel iets over schrijven. Want wat heb ik een jaar lang lopen klagen over mijn ‘oude’ laptop de Compaq presario cq61. Prima laptop hoor, alleen mijne was al bijna 6 jaar oud, waardoor een heleboel dingen het niet meer deden. Zoals de usb poorten en de geluidskaart. Tja dan weet je dat het tijd wordt voor een nieuwe laptop. Na lang voor mij uitgeschoven te hebben, besloot ik op een dag nadat ik een mooie reclame zag hem gewoon gelijk te bestellen. Bam! Klaar ermee! Lees je mee over mijn nieuwe aankoop?
DSC_1032De laptop waar ik voor hem gekozen is de Lenovo G50. De voordelen hieraan zijn dat hij een dvd spelers heeft wat ik persoonlijk gewoon veel fijner vindt. En het geluid van deze laptop is echt fantastisch! Hij heeft namelijk een Dolby geluidskaart waardoor het geluid overeenkomt met het geluid van de Bioscoop! Ik kan het geluid ook op verschillende standen zetten, bijvoorbeeld geluid speciaal voor de film, of gewoon muziek, of standaard. Dat is bij het film kijken nog fijner!
DSC_1033
Het is een windows 8 laptop, wat voor mij heel erg wennen is, want ik was windows vista gewend. Maar ik vind hem wel erg prettig werken, hij is best snel. Het toetsenbord is iets anders dan mijn andere laptop want de numeriek ziet iets dichterbij elkaar. Maar dat stoort verder niet.

DSC_1038
DSC_1039
Het heeft ook een heel mooi beeldscherm, super scherp! Jammer dat er maar weinig windows thema achtergronden zijn. Vergeleken met mijn oude laptop had ik er daar veel meer op. Maar je kunt wel extra achtergrond downloaden (gratis) via de windows website.

DSC_1040
En dan nog iets waar ik echt mega aan moest wennen, dat was namelijk de ‘app’ gedeelte. Wow wat is dat anders zeg. Bij vista heb je dat helemaal niet, maar hier staat echt zoveel op, het weer, nieuws, Skype, mail programma, game apps, en nog veel meer.

DSC_1041
Zoals ik al zei heeft deze dus een dvd speler wat ik persoonlijk heel erg fijn vindt! Verder heeft het aan de rechterkant een usb poort (2.0), een kaartlezer, en een ingang voor de koptelefoon.
Met deze dvd spelers kan ik ook dvd’s & cd’s branden net als bij mijn oude laptop.  Handig!

DSC_1043
En aan de linkerkant heeft het een ingang voor de lader, daarnaast de koeling, hdmi ingang, internet kabel ingang, 1 usb 2.0 poort, en 1 usb 3.0 poort. en nog een aansluiting voor extrene beeldscherm volgens mij (dat poortje naar de koeling).

DSC_1048
En verder heeft deze laptop aan de voorkant ter hoogte van de touch pad. 2 lampjes. 1 lampje is dat de laptop aan is, en het andere lampje (rechts) de accu. Als het lampje wit brand is de accu voldoende vol, zodra hij rood/oranje gaat branden dan is hij  minder dan 10% vol en moet  hij aan de lader!

Ik ben echt heel erg blij met deze nieuwe laptop, want ik kan weer filmpjes kijken, en horen 🙂 En kan mijn foto’s voor mijn blog eindelijk weer bewerken!
Oohja deze laptop heeft een harde schrijf van 500 gb, wat vergeleken met mijn oude laptop (150gb) een heel erg groot verschil is! Nu kan ik ook eindelijk weer alle foto’s en filmpjes en belangrijke documenten op mijn laptop hebben staan zonder dat ik dat op het stickje hoef te zetten. Yeaah! Geen blauw of zwart scherm meer, geen gekraak van mijn geluidkaart, en geen spelletjes die een error geven! I’m very very happy! Misschien ook leuk om er bij te vertellen is dat ik deze 15,6 inch laptop bij de Scheer & Foppen heb gekocht voor maar 259euro!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe aanwinst? En welke laptop hebben jullie?

Veel liefs,
Carolien

14 thoughts on “New in| Laptop!”

  1. Ja echt hé, super deal gedaan! Jaa ik wou ook heel erg graag een macbook pro, was er al voor aan het sparen, maar helaas geen werk en een laptop die helemaal niets meer deed, dus moest er nu wel gelijk eentje aanschaffen, zonder laptop is echt geen optie 🙂

   1. Nee precies !! Goede keuze dan hoor!! Misschien over een aantal jaar als deze het begeeft ofzo! Haha xxx

 1. Dat is een mooie laptop voor een zacht prijsje ja je moet altijd aan de app wennen, maar als je eenmaal aan de slag gaat dan gaat het elke dag een stukje beter.

  1. Ja klopt, echt een goede deal! Je super wennen die app erbij! Maar het gaat me al aardig goed af. Je moet het even door hebben dan is het appeltje eitje.

 2. De prijs valt echt heel erg mee voor de kwalitiet en wat je ermee kan! Mooie laptop!
  De review van mijn ‘nieuwe’ laptop komt dit weekend online!

  1. Klopt, echt een super goede deal! De kwaliteit is echt heel goed vergeleken met mijn oude laptop. Ben er echt heel erg blij mee! Ga ik zeker even kijken naar jou review 🙂

 3. wauw wat een mooie laptop zeg!! 🙂 ik heb een HP met ook windows 8 haha was voor mij precies hetzelfde.. ik moest ook erg wennen aan die app gedeelte en window 8…

Comments are closed.