Netflix film tips #5 Films die je gezien moet hebben!

Netflix serie tips, Netflix film tips

Netflix staat er vol mee. Films in alle soorten en maten, van kerstfilms tot romantische films maar ook zeker spannende en stoere films. Er zit voor iedereen wel iets bij, of het nu een echte film is of een documentaire er is aanbod genoeg. Welke films ik allemaal heb gezien en welke ik aanraad? Dat lees je natuurlijk in mijn Netflix film tips.

Netflix films die ik allemaal zelf heb gekeken en daarom een aanrader voor jou vind! Als echte serie en film fan heb ik al zoveel series en films op Netflix gezien dat het mij wel leuk leek om een maandelijkse serie te maken en mijn favorieten/toppers met jullie te delen.

Netflix film die ik een aanrader vind?

1. Nazi concentration camps
Dit is de officiële documentaire, samengesteld uit meer dan 80.000 voet (25.000 meter) film, geschoten door geallieerde militaire fotografen en cameramannen in de Duitse concentratiekampen onmiddellijk na de bevrijding. Het beeldmateriaal is van kamp-naar-kamp opgenomen om een duurzaam objectief bewijs te bieden en om de verschrikkingen te tonen waarvan de bevrijders getuige waren. Soms wordt ook de nadruk gelegd op het humanitaire werk in de kampen door de geallieerden. Opmerkelijk is dat de gesproken presentatie enkel verwijst naar de nationaliteit van de slachtoffers en er geen enkele verwijzing gemaakt worden naar de vermelding of het al dan niet Joden waren. Tijdens het kijken van deze film beelden uit de oorlog heb ik vele tranen gelaten. Hoe konden mensen andere mensen dit aan doen. Echt afschuwelijk!

2. Schindlers list
Deze film uit 1993 lijkt een oude film maar het verhaal is zo ongelofelijk goed. Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.

3. Defying the nazis: the sharps war
Dominee Waitstill Sharp en zijn vrouw Martha zetten alles op het spel om duizenden mensen te redden die vluchten voor de nazi’s. Ze hebben zich op vrijwillige basis aan deze gevaarlijke missie gewijd. De Sharps laten hun twee jonge kinderen achter in Wellesley, Massachusetts en reizen naar Tsjecho-Slowakije om vluchtelingen te helpen, op het moment dat de oorlog in Europa uitbreekt. Terwijl ze in het buitenland vertoeven bestrijden zij de politieke en sociale wetgeving en overtreden ze de wetten om voor mensen die in gevaar zijn een uitreisvisum te krijgen.

4. Zwartboek
In het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog wordt plotseling de boerderij, waar de Joodse revuester Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Ze wordt opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgt dezelfde avond nog bezoek van Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al op het spoor zijn, en hen een veilige doorvaart door de Biesbosch naar het (bevrijde) zuiden van Nederland aanbiedt. Het bezette deel van Nederland ontvluchten blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze had gedacht.

Welke Netflix film heb jij al gezien?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Netflix film tips #5 Films die je gezien moet hebben!

  1. Mooie lijst. Zwartboek heb ik wel gelezen. Vind het altijd zon lastige om de film dan nog te kijken. Maar k schrijf hem op mijn lijstje. De eerste lijkt mij wel heel heftig om te zien.

    Fijne dag. Jeanine.

Comments are closed.