Nausicaa | Grootste aquarium van heel Europa!

Tijdens mijn vakantie in Frankrijk besloot ik samen met mama om naar de grootste aquarium van heel Europa te gaan. Nausicaa is echt de moeite waard want je vermaakt je al snel 4uur. Waarom dit de moeite waard is en wat je er allemaal kunt verwachten dat vertel ik je graag in deze blog.

Op Hemelvaartsdag besloot ik samen om met mama naar Nausicaa te gaan, we hadden er namelijk al een keer langs gereden toen we naar Cap Griz Nez gingen en ons leek dit echt mega interessant.

Spontaan bezoek aan het grootste aquarium van heel Europa

Of je nou als volwassenen gaat of met kinderen, het is een unieke belevenis. Door middel van cijfers volg je de route door het hele gebouw. Trek er zeker met kinderen wel 4uur voor uit. Maar laten we terug gaan naar de ingang. Je loopt naar binnen en eerst ga je door een detectie poort om vervolgens bij de kassa je kaartjes te kopen. Wij betaalde €28,50 per persoon (volwassen tarief). Bij de kassa, waar ze prima Engels praten, geven ze al aan dat je een foto moet maken van de plattegrond zodat je gemakkelijk de weg kunt volgen. Dat deden we dan ook. Je start de reis in de oceaan, waar je langs verschillende tanks loopt die vol zitten met allerlei soorten vissen. Op de borden staat zowel in het Frans als in het Engels de informatie, maar je kon ook bij de ingang een audio huren zodat je ook in het Nederlands de informatie kunt horen. Zelf kan ik prima Engels dus ik vond een audio niet nodig.

Indrukwekkende 28 meter lange tunnel


Een van de meeste Indrukwekkende dingen is sowieso de 28 meter lange tunnel die dwars door een bassin heen loopt. Je ziet de roggen, haaien, grote scholen vissen en ook een schildpad langs zwemmen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer indrukwekkende dingen te zien, wat dacht je van pinguïns en kaaimannen.

Ondanks dat de kaartjes aan de prijzige kant zijn, vonden wij het beide meer dan de moeite waard. Zeker omdat je er een paar uur kunt rondlopen en het er heel erg netjes uitziet en is ingericht.
Kleine tip, als je op tijd komt (dus voor openingstijd) dan kun je prima gratis langs de lange weg parkeren. Dit hebben wij zelf ook gedaan en scheelt toch weer parkeerkosten!

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.