Natuurlijke ontstekingsremmers die ik zelf gebruik!

uzuma detox sapkuur

Omdat ik de laatste maanden ben ik bezig om zo min mogelijk rommel in te nemen en medicijnen zijn voor mij op dit moment een no go. Ik probeer dus op zoek te gaan naar natuurlijke middelen. Natuurlijke ontstekingsremmers en geneesmiddelem zijn er voldoende maar welke werken nu echt? Ik zette de middelen op een rij die echt werken en waar ik zelf goede ervaring mee heb.

Als je na gaat dat er vroeger helemaal geen dure medicijnen zoals nu te koop waren. Maar de mensen hadden ook al deze ziektes niet. Sinds de diagnose ziekte van crohn ben ik mezelf gaan afvragen wat er mis gaat met de voeding en medicijnen die wij (en voornamelijk ikzelf) tot mij neem. Daarbij ben ik tot de conclusie gekomen dat ik geen chemische rommel meer wil en dus geen farmaceutische medicijnen wil slikken. Die hadden ze vroeger ook niet en aangezien alle medicijnen voor de ziekte van crohn geen middelen zijn die de ziekte genezen wilde ik natuurlijke middelen gebruiken. Maar welke?

Natuurlijke ontstekingsremmers

– Gember
Gember is een heel goed kruid die je lang kunt bewaren en die erg krachtig is. Zelf maak ik regelmatig een kop warm water waar ik een schijfje verse gember en een eetlepel honing in doe. Heerlijk! Gember bevat de stofjes Ginerol en Shoagol die actief helpen bij acute en chronische ontstekingen.

– Honing
Honing is ook een natuurlijk middel dat erg goed is voor het lichaam.

– Olijfolie
Dit helpt je lichaam te beschermen tegen schadelijke gevolgen van vrije radicalen.

– Uien
Ui is erg goed tegen ontstekingen.

– Knoflook
Ook wel een superfood genoemd! Heeft een sterk ontstekingsremmende functie en helpt daarnaast ook tegen infecties, hoge cholesterol en versterkt het immuunsysteem.

– Kurkuma
Geelwortel! Werkt onwijs goed tegen ontstekingen en helpt ook bij depressie. Dit kruid helpt je lichaam ontgiften.

– Avocado
Zit vol met ontstekingsremmende stoffen als luteïne, alfacaroteen en betacaroteen. Maar door de vetten in de avocado kan je lichaam sommige vitamine beter opnemen.

– Groene thee
Groene thee bevat polyfenolen die werken als antioxidanten en daar ontstekingen mee tegen gaan (maar kunnen ook de groei van kankercellen remmen). Mocht je geen groene thee lusten dan kun je ook zwarte thee gebruiken alleen dit werkt minder krachtig.

Al deze groenten, fruit, kruiden en producten (en er zijn er nog veel meer!) gebruik ik zelf zeer regelmatig om er voor te zorgen dat mijn lichaam zo min mogelijk de kans heeft om ontstekingen aan te maken. Daarbij zorgt het er ook voor dat mijn afweer/immuunsysteem wordt versterkt. Verder gebruik ik ook graag paardenmelk (je begint met 4 a 5 tabletten per dag tot 3 maanden, waarna je afbouwt naar 2 a 3 tabletten per dag als onderhoudsdosering).
Ik probeer de meeste producten zoveel mogelijk bij mijn dagelijkse maaltijden te voegen. Laat ik nu ook gewoon dol zijn op knoflook en ui en die ook nog eens heel goed zijn voor het lichaam. En bakken in olijfolie is ook erg makkelijk toe te voegen.

Een paar kleine veranderingen kunnen zoveel voor het lichaam betekenen. Ik ben van mijn zware medicijnen voor de Ziekte van Crohn af, voel mij zoveel beter en dat allemaal door paardenmelk en op te letten wat voor voedsel ik binnen krijg. En voor iedereen die zich afvraagt of dat niet lastig is? Tuurlijk, maar ik maak er geen zwaar dieet van en eet ook gewoon wat ik wil weten maar let wel op dat ik dan wat meer natuurlijke ontstekingsremmende producten eet.

Eet jij wel eens natuurlijke ontstekingsremmers?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.