Natuurlijke middelen tegen pijnlijke gewrichten

kruiden en specerijen

Gewrichten, we hebben er meer dan 300 van in ons lichaam. Ze zijn noodzakelijk voor de beweging van botten, spieren, pezen en banden en zijn daardoor kwetsbaar. Hoe kom je op een natuurlijke manier van pijnlijke gewrichten af?

Eigenlijk is het helemaal niet gek dat gewrichten zo kwetsbaar zijn. Ze zijn de hele dag door bezig met het mogelijk maken van een beweging. Maar ook als we slapen kunnen we door een slechte houding of een aparte beweging een pijnlijk gewricht krijgen. Maar naast deze simpele antwoorden, kun je ook te maken krijgen met artrose (slijtage in het kraakbeen van een gewricht).

Verschillende pijnlijke gewrichten verminderen!

Tips bij een pees ontsteking
Pezen zijn verbindingen tussen de spier en het bot en kan pijnlijk worden door plotseling bewegingen of bewegingen die we normaal gesproken niet snel maken. Hierdoor kan een scheurtje ontstaan en ligt een pees ontsteking op de loer. Maar een pees ontsteking kan je ook krijgen door herhalende bewegingen, bijvoorbeeld overbelasting (denk aan de tennisarm, wielrenners en hun knieën, of golfers met een ontsteking in de schouder). Allereerst is het belangrijk om de pijnlijke plek rust te gunnen, gebruik het zo min mogelijk. Maar je moet hem ook niet te lang niet gaan gebruiken want dan krijg je stijve spieren en gewrichten waardoor je nog meer problemen krijgt.

Wat ook kan helpen is het gebruik van Bergthee olie, dit is een etherische olie met ontstekingsremmende invloed. Door deze olie in te masseren op de pijnlijke plek herstelt het weefsel en helpt het de pijn te verminderen en ontstekingen te remmen. Gebruik hiervoor zo’n 6 druppels (afhankelijk van de grote van de plek).
kruiden en specerijen

Pijnlijke plekken helpen verminderen

Tips bij een zere nek
Om mij heen hoor ik vaak mensen zeggen dat ze een zere of stijve nek hebben. Dit heeft vaak met houding te maken, bijvoorbeeld een verkeerde slaaphouding. De spieren in nek kunnen daarom wel de nodige ondersteuning gebruiken. Te beginnen met een massage, je kunt natuurlijk de nek regio masseren maar wist je dat de reflexzones op de hand bij de duim en op de voet bij de grote teen hier heel goed bij kunnen helpen. Masseer deze plekken (op de hand bij de duim en op de voet bij de grote teen) meerdere keren per dag om de spieren in de nek te doen ontspannen.

Je kunt een massage doen zonder olie, maar nog beter is om een etherische olie te gebruiken. Een mengsel van 2 druppels rozemarijn olie, 2 druppels lavendel en 2 druppels draagolie mengen en deze op de plek inmasseren. De rozemarijn en lavendel hebben een pijnstillend effect maar helpen ook om te ontspannen.

Tips bij een zere rug
Ook ik heb regelmatig last van een zere rug door een slechte slaaphouding of door bepaalde handelingen op het werk. Meestal neem ik daarvoor eerst een warme douche om te kijken of dit enigszins de pijn verlicht. Zo niet, dan pak ik er eigenlijk standaard SOS magnesium spray van The health factory. Werkt als een tierelier als het op pijnlijke spieren en gewrichten aankomt. Maar ook de restoring spray van Piroche en de Roll’on gewrichten & spieren van Phytosun zijn mijn favoriet. De Roll’on breng je makkelijk aan door de roller en bevat ook essentiële oliën die de pijn verlichten, de spieren en gewrichten versoepelen en de mircocirculatie bevorderen.

Overigens zijn de restoring spray en de roll’on van Phytosun net als de magnesium spray van The health factory voor meerdere gebieden te gebruiken. Ik vind ze voor alle soorten spier en gewrichtspijn erg goed werken en deze staan dan ook binnen handbereik op mijn kamer. Bij pijnlijke spieren brengt de restoring spray al binnen 5 minuten verlichten.

Heb jij wel eens pijnlijke spieren en gewrichten?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Natuurlijke middelen tegen pijnlijke gewrichten

Comments are closed.