Natuurlijke middelen tegen een verstuiking

kruiden en specerijen

Een verstuiking, je hebt het misschien wel eens gehad en dan weet je dat dit zeer pijnlijk kan zijn. Een verstuiking is letsel aan een gewricht dat komt door een stoot, val of het verrekken door een spier. Je kunt dit krijgen in verschillende ledematen, maar gelukkig zijn er een aantal natuurlijke middelen tegen een verstuiking!

Bij een verstuiking raken de gewrichtsbanden, banden van bindweefsel die de botten bij elkaar houden verdraaid, uitgerekt of zelfs gescheurd. Dit is zeer pijnlijk en het is dan ook belangrijk dat je het gewricht op zijn plaats houd. Zo kan de plek herstellen en er geen ergere schade ontstaan. Maar hoe zorg je ervoor dat de pijn wat dragelijker wordt?

Middelen die je kunt gebruiken bij een verstuiking?

Nu je weet wat een verstuiking precies is, kunnen we kijken naar hoe we het gaan aanpakken. Het is belangrijk om het gewricht rust te gunnen. Maar dit neemt niet altijd de pijn weg.
favoriete geuren, essentiele olie, etherische olie, olie, geur

IJskompres
Koelen, koelen en nog eens koelen. De kou zorgt er namelijk voor dat de pijn neutraliseert en de zwelling verminderd. Je kunt kiezen voor een ijsblokje in een zakje en dit tegen de pijnlijke plek houden, of een echt ijskompres als je die in huis hebt.

Strobloem etherische olie
Strobloem (helichrysum italicum) wordt gebruikt om blauwe plekken te bestrijden, de bloedsomloop te ondersteunen en heeft daarnaast ook ontstekingsremmende en pijn verlichtende eigenschappen. Breng zo’n 2 tot 5 druppels (afhankelijk van de grote van de plek) aan op de pijnlijke plek. Wrijf dit in, maar masseer het niet. Herhaal dit 3 keer per dag tot de pijn en zwelling weg gaan.

Honingklaver
Honingklaver wordt vaak gebruikt voor zware benen en is een ontstekingsremmer die de slechte bloedcirculatie en verstoppingen in het lymfestelsel aanpakt. Je maakt hier een soort thee van (aftreksel) door een volle eetlepel gedroogde honingklaver aan een liter kokend water toe te voegen. Laat dit 15 minuten trekken en drink dit gedurende dag. Je kunt dit ook als een kompres op de pijnlijke plek neerleggen.

Heb jij wel eens een verstuiking gehad waarbij je zoveel pijn had?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Natuurlijke middelen tegen een verstuiking

Comments are closed.